Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Senki nem írta hogy nem só. Minőségtelen só(szennyezett).
Kezdel félrebeszélni...keveset szoptál?
Az én vérnyomásomat azért emeli, mert - sajnos - imádom a sós dolgokat.
De a vérnyomásodat azért emeli,amit leírtam bammeg! A hegesedés miatt az erek keresztmetszete kisebb lesz.
Nem tiszta?
Akkor az mégis nem tengeri, hanem kősó - de igazából már megegyeztünk itt, hogy a só az só A tisztaság fontos itt sztem... Én szoktam venni horvátot, az adriai... aztán lehet, átbaxnak vele, mert valami kínai import
Pontosan. De persze jó üzlet eladni a kaukázusit, vagy Himalája sót tízszeres áron :-)
Persze hogy értjük de én ilyenről még nem hallottam... éles sókristály a vérben nagyon bulvárosnak hangzik... só lerakódás az érben, az igen, az okoz olyasmit, amit írtál.
Igen, onnan használok én is, Bad Ischler (Salzkammergut). De ugyan úgy csinálják, mint a tengerit. Kioldják a sót a kövek közül, majd lepárolják.
Ha az volt a lényeg, hogy a Himalájai és a többi "marketing" konyhasóért érdemes-e többszörös árat fizetni, akkor a válasz az egyértelmű nem.
Igyekezni kell csökkenteni a túlzott sóbevitelt, és kész. Attól hogy 20-szoros árú sóval hinted meg a kajádat, attól még pont ugyanúgy növeli a vérnyomásodat....
Na gyors megnéztem. Az általam használt só, 0,002% Kálium-jodid-ot (KI) tartalmaz, a többi NaCl.
Akkor nem szóltam bocs...mindegy milyet vesztek,mind fasza! Egyétek
Pedig pont ott felétek az Alpokban vannak tradicionális sóbányák... nem becsülöd a hazai ipart? Tenger nálatok viszonylag kevés van
A "finomított" só az elvileg tök egyforma legyen: a bányászott / tengervízből kinyert nyers sót feloldják, az oldatot ülepítik és szűrik, majd újra kristályosítják. Az elvileg tiszta konyhasó lesz, szennyeződések nélkül.
Amúgy a lényegét érti valaki annak amit szerettem volna közölni?
Vagy baszakodtok még!
Már hogyne vennénk tiszta sót. Csak olyat veszek. Tengeri lepárlott, finomított sót. Nem kősót. Azzal az utat sózzuk télen.
Az arany az arany - ott nincs semmi különbség. Külömbség meg főleg nincs! A hogy a sóban sincs. A só az só. A konyhasóba kevernek jódot, mert azt máshogy nem igen kapja meg az európai, aki nem a tenger mellett lakik.
De nem tekintünk ám el...
De a sóval viszed be...erről beszélek! Tiszta sót senki nem vesz...
Lehet elbeszéltünk egymás mellett.
És pont ezek a szennyeződések veszélyesek, nem a só
De. teljesen mindegy. mind NaCl. Ha más van benn, akkor az az a szennyeződés, pl szilikát,a i az ereidet felvághatja, karcolhatja. A legtisztább, fehér, porszerü tengerisó a legjobb és legtisztább
Mi különbség van két tiszta arany között?
Ha elolvad, akkor nem karcolja az ereket a széle
Ha a bennük található szennyeződésüktől eltekintünk, akkor igenis de, tökmindegy.
Magyarul!
Nem mindegy hogy Parajdi,Himalájai,tengeri vagy konyhasó. Meg van még pár fajta....
: http://youtu.be/4KS2vicwxzo;feature=emb_logo