Átlag usernél témyleg így van és egészen pár héttel ezelőttig senkit nem tiltottam, de a trollokat megunva a clam klónokat tiltani kezdtem és ez megnyugvással tölt el. Pusztán csak az értelmetlen hsz tömeget untam meg pedig mindig csak átsiklottam, de akkor is zavart.
Szerintem ez a letiltás olyan dedós módszer.Fél szembenézni a valósággal.Ha valakinek nem vagyok kiváncsi a hozzászólására,egyszerűen nem olvasom el.Ennyi.De miért tiltanám le?
Azon már gondolkoztam hogy ha valaki le van tiltva,akkor amit más ír a letiltottnak azt látja az aki letiltotta az illetőt?Mert akkor az még rosszabb lehet.
... és a P9R tervezéséről szól.
Az egész irományt el lehet olvasni a neten.
Az öreg kolléga először 1965-ös írásra hivatkozik, hogy abban olvasta a 91-es korszerűsítést (időgép?), aztán a töltényről szólót egy teljesen másik fegyver tervezéséből.
A hazai fegyveres erők és rendvédelmi szervek általánosan alkalmazott maroklőfegyverek egy bizonyos részét képezi a még mindig rendszerben lévő 9x18 mm-es Makarov töltényt tüzelő PA-63 pisztoly. Sem a fegyver sem a töltény ballisztikai és műszaki jellemzői nem érik el a mai és az akkori katonai követelmények alsó határát. Már a 9o-es évek legelején megfogalmazódott az igény a töltény-pisztoly rendszer lehetőség szerinti javítására. Ennek eredményeként született meg az MFS. gyártású, ólom magvas lövedékű töltény változat. Ettől a módosítástól azonban nem lett számottevően jobb sem a bel- sem, a külballisztikája a lövedéknek. A fejlesztés, illetve a további megoldás keresése ezen a ponton megrekedt. Az igény azonban megmaradt, így került sor a Honvédelmi Minisztérium és a Belügyminisztérium összefogásával 1993-ban arra az összehasonlító vizsgálatra, melyet a Haditechnikai Intézet végzett el. A vizsgálat 9x19mm.-es Parabellum töltény tüzelő pisztolyokra valamint taktikai géppisztolyokra terjedt ki. Az összehasonlító vizsgálaton az akkor még kísérleti gyártásból származó P9RC- k is részt vettek és minden katonai szempontból lényeges követelményben állták a versenyt, a külföldi márkás fegyverekkel. A HM. kezdeményezésére 1996-ban a Haditechnikai Intézet kutatás-fejlesztési tervébe bevette a P9RC. bázisán nyugvó hadipisztoly kifejlesztését A fegyverrel szemben támasztott igények a harcászati, műszaki követelmények 1996 májusára megfogalmazódtak. és jóváhagyásra kerültek. Ennek alapján elkészült a „O” sorozati dokumentáció majd augusztusra egy 18 darabos -os „O” sorozat
A HTI. táborfalvai lőkísérleti állomásán megkezdték a pisztolyok haditechnikai ellenőrzővizsgálatát. Mindjárt a vizsgálok elején kiderült, hogy a töltényűr laza
Amit mondanak róla, hogy elkésett a gyártás, futottak a konkurencia után, meg az anyaga sem a legjobb.
Majd most talán a CZ-k, igaz, összeszereléssel vagyunk csak a gyártásában.
Ha jol tudom a kilencvenes években másik, korszerübb fegyvert fejlesztettek helyette,a pa63-at meg talán a nyolcvanas évek végéig gyártották. Viszont rengeteget átalakitottak gázriasztónak.
Ha sokat feszegeted a dolgot, letilt téged is persze elötte lehülyéz
Az egész irományt el lehet olvasni a neten.
Az öreg kolléga először 1965-ös írásra hivatkozik, hogy abban olvasta a 91-es korszerűsítést (időgép?), aztán a töltényről szólót egy teljesen másik fegyver tervezéséből.
Fene érti ezt.
A HTI. táborfalvai lőkísérleti állomásán megkezdték a pisztolyok haditechnikai ellenőrzővizsgálatát. Mindjárt a vizsgálok elején kiderült, hogy a töltényűr laza
Majd most talán a CZ-k, igaz, összeszereléssel vagyunk csak a gyártásában.
De az most mindegy is szerintem.
Mutass már ide egy linket.
Ott a videó, hogy mire képes gyakorlott kézben.
Esetleg tudnál erre valami hitelt érdemlőt mutatni a nagyérdeműnek? Engem is érdekelne.