Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hát lassan eljutunk oda hogy hánynak egymástol az emberek, de ez nem a kulturálval jött. De az a tapasztalatom hogy pont a mindenre fintorgo embereken is találni kifogásolnivalot.
A bmw sek sem.
Mitől fejlettebb az ahol összekeverik a nemeket??
Az éremnek nem egy oldala van.
Nem annyiból áll, hogy szoknyában vagy és kész, rendes háború folyik a normalitás ellen,ezt biztosan látod azért te is?
Meg egyre többeknek, rómában simán együtt kuláztak az emberek és jó esetben a nyilvános klotyón egy közös szivaccsal törölgették a valagukat és ez akkor a kultúra csúcsa volt a többi néphez képest.........szerencsére változunk, azért amit 1-200 éve még normálisnak találtak a népek ma már legfeljebb borzongva említik.
Csak neked gusztustalan.......maradjunk annyiban.
Ez az, mindenki a másikra vár.
A vírusban csak ez az egy jó, hogy ez változik és ma már csak kevesen akadnak fenn ha nem akarok kezet fogni és remélhetőleg ez a gusztustalan szokás ennek hatására kiveszik majd a köztudatból és már csak kultúrtörténeti emlék lesz ami a tanórákon való emlegetéskor undorral tölti el a jövő nemzedékeit.
Serpáról intek akkor vissza int a motoros.
Ezért várom meg amíg ő is int.
Anyukám úgy tanította, hogy ha köszönnek, akkor arra illik válaszolni.

Mondjuk amikor 100 motor jön szembe a szerpentinen, meg a városban én sem legyezek folyamatosan, de amikor ilyen tájt motorozok a városban akkor mindig megörülünk egymásnak amikor másik motorost látunk, hogy nem egyedül vagyunk hülyék az úton. Robogós persze előfordul, de motoros már nem nagyon.
Európában kezet fogunk ők meg hajlongjanak. Aki nem akar kezet fogni nem fog, de elég nagy tiszteletlenség bizonyos esetekben - némelyeknél valóban fóbia, de az legyen az ő gondjuk. Köszönni se muszáj, a városi népeknél már teljesen bevett szokás, a bunkó a saját szomszédjának se köszön, nem hogy a lépcsőházban annak akivel összetalálkozik.
A motorosok meg intenek a világ sok pontján, max olyan helyeken, látványutakon nem ahol zsinórban jönnek - érdekes, amig buszoztam mi is intettünk egymásnak, most is látom még néha ezt a szokást. De ki-ki saját belátása szerint.
Kecsón előfordul.
Mikor? 80-ban? Én akkoriban kezdtem és csak motorjaim voltak sokáig motoros haverokkal Bp.-n és biza senki nem intett senkinek még postásként sem a másik postásnak (táviratos, akkoriban az motorozás volt kb. mint ma a futárok télen-nyáron) legfeljebb ha megismertük, hogy haverok vagyunk, de annak a motorozáshoz semmi köze nem volt. A 90-es évek elejétől kezdődött, hogy a szoci motorosok (gondolom a bandába tartozás vágya) is integetni kezdtek, de nyugati motorosok sokáig nem intettek vissza még kollégám is kiröhögött mikor a jawaval megjelentem mikor ő a 750-es kawán feszített, eszébe nem volt megismerni egy csövest. Mikor az első suzukim meglett azután kezdtek integetni ma már persze mindenki és így lett ez egy bevett szokás.
Robogósok nem szoktak integetni... én legalábbis nem nagyon láttam ilyet.
Ne érted, mi a probléma ezzel...
Ha senkivel sem fogsz kezet, az óvatosság, fóbia, elmebetegség - ki-ki hogy ítéli meg.. de ha valakivel mégis, az durva sértés az felé, akivel meg nem - mintha csak a képébe vágnád, hogy "te egy koszos senki vagy, de amaz meg nem"
Robogósnak akkor intek ha ő is.
Akkor is csak a parasztok nem integettek, de akkoriban volt igazán divat.
sokkal jobb lenne, de akkor meg buzinak néznének
főleg mifelénk, egy fejlettebb társadalomban az ilyet igazándiból észre sem veszik
Régi szomszédom a vejét éveken át utálta (mondjuk volt is miért az agresszív börtöntölteléket), egyszer kést is ragadott, de abbahagyta és később vonat elé ugrott (persze más miatt is) és többször mondta előtte, hogy ha leszúrja az elején akkor addigra már szabadult volna.
Igazad van, nem férsz bele a definícióba. A fóbiás tudja hogy észszerűtlenen
https://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%B3bia

Anyóst még értem, de egy állatot akkor sem ha a gazdája hülye.
De akkor te száron szoknyában jársz?
Lehet, hogy fóbia, de ha sikerül elterjeszteni akkor sokak fóbiájává válik így egyre inkább így viselkednek ami által előbb-utóbb bevett társadalmi szokás lesz és a kézfogás erőltetése lesz dilis, a motoros integetésről mint olyan aki a szociban is motorozott és akkor senki nem integetett senkinek így azt írtam többször is, hogy az integetés egyfajta elismerése volt a másik hasonló anyagi szinten lévőségének hisz a szoci motoron ülőnek senki sem intett még a másik mz, jawa-s sem egyszerűen nem volt szokás, csak az akkori jómódúak akiknek nyugati motorjuk volt a 80-as évek végén azok kezdtek inteni és csak egymásnak és ahogy szaporodtak a nyugati gépek így lett szokás oszt később már a szocik sem maradtak ki belőle bár robogósnak most sem intünk.
Ha agyonvertem volna, kutya sem lenne, de már mindegy.
bevett társadalmi szokások elleni agonizálás az fóbia számba megy
én se értem mi a fasznak van mai korban ez a kézfogás, de van és kész
kb akkora faszság mint ez a nagy motoros integetés
de ha egyszer ez a megszokott aki nem gyakorolja az a többi szemében dilis fóbiás
Én inkább anyósomat, kutyája, macskája nem volt.
Te tudod, hol a fóbia és az ésszerűség határa?
Az anyós kutyáját amúgy meg minden normális ember utálja, aki tagadja, az is.