A mai tapasztalat a helyi Lidl-nél
Kint várakozunk olyan 30-40-en. Az ajtóban egy őr, hogy amíg az utolsó nyugger ki nem jön, addig nem enged be senkit.
Ki az utolsó? Természetesen egy semmirekellő topis, lehet csőlakó nyuggerféle. De látja, hogy kint állunk sokan, de ő a belső tolóajtónál megáll, mert ott vannak kirakva az akciós újságok ÉS ELKEZD BELELAPOZNI!!!!!!!!!!!
A volt kollégám, akivel ott találkoztunk össze, fellökte az őrt, hogy 12:02 van!!! hívd a rendőröket ha akarod felkiáltással és behatolt azon nyomban az eladótérbe.
Speciel nekem is kinyílt a buzi nyuggeren a bicska a zsebemben, de azért ez a helyzet érdekes volt.
Egyszer kicserélte nekem a pótkocsimon a c tengely csapágyát ami megforgott a tengelycsonkon, de a házba belesült, elvittük gépműhelybe ahol a nagy présgép elhajlott, de meg sem moccant a csapágy (ez azért elég nagy darab kompakt csapágy) oszt pingvinezés a műhelyben mi meg el, mi a bánat legyen vele?......erre némi agyalás után beüzemelte a nagy trafóját ami ha rendesen beindul a fél faluban áramingadozást okoz és elkezdte vele melegíteni a csapágyat ami átadta a háznak a hőt (arra azért szükség volt a csapágyra nem nagyon ) és miután elég meleg lett ráöntött egy kis vizet a csapágyra mire azzal a lendülettel kiesett a házból......elképesztő dolgokat csinál autókkal vagy bármivel amin alakítani kell.
Majd nyugtaval, szlovakbol jon a lendkerek, akkor beugrik a valto, mehet fel a futomu, addig ezt be kell fedni athelyezni a bakot. Jobb oldalt kevesebb a rozsda de trukkosebb javitani, majus kozepere ronda lesz de jarokepes.
A legnagyobb vicc mar elfelejtettem mi honnan jott ki.
talán csak a fronius meg a cemppi nem kínai még és van még a weldimpex gyártó Karcagon amit egyszerűbb lakatos cégek használnak a többi egy kosár almát nem ér
Van csavarosból igényesebb is mint az awab, ha valaki erre vágyik, de az awab kapható mindenhol, így nem kell keresgélni.
Illetve vannak ezek a rugós bilincsek is, még az is többet ér.
AWI-val sem felüdülés kasznit javítani.
Cseréltem már küszöböt, de elég hisztis az ideális kürülményekre.
Rozsda, szennyeződés a közelben sem lehet mert egyből habosodik. Réseket áthidalni megint csak nem való.
huzalos CO vagy lánghegesztő.
Persze aztán lehet szép munkát csinálni az AWI-val de lassú és drága a gáz.
Rendes szakboltban egyébként tudnak ajánlani megfelelőt, mert manapság 30ezer féle bevonatos pálca van.
Legutóbb azon lepődtem meg, hogy van olyan bevonatos pálca amivel gyakorlatilag lángvágóként tudod használni a hegesztőt.
Fajtától és ügyességedtől függ. Nem mindegyik kezeli elég jól a kis áramokat, de 1-es pálcával autókasznit lehet hegeszteni
Persze nem arra való.
Vékony lemezhez már egy komolyabb AWI való, azzal a kólás dobozt is meg lehet hegeszteni. Autó kasznihoz a CO.
140Ampert csak 4-6mm-es lemezek hegesztéséhez használtam, de ott már gyakran le is oldott, és bosszantó volt.
Normál zártszelvények hegesztéséhez, én is olyan 80-90Ampert használok. 2.5-es pálcával.
Persze ha csak 1-1 hegesztés kell arra jók ezek, de ha valamit építesz és lendületben vagy, hamar bosszantóvá válik ha nem bírja a folyamatos terhelést.
Kint várakozunk olyan 30-40-en. Az ajtóban egy őr, hogy amíg az utolsó nyugger ki nem jön, addig nem enged be senkit.
Ki az utolsó? Természetesen egy semmirekellő topis, lehet csőlakó nyuggerféle. De látja, hogy kint állunk sokan, de ő a belső tolóajtónál megáll, mert ott vannak kirakva az akciós újságok ÉS ELKEZD BELELAPOZNI!!!!!!!!!!!
A volt kollégám, akivel ott találkoztunk össze, fellökte az őrt, hogy 12:02 van!!! hívd a rendőröket ha akarod felkiáltással és behatolt azon nyomban az eladótérbe.
Speciel nekem is kinyílt a buzi nyuggeren a bicska a zsebemben, de azért ez a helyzet érdekes volt.
A legnagyobb vicc mar elfelejtettem mi honnan jott ki.
Bár olcsó, nem kell gáz hozzá és jól lehet vele dolgozni, de drága a huzal, szóval csak nagyon alkalmi, használatra célszerű.
Szóval van már minden, talán még gyümölcsízű is
Illetve vannak ezek a rugós bilincsek is, még az is többet ér.
Cseréltem már küszöböt, de elég hisztis az ideális kürülményekre.
Rozsda, szennyeződés a közelben sem lehet mert egyből habosodik. Réseket áthidalni megint csak nem való.
huzalos CO vagy lánghegesztő.
Persze aztán lehet szép munkát csinálni az AWI-val de lassú és drága a gáz.
Legutóbb azon lepődtem meg, hogy van olyan bevonatos pálca amivel gyakorlatilag lángvágóként tudod használni a hegesztőt.
Persze nem arra való.
Vékony lemezhez már egy komolyabb AWI való, azzal a kólás dobozt is meg lehet hegeszteni. Autó kasznihoz a CO.
Normál zártszelvények hegesztéséhez, én is olyan 80-90Ampert használok. 2.5-es pálcával.
Persze ha csak 1-1 hegesztés kell arra jók ezek, de ha valamit építesz és lendületben vagy, hamar bosszantóvá válik ha nem bírja a folyamatos terhelést.