Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Elolvad...nem írtam ilyet!
De neked mint átlag embernek ami elolvad az nincs?
De van...csak nem látod...mikroszkopikus. A minősége ha nem jó,akkor csinálja ezeket.
Hogyne lenne
Az arany is arany,de mégis rengeteg a külömbség
Nagyon sokat kell olvasni, mire megtalálom az ilyen alternatív tudományos blogokat ahol nem olvad el a só a vízben :-)
Nem vitázom. Olvass utána....
A konyhasó az NaCl . Nincs olyan hogy jó vagy rossz, gyenge vagy erős...
A só vízben oldódok. gyakorlatilag ha a nyáladtól nem is, mert akkora darabokat használsz akkor a gyomrodban...
Vannak akik alapanyagnak nevezik a félkész termékeket, mint a kész szószok, mártások, tészták, stb. Na azok tele vannak sózva és cukrozva.
Nagyon fontos a só. De nem mindegy milyen! A minőségtelen só egyes részei nem oldódnak fel teljesen. Kis szabálytalan formájuk van,aminek a szélei borotvaélesek. Ezek az erek falában mikrovágásokat képesek csinálni,amit a szervezet természetesen meggyógyít. Ott hegesedés keletkezik.
A gegesedésnél képesek felgyűlni a vérben található anyagok. Cukor,koleszterin stb...ami pakkot okoz. Ez a pakk ha eltömíti az eret jön a gáz. Illetve le is szakadhat és a véráramban kering. Megakadhat az agyban,a tüdőben,a szívben...és mindenki tudja hogy hívják ezeket
Valahogy így működik....ahogy emlékszem.
Sok felvágottat, füstöltet (nem azt a hagyományosnak nevezett rettenetet ami feketére van égetve és olyan sós, hogy ha leejtek egy kis darabot a fűre az kipusztul) és más készterméket eszünk és azokban sokkal több só van mint amire nekem szükségem van.
Nyilván a sima alap alapanyag nem sós.
Én is ezt szeretem.
...akkor már nem szerelmes...
Nejem szinte mindent sótlanul (alig sóz) főz, azt utólag megoldja mindenki.
Ráadásul még jó az íze is.....
Akkor ezért fogy nálunk annyi só Mi az 1 kiskanál/nap/fő értéket biztos betartjuk
Attól függ, mit hívsz alapanyagnak...
sóknak elsősorban mint az élő szervezetben található folyadékok (vér, sejtközi folyadékok, sejtek citoplazmája, vizelet stb.) ionjait adó vegyületeknek van szerepük. Ezek az oldatok általában nem csak egy só oldatai, hanem többféle kationt és aniont tartalmaznak. Ezeknek az ionoknak az aránya és koncentrációja rendkívüli szereppel bír az egészséges élő szervezet egyensúlyának (homeosztázisának) fenntartásában. Minden élőlénynél alapvető fontosságú az összes szükséges só megfelelő mennyiségű és arányú pótlása (például ásványvízzel). A konyhasó gátolja a romlást okozó patogén mikroorganizmusok életfolyamatait az ételekben és az emésztőrendszerben egyaránt. A felnőtt ember napi konyhasó-szükséglete kb. 5 gramm (1 teáskanálnyi).[1]

Ennyi szerintem nincs az alapanyagokban.
Ettol csak ideges leszek.
Inkább használjatok egy pici sót, mert ezek szerint káros ha mellőzitek!
Az új nyugtató a rák helyett : http://youtu.be/7-Cl-o4NCK0;feature=emb_logo
Én igyekszem tök sótlanul enni és nem a nátrium miatt hanem mert utálom viszont a vesebetegséget jelentősen elősegíti, sajnos nyilván nem tudom megúszni mert a késztermékek tele vannak sóval, de a főzésnél nálunk szinte tiltott a használata mondván elég annyi amennyi az alapanyagokból belekerül.
Mértékkel semmi nem káros (a vödör nem mérték!).
De mivel eleve az alapanyagokba is raknak a gyártás folyamán sót, ezért ha csak nem te vágod a disznót és a saját földedről szeded fel a retket meg a salátát, sózás nélkül is jut be só a szervezetedbe.
Tehát szerinted a só az káros ?
Mit rontottak el rajta?
Akkor éreztem ezt a pulzus emelkedést amikor még a buszoztam aztán az.akkori alap három kávéra még rájött a nap folyamán még másik 3-4, na azt este hat körül mér megéreztem