Sok kávé kell bele tényleg, de olcsó Omniából főzöm, így nem tétel. Ez tényleg olasz (de nem látok rajta márkajelzést), főnököm hozta nekem kintről. Jó kávét csinál, erőset és finomat.
Ez egy kis Bialetti klón, úgy látom... megfelelő szakértelemmel egész ihatót lehet vele csinálni, de eléggé pazarol - ami akkor számít, ha 15-20 eFt/kg kávét használsz.
Nem kell drága kávébab, 7köznapra Pellinit iszok, kb. 3500/kg - a teszkós magyarok is vannak ilyen áron (Omnia, Eduscho meg faxtuggya mik) Régebben a Segát ittam, de pár éve már nem, mert túl van pörkölve. Lavazza kellemesebb, drágább is.
Jó géppel is el lehet baxni, ha úgy van a szemcse és az adag belőve, hogy híg legyen szóval nálunk presszókban a jó gép se garancia.
Én még az erdélyi motoros túrámra is viszem - a picurka kempinggáz mellett - az egyszemélyes kotyogót. Alig foglal helyet, és ugyanazt iszom mint itthon. De a motoros barátaimnak is tetszeni szokott:
Mondjuk én az omniát se szeretem, régen karaván volt a nyerő, de valahogy elbaszták mióta más a gyártó. Most többnyire segafredo vagy ha nics valami hasonlatos.
Ez totál hülyeség......Mindkettővel főzök, otthon kompresszoros gép van, annak is más az ize, meg ha valahová kimegyünk akkor marad a kotyogó mert azt a kocsi mellett is lefőzöm, annak is más az ize de hogy szar lenne nem mondanám. Viszont van ahol igencsak bóvli kávét főznek az überfasza géppel meg jártam már ugyis hogy megfosatott a nagyon király gépen főzött kávé.
Szeretem az inyenc kávékat is, de ahhoz hogy a napi szükséges koffein meg legyen nem kekll Frei kávé meg félmillás berendezés hozzá.
Én értelek, egyet kivéve: hogy a pha@szba bírod meginni a NESCAFE-t?! Ha valami pocsék, na az tényleg az. (Amúgy: egyszemélyes olasz (!) kotyogón lefőzött Omnia párti vagyok. Van jobb kávé, de olcsón jobb nem sok lehet.
Semmi szubjektív nincs benne van teszkós olcsóból nagyanyánk kotyogójával lefőzött, 120 fokon megégetett csersavas vacak, meg van az olasz espresso... az a baj, hogy a többség az elsőt ismeri csak és azt azonosítják a KÁVÉVAL.
Hasonló, mint a pálinka: a paraszt lefőzi a tanyán, dobkályhán lavórból készült lepárlón a kicsit rohadt faalja gyümölcsöt, és ami kijön, szerinte az a jó. Mert életében nem ivott minőségit - és lehet, nem is ízlene neki, ha a metil nem marja a torkát
A kávé főzése egyébként max. 25 mp... több idő darálni, belerakni, utána kidzsuvázni
Ronda, de óccsó. Kinőttem a másik táskámat az új teleobival, csak cipőkanállal lehet bele passzírozni, de csak miután a vakut kibactam belőle.
Ez meg örök garis (de tényleg!), teljesen vízálló - és most féláron sikerült megcsípni.
én ma a mosógépet basztattam de újat kell venni, ravasz egy szerkezet mert mindig a panelban szaródik el valami, de sosem a 200 forintos relé vagy ilyesmi pótolható dolog
koffein mindegyikben van aztán a többi mit számít