Elolvad...nem írtam ilyet!
De neked mint átlag embernek ami elolvad az nincs?
De van...csak nem látod...mikroszkopikus. A minősége ha nem jó,akkor csinálja ezeket.
Nagyon fontos a só. De nem mindegy milyen! A minőségtelen só egyes részei nem oldódnak fel teljesen. Kis szabálytalan formájuk van,aminek a szélei borotvaélesek. Ezek az erek falában mikrovágásokat képesek csinálni,amit a szervezet természetesen meggyógyít. Ott hegesedés keletkezik.
A gegesedésnél képesek felgyűlni a vérben található anyagok. Cukor,koleszterin stb...ami pakkot okoz. Ez a pakk ha eltömíti az eret jön a gáz. Illetve le is szakadhat és a véráramban kering. Megakadhat az agyban,a tüdőben,a szívben...és mindenki tudja hogy hívják ezeket
Valahogy így működik....ahogy emlékszem.
Sok felvágottat, füstöltet (nem azt a hagyományosnak nevezett rettenetet ami feketére van égetve és olyan sós, hogy ha leejtek egy kis darabot a fűre az kipusztul) és más készterméket eszünk és azokban sokkal több só van mint amire nekem szükségem van.
sóknak elsősorban mint az élő szervezetben található folyadékok (vér, sejtközi folyadékok, sejtek citoplazmája, vizelet stb.) ionjait adó vegyületeknek van szerepük. Ezek az oldatok általában nem csak egy só oldatai, hanem többféle kationt és aniont tartalmaznak. Ezeknek az ionoknak az aránya és koncentrációja rendkívüli szereppel bír az egészséges élő szervezet egyensúlyának (homeosztázisának) fenntartásában. Minden élőlénynél alapvető fontosságú az összes szükséges só megfelelő mennyiségű és arányú pótlása (például ásványvízzel). A konyhasó gátolja a romlást okozó patogén mikroorganizmusok életfolyamatait az ételekben és az emésztőrendszerben egyaránt. A felnőtt ember napi konyhasó-szükséglete kb. 5 gramm (1 teáskanálnyi).[1]
Én igyekszem tök sótlanul enni és nem a nátrium miatt hanem mert utálom viszont a vesebetegséget jelentősen elősegíti, sajnos nyilván nem tudom megúszni mert a késztermékek tele vannak sóval, de a főzésnél nálunk szinte tiltott a használata mondván elég annyi amennyi az alapanyagokból belekerül.
Mértékkel semmi nem káros (a vödör nem mérték!).
De mivel eleve az alapanyagokba is raknak a gyártás folyamán sót, ezért ha csak nem te vágod a disznót és a saját földedről szeded fel a retket meg a salátát, sózás nélkül is jut be só a szervezetedbe.
Akkor éreztem ezt a pulzus emelkedést amikor még a buszoztam aztán az.akkori alap három kávéra még rájött a nap folyamán még másik 3-4, na azt este hat körül mér megéreztem
De neked mint átlag embernek ami elolvad az nincs?
De van...csak nem látod...mikroszkopikus. A minősége ha nem jó,akkor csinálja ezeket.