Akkor az mégis nem tengeri, hanem kősó - de igazából már megegyeztünk itt, hogy a só az só A tisztaság fontos itt sztem... Én szoktam venni horvátot, az adriai... aztán lehet, átbaxnak vele, mert valami kínai import
Persze hogy értjük de én ilyenről még nem hallottam... éles sókristály a vérben nagyon bulvárosnak hangzik... só lerakódás az érben, az igen, az okoz olyasmit, amit írtál.
Ha az volt a lényeg, hogy a Himalájai és a többi "marketing" konyhasóért érdemes-e többszörös árat fizetni, akkor a válasz az egyértelmű nem.
Igyekezni kell csökkenteni a túlzott sóbevitelt, és kész. Attól hogy 20-szoros árú sóval hinted meg a kajádat, attól még pont ugyanúgy növeli a vérnyomásodat....
A "finomított" só az elvileg tök egyforma legyen: a bányászott / tengervízből kinyert nyers sót feloldják, az oldatot ülepítik és szűrik, majd újra kristályosítják. Az elvileg tiszta konyhasó lesz, szennyeződések nélkül.
Az arany az arany - ott nincs semmi különbség. Külömbség meg főleg nincs! A hogy a sóban sincs. A só az só. A konyhasóba kevernek jódot, mert azt máshogy nem igen kapja meg az európai, aki nem a tenger mellett lakik.
De. teljesen mindegy. mind NaCl. Ha más van benn, akkor az az a szennyeződés, pl szilikát,a i az ereidet felvághatja, karcolhatja. A legtisztább, fehér, porszerü tengerisó a legjobb és legtisztább
Kezdel félrebeszélni...keveset szoptál?