Ini b+ legalább az ókort ne keverd bele mert közröhely tárgya leszel.
Az ókor vége pont kjézus születésére datálják szóval kurára nem tudtak pusztítani ottan.
Mielőtt kinyilatkoztatsz előbb olvasd el a wikit,ne a 35 éves szoci történelemórákra hagyatkozz.
A maják emberáldozatait is a katolikus papok csinálták?
Azonkívül most mi van?
Sztárolják az iszlámot,de közbe cili nem viselhet keresztet,amikor meg szemréssel ellátott zsákba csomagolt nők futkoznak az rendben van?
Nomeg melyik vallás tagjai vagdosnak kezeket,fejeket?A keresztények?
Lég már picit objektív.
Maradjunk annyiban, hogy általában minden szép eszmei értékeken indul el, azután üzlet lesz belőle. Ilyen a vallás is, a keresztény is.... remelem minden keresztény vallású ember szépen fizeti a tizedet minden hónapban a bevallott és nem bevallott jövedelme után, mert az is elő van írva a szegénység ellenzését és minden ember egyenlőségét hirdeti a kereszténység, úgyhogy ne legyen migráncsozás a vatikan meg ne legyen a leggazdagabb állam megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel... Ja és a legfontosabb minden keresztény kormánynak: ne lopj! Mondjuk a komcsikra nem vonatkozik, ha ok nem “keresztények”..... üzlet ez is.... azt csináltak belőle....
Nem vádolok én senkit semmivel.Csupán ostobaságnak tartom tényként kezelni azt amit leírnak a könyvekben és egyéb helyeken arról hogy mi is volt 200-500-1000-2000 éve.pont annyi értelme van mint a tényként kezelt verselemzésnek,tényként kezelni azt hogy a szerző mire gondolt.Egy baromság.
Vannak olyan vallási dogmák, amiket megkérdőjelezhetetlennek tartanak a keresztények is ! mert csak az orrukig látnak! De most amikor nem csak az orrunkig látunk, hanem az űrtávcsövek segítségével 13,6 milliárd fényévre (a fény egy sec. alatt 300 000km-t tesz meg! ) minél nagyobb távolságra látunk annál több a kérdésünk ! Ezelőtt 60 évvel, még úgy tudtuk : Az Univerzum : 4,5 milliárd éves! Most meg 13,6 milliárd fényévre nézünk. !!??
A Hitet s a vallást ne mossuk össze mert nagyon nem ugyanaz!
A boszorkányokról meg annyit, hogy most is van két némber a környezetemben akiket simán máglyára küldenék és ezt most halál komolyan mondom!
Annyira gonosz, számító, manipulatív, rohadék mindkettő, még a saját gyerekeivel is, hogy a bicska kinyílik az ember zsebében.
Az meg,hogy voltak visszaélések, hatalmi harcok, befenyítések.....................................mikor, milyen izmus alatt nem volt ilyen.
De gondolj bele, hogy milyen korban, milyen infrastruktúra, milyen erkölcsi nívó közepette kellett az embereket kordában tartani.
Nem a vatikánt ajnároznám, mert amivé lett az szerintem is fertő, de ennek nagy része aknamunka eredménye!
Viszont nézd meg, hogy kik, mik vették át az erkölcsi iránytű szerepét!!
40 éve pedig szerintem bőven voltak 80+-os emberek.
Lassan 50 leszek s emlékszem gyermekkorom öregjeire.
Mind a 4 nagyszülém 80-90 között ment el s volt még pár a környezetemben.
az írásos bizonyítékról csak annyit mondanék mondanék hogy ha most saválló lemezbe belevésném hogy a tóth laci buzi akkor ez egy érdekesség lenne 1000 év múlva
de ha 100.000 lemezbe vésném bele akkor ez már nem érdekesség hanem tény lenne
Hitbeli dolgokban soha nincsenek viták hanem csak a dogmák egymásnak mondogatása egyre hangosabban. Abban a pillanatban amikor mindkét fél részéről kérdésként és nem dogmaként tekintenek rá akkor lehet érveket ütköztetni.
egyre több az ember, egyre több kaja kell
ha úgy termelnénk mint 1600-ban az emberek kétharmad része éhenhalna
emiatt meg az amúgy is pazarló életvitel miatt kell ez a sok "szar"
azért az kicsit fura hogy bár szemetet eszünk, és mérgeznek minket, meg ugye az 5g és társaik az emberek életkora emelkedik
40 éve az ilyen 60+ éves férfiak már öregnek számítottak, a 70+ meg már nagyon öreg volt
80+ éves férfi meg szinte csodaszámba ment
most azért meg 70-80 között elég sokan vannak a férfiak között is
galilei ismerős? kinyírni nem merte a szent inkvizíció de teljesen ellehetetlenítették
lusta vagyok keresgélni de százszám volt akit a hitbe nem férő okok miatt ugyanígy vagy rosszabbul jártak
orvostudomány vagy egyéb területen
plusz szért az átlag köznép is nem egyszer volt ám boszorkány vagy épp megszállta az ördög
akkor még ott volt az a pár teljesen értelmetlen szent háború
és még sokan mások
nekem nem az átlag kispapokkal van bajom, bár nem igen kedvelem őket, nem is avval a keresztény hittel aminek ez indult
hanem avval ami ebből lett
Akkor kérlek világosíts fel te mit nyeltél be? Mert amíg nem találod fel az időgépet és nézed meg saját szemeddel, addig az írásos és tárgyi emlékekre szorítkozunk, az pedig elég egyértelműen ezt mutatja. Persze a történelem órára ki emlékszik már, amikor itt van nekünk az index, meg a többi komcsi libsi propaganda.
Mert ugye amit elmondtam ezt történelem órán tanították még a rendszerváltás előtt, a komcsi könyvekben leírva, szóval nem lehet elfogultsággal vádolni.
A keresztény verzió kicsit más, inkább Gyűrűk Urás mítosz szerű.
Én sem vagyok hívő.
Az Öreg lógatja a lábát a felhő szélén dolog nem fér bele a tudományos világképembe.
Viszont keresztény nevelést kaptam, jártam templomba, így pontosan tudom hogy mi a lényege.
A komcsik mindig üldözték a vallást, mert nem fértek bele a mocskos céljaikba az az erkölcs amihez az életük árán is ragaszkodtak a hívek.
Nem tudták saját agymosásukat rájuk erőltetni. Lásd Bogyót, vallás nélkül ilyen jó katonákat lehetett volna faragni mindenkiből, ehelyett a mocskos keresztények csak megerősödtek titokban amíg üldözték őket.
Azt hitték elkapják a Mindszentyt, azt vége a magyarországi kereszténységnek, erre csak megteremtették saját ellenségeiket.
Pedig ha tanultak volna történelmet, tanulhattak volna I. Constantin római császártól, és felhasználhatták volna saját céljaikra is. Ehelyett saját vallást akartak építeni a nulláról, és bele is buktak.
Hát,te is szépen benyelted.Ókor?Honnan tudod mi volt akkor,azért mert ezt tanították,esetleg mondták a spektrumon?Kb annyira lehet tényként kezelni mint ma egy híroldalt.
Szépen benyelted te is a komcsi propagandát.
Ókorban arénákba küldték a keresztényeket és oroszlánokkal zabáltatták fel őket a római nép szórakoztatására, esetleg élve elégették, vagy csak simán keresztre feszítették őket.
Mindezt azért mert egyetlen Istent voltak csak hajlandóak elismerni, ami a politeista ókori kultúrában szentségtörés volt, és súlyos bűn.
I. Constantin római császár engedélyezte a kereszténységet, mert rájött hogy a keresztény tanítások (add meg a császárnak ami a császáré, istennek ami az istené, ha megdobnak kővel dobd vissza kenyérrel) igazából nem veszélyezteti a hatalmát, sőt a keresztény hívők még csak nem is lázadoznak amíg hagyják békében gyakorolni a rituáléikat.
A római birodalom hanyatlott, pont úgy ahogy most az európai birodalom. Jöttek a migránsok és szétdúlták európát, köztük a Germánok, később a Magyarok. A vallással pont ezeket tudták beolvasztani.
Szóval komoly tájékozatlanságra vallanak megállapításaid.
A sötét középkort nem a vallás okozta, inkább az mentette át a tudást, mert a kolostorok és szerzetes rendek ezt csinálták, amíg a parasztok a mindennapi betevőért kapáltak.
És igen, a királyok, politikusok között sokan felhasználták a vallást, de papokat okolni minden rosszért nagyobb ostobaság mint Bogyó O1G-zése.
Ez sem ennyi.
Miért kell vegyszerezni?
Mert kizsigereltük a földeket, mert túlnemesítettünk a hozam miatt, mert behurcoltunk egy rakás idegen fajt,, mert a rezisztens növények nem hoznak akkora hasznot, stb.
Egy dolog sosem egy.
mostanra már rég kihaltunk volna
a természettől való eltávolodás a népesség növekedésével gyorsul
amugy a nagyüzemi termelés nem feltétlen a vegyszeres termék
pl ismerős sosem vegyszerezi a paprikát, otthon a kiskertben ez kivitelezhetetlen
Ezt a "pusztítást" azért én minimum fenntartásokkal kezelem, amúgy meg mi a fejlődés?
Hamarabb lett volna atombomba?
Ezzel a nagy hightech-el annyit értünk el, hogy mindenki satu hülye, felszaporodott a szemét, vegyszerrel etetnek, hatékonyabban pusztítják egymást és a földet, eltávolodtunk a természettől, a fiatalok zombik lettek.
Ááá, az sokaknak nincs meg, csak az, hogy "pedofil", mert azt tolja a média.
Nem vagyok egy bigott szentfazék, de a tömegek ék szükségük van iránytűje, mert a legtöbb magától sík hülye.
Most a TV ezt megoldja.
A jó az rossz, a rossz az jó.
Sosem volt még ilyen erős fegyver a kezükben, mint a TV.
az ókorban és a középkorban olyan pusztítást végeztek ami miatt minimum ezer évet buktunk a fejlődéssel
még párszáz éve is égették a népet
szerintem egédz vatikánban nem találsz olyan papit aki jézus tanitása szerint élne, ők legjobb esetben is az egyházért élnek
erkölcsi érték.... ez mind kitalált dolog, itt ez van ott meg más pont ezt mondom hogy amit sűrűn hallasz elhiszed, ráadásul úgy hogy veszettül tiltakozol is ha épp evvel nem megegyező véleménnyel találkozol
Pl erkölcsi értékeket tanítanak, olyanokat amitől jól működik egy társadalom, és amit a libsik le akarnak rombolni, ezért mocskolják a kereszténységet?
addig azért le tudtak verni pár hisztit