Mi igazol téged?
Jaaaa, hogy adnak egy kis időt, hogy spórolj a nagy generálra
Előre látom, nem itt fogsz sírni, hogy a k.... Kocsira ennyit és annyit kell költeni
Hagyd már a francba ezt a sok ledes, 3 betűs bizbaszt.
Olyan dologra értem, hogy tökéletes legyen neked, hogy ha beleülsz, még gondolati szinten se legyenek benned olyanok, hogy esetleg a térdedet zavarja egy műanyag öntvény, esetleg nem tetszik az ülés komfort, vagy idegesít a rádió helye.
Tehát hogy kívül-belül imádd a kocsit, az a lényeg.
Mert ha valami idegesítő apróságán szemet hunysz, az az idő múlásával egyre jobban fog idegesíteni.
0 forintos feláras extraként szerepelt a listában... egy forgalom élénkítő tétel volt, ajándék*. Más gyártó szőnyeg garnitúrát ad... (nekünk a Suzuki azt adott, meg EÜ dobozt )
Milyen? Szép, fekete, és már egy éves - és nem dízel.
* már ez nincs, most pénzért adják, szerencsém volt, hogy akkor épp volt. Ez ugye az ingyen szervizre érvényes - a gari az más, azt udom,hogy mindenki kifizeti, de a Suzukis is.
Nem igazán sértem hogy az ember miért gondolja hogy nagatív kritikát csak irigységből lehet megfogalmazni. De ha már itt tartunk, nem régóta vagyok itt, de úgy látom pont te vagy az aki itt mindent és mindenkit lefikáz. Talán akkor ez is az irigység miatt van?
Kénytelen leszek többet költeni, mert 8x300.000 = 2.400.000,- forint, ennyiért új autó meg nincs. Még szar sem - de olyan nem is kellene.
Na de egyszer az életben ne mindig más ember levetett kocsiját kelljen már megvennem. "Felesleges" luxus lesz az én pénztárcámhoz képest, de hát a motorozás is az, az összes hobbi meg főleg (én konkrétan fotózgatok).
A Classic az már akkor is azt jelentette, hogy előző generációs, "elavult" autó - cserébe olcsóbban. Az általam nézegetett új Swift 2017-es, a Clio meg 2019-es fejlesztés, tehát gyakorlatilag naprakész, friss modell. A fapados verzióban is tempomattal, LED-fényszórókkal, ma már alapvetőnek számító közlekedésbiztonsági extrákkal. Ez a kisautó 10 éves korában is csak "alig lesz korszerűtlen".
Ez nem fog tetszeni - de sztem aki ÉPP meg tud venni egy új autót (részben hitelre) annak pont nem szabadna új autót venni Jóléti államokban már ezt kikalkulálták: átlag embernek egy autó 6-8 havi bére körül optimális. Nálunk ennél szinte MINDENKI többet költ rá...
Apukám 50 éves korában lepte meg magát 2001-ben egy vadi új Vw Polo Classic 1.4-el, hát még olyan egy elcseszett kocsit, nem lett nagy kedvenc, el is adta. Tényleg csak olyat érdemes választani, ami minden tekintetben tökéletes lesz.
Én is csóringer kispolgár vagyok, erősen szűkös anyagi kerettel. Sokan vagyunk így, sajnálni sem kell bennünket.
Az én vágyam az, hogy egyszer az életben VADIÚJ autóm legyen (ami a lehetőségeim miatt csak kisautó lehet), de semennyire nem vágyom egy 8-10 éves valamikori luxusautóra. Ha mégis - ugyanannyi pénzért - az utóbbit venném, akkor úgy érezném (és úgy is volna), hogy "menőnek akarok látszani, de nincs rá pénzem". Szerintem ez sokkal szánalmasabb, mint kispolgárnak lenni és azt fel is vállalni.
Az egészen más tészta, ha valakinek TÉNYLEG van pénze....
Ezért nem szerették az igazi fanok a VRod-ot. Mert az szép, arányos, kidolgozott részletekkel - azt otthon építgetéssel csak elbaxni lehetett
Mnetem vele, a motorja tetszett, tol, szépen jár - de talppal előre fent kézzel 140-el egy cruiseren? Milyenazmá?
Nem kell hozzá sok pénz csak időt kell szakítani. Olcsón, nagyjából 60-ból ki lehet hozni egy 4napos hétvégét Karlobag környékén. Montenegróban szintén.
Ez nem olyan nagy pénz ha már volt pénz motorra.
Valójában igen - de ez is pont engem igazol. Kisstílű, gondolni se mer arra, hogy egyszer olyat tegyen, ami cseppet is rendhagyó, vagy kiélje titkolt vágyát. Marad a biztosnál
Halkan súgom, az 5-6 éves BMW minden szempontból jobb, mint egy új Vitara. Amit Vitara árban kapna 5 évesen, az messze nem 20 millás autó, inkább csak 10.
A 10 éves BMW mellé mi vettünk egy új Vitarát. El is mentünk vele Ausztria közepére egy próbára - aztán megállapodtunk abban, hogy ilyet nem teszünk mégegyszer Városban szaladgálónak jó, de messze az menjen vele - akinek nincs BMW-je
Egyik Harleys ismerősöm elkezdte fejtegetni ezeket a kategóriákat, hogy chopper, crusier, bobber, meg anyámtyúkja.
Erre mondtam neki, ne variálj! ha a szél be tud fújni a gatyád szárán, akkor az nekem chopper
Ezek a Harley-k amúgy nekem is tetszenek. Szép klasszikus, és nem hivalkodó.
A többiről valahogy ez a stereotípia él a fejemben.
Feleségem jogi osztályvezető és sok stresszt kap...sokat melózik.
Én sem egy stresszmentes helyen nyomom. Úgy gondoljuk hogy ennyi kell...és jár. Persze ha haverokkal elmegyek 2 napra pl találkozóra, ott nem kell halpedikűr meg hasonlók. Vagy nagybátyámmal évente 2 napot pecázunk ...nem tudok pecázni,de ez nem is arról szól,hanem hogy együtt legyünk.
A WF szabadidőparkban bérelünk egy faházat és elvagyunk...
Oda sem járok. Nekem a pihenés netovábbja, hogy egy aprócska Balaton parti faluba lemegyek kocsival, ott egy jó baráttal kibérelünk egy picike partszakaszt, fantasztikus kilátás, csodás vízpart, lakóautó meg sátorban, kocsiban alvás és napokig elzárkózunk a külvilágtól. Visszük az asszonyainkat is, kutyusokat is és olyan nihili nyugalomban vagyunk a vízparton, mintha megszűnne a külvilág.
Peca, szép fogások, nagy halak, a kutyák játszanak, a víz 26 fokos és tűző napsütés, grill, bogrács...
És az egész pár ezer forintból megvan.
Anyósék gazdagok voltak,após az középosztály. Tanárok...
Az örökséggel nem mi járunk jól,mert nekünk úgymond már egyenesben van a szekér...meg mi sem vagyunk villogós típus.
A lányom lesz az egyedüli örököse mindennek...lennék a helyében
"...és ha az ilyen átül egy béjemvébe - na az lesz paraszt..."
Nem, az ilyen nem ül át BMW-be soha. Ha véletlenül lesz pár autóra elkölthető milliója, ő fog venni VADIÚJ Vitarát a 20 éves Swiftje után 5-6 millióért, de SOHA nem fog ugyanannyiért 5-6 éves BMW-t venni. Újat lehet venne a szalonból, de 15-20 milliója viszont nincsen autóra.
Mi igazol téged?
Jaaaa, hogy adnak egy kis időt, hogy spórolj a nagy generálra
Előre látom, nem itt fogsz sírni, hogy a k.... Kocsira ennyit és annyit kell költeni
Aztán igazolhatód magad