Kaptárakat szoktak lenolajban főzni. Mi kentünk lenolajjal be fát, nem is volt napsütésnek kitéve de nem volt az igazi. Nekünk nem tetszett a lenolajos téma mellesleg drága is volt
Meglátjuk milyen lesz ez amit dicsértek.
Haverom kavegepezik, javítanak is..... kérdeztem mi legyen a több mint 10 éves saeco touch helyett.... egy válasz volt: delonghi. Így lett egy primadonna exlusive... hat qrva jó gép
Azzal én nagyon megszívtam pár éve: nem elég hogy egy év után pereg lefelé, után egy heti munka volt a maradékot levakarni, hogy át tudjam kenni szerves oldószeressel. (Léckerítések)
Valószinűleg nem jól festették le. Én is csinálhattam volna szakszerűbben de a fenének se volt türelme, viszont a 16 éve festett stablon még mindig hibátlan. Két sor alapozó meg két sor vékonylazúr ment rá anno. Az a baj spórolnak a festékkel. Az asztalosok azért mert fogy ám rendesen ha beeresztik a fát, az meg már drága a tulajok meg sajnálják rá sokszor a pénzt. Amit az asztalos csinált keritést arról is lekopott két év alatt a festék. Asztalos ismerős meg amikor ott voltam akkor veszekedett a segéddel hogy elkent 2,5 liter festéket pedig annak az egész anyagra elég kellett volna hogy legyen. Pedig az a tartós ha a fa telitődésig kapja az anyagot, és minél folyékonyabbat.
Én 2 évente festem a házunk külső fa alkatrészeit, és nagyon tele van a pöcsöm vele. (Tériszonyos vagyok, rühellek létrán ágaskodni, és felfelé ecsetelni - bónuszként a pofámba csöpög az egész)
Lenolajos többszöri hosszan tartó beeresztés (ehhez a procedúrához nem volt kedvem és még ez sem lesz örök élet) a lényeg különben minden festék lejön, volt faházunk, mellettünk is van egy és kb 10 éve festették le, a napsütötte oldalon már csak a megszürkült lambéria látszik a festék csak nyomokban.
Kültérre vékonylazur kell. Legalábbis elsörétegnek. Minél többet besziv a fa annál jobb. Meg ami fontos hogy felül az éleket jol le kell festeni hogy ne menjen bele a viz az alsot meg hagyni hogy ami mégis belekerül ki tudjon szivárogni.
Ha magába szivja a fa a festéket az sose hámlik le. A vastag lazurt nem tudja rendesen beszivni igy az többnyire le is fog válni.
Meglátjuk. Azt mondta hogy tartós, nagyon tartós. Nálunk még csak fél éves, eddig jó.
Máshova kentünk vastaglazúrt az hamar lejött ugyanott a vékony bírja
Az összes festék lejön pár év alatt, nagyon kevés van amelyikre 12-14 évet írnak, de az sem biztos, Pipi világosított fel tavaly, hogy milyen eljárással lehet 10 év feletti időtartamot elérni, de az nagy pepecseléssel jár így letettem arról is.
De hülye, szopottfejű talán csak nem, amikor hagyom, hogy rám várjon egy csomó ember.
Mert ha járókeretes lenne és az miatt nem tud futni, akkor nem lenne azzal semmi baj.
De így kellene, amikor hívják hozzá a mentőt, a mentőtiszt még lapozzon bele indulás előtt a reklámújságba. Több ideig ne, csak pont annyit.
A sadolin extremre annyit ír hogy lazúr. Van ahol vastaglazúrnak írják de szerintem nem az. Az első réteget brutálisan beissza, a másodikkal már nem érződnek a szálkák. Az ács aki dolgozott nálunk ő nagyon sok éve használja és azt mondja nem pöndörödik le.
Vastaglazúr csak beltèrre jó szerintem.
Meglátjuk milyen lesz ez amit dicsértek.
Lemez meg annyira nem jön be.
Ha magába szivja a fa a festéket az sose hámlik le. A vastag lazurt nem tudja rendesen beszivni igy az többnyire le is fog válni.
Máshova kentünk vastaglazúrt az hamar lejött ugyanott a vékony bírja
Mert ha járókeretes lenne és az miatt nem tud futni, akkor nem lenne azzal semmi baj.
De így kellene, amikor hívják hozzá a mentőt, a mentőtiszt még lapozzon bele indulás előtt a reklámújságba. Több ideig ne, csak pont annyit.
Vastaglazúr csak beltèrre jó szerintem.