Ez úgy működik, mint a rendőri intézkedés. Jogköre, hatásköre nincs feléd, így igazából ha akarod komolyan veszed, ha akarod nem. Jelenleg senkit nem lehet találni senki helyére az építőipari munkakörökben, szóval nagyjából le van szarva mit csinálnak, amíg az utasítást végre hajtják. Egy építésvezetőnek sincs a munkásaira semmilyen hatásköre, mégis mit csinálna, kiabáljon, fenyegessen, vegye el a cigijüket? Max a kirúgás van, de most egy burkolóért konkrét verseny zajlik, változott a világ.
Ilyen álom munkahelyek és építkezések is biztos léteznek, persze...
Normál esetben még a szonda elől is bujkálnak...
"Főnök, bevallom ittam. Nem sokat, de nem is olyan keveset, hogy a szonda ne mutatná ki..." - Akkor menjél haza és gyere holnap.
Nincs szankció, nincs ráhatás.
Szóval egy aszfaltozási, útépítési munkánál a rendetlen munkahely, az aszfaltból kilógó cigi csikkek 2020-ban normálisnak mondhatók.
Egy kicsit én is dolgoztam építő iparban mint szárazépítész de én leginkább csak segéd voltam meg sokat beszéltem a fontosabb emberekkel
Volt építésvezető akinél szinte minden tökéletes volt, normális emberek dolgoztak, persze volt talicskás cigány de elég volt csak feléjük nézni és jött segíteni.
Ha probléma adódott mert szakmák keresztezték egymást, mindneki alkalazkodott, segítettük egymást.
Míg volt olyan balfasz akihez úgy ment oda mindenki hogy az építésvezető mondott valamit és leszartuk, elküldtük inkább 10csavarért hogy ne legyen láb alatt mert tök hülye volt az egészhez, igénytelen buzi. Ki is lett rugva.
Próbálnak jobbat is de nincs féder lap sehol. Vagyis van de arany árban
Egy nagy rönk fűrész lapot találtam eddig ami értelmes agyag de az meg 2 mm és nagyon rozsdás szóval elég vékony lenne bárminek
Bár kínai kardnak kb jó lenne mert azok vékonyak és hajlékonyak
10-20 ezreket meg nem fizetek a romos kopott féder kötegért annyira nem jo anyag
Amugx én mindenhez is értek és ehhez fel sem kel kelni a kanapéról
Jelenleg az a helyzet, hogy nincsenek emberek, brigádok, akikkel építőipari, szakipari tevékenységet lehet csinálni. Úgy kell melósokat össze vadászni és ha van egy brigád, ott sajnos, mint építésvezetők, el kell nézni az ilyen műsorokat, mert a szóból nem értenek, sokkolózni nyilván nem lehet őket, kirúgni meg nem ajánlatos, mert nem lesz másik a helyükre. Ha tud tőmondatokban kommunikálni és végrehajtja az utasítást, esetleg még a munkavédelmi felszerelést is felveszi, már örül a vezető.
Ráadásul ez pont nem az.
Persze csinálják a hangulatkeltést, de azt többnyire a vágással meg kamera rángatással.
Annyi hogy van 4 ember, 3 óra alatt ki kell kovácsolni egy pengét. Aztán akinek a legszarabb a munkája az hazamegy, és ezt 3 fordulóban, az utolsó pedig kap 10ezer dollárt.
Megint a kifogások.
Mindenki kezdőként kezdi. De minimális befektetéssel el lehet kezdeni, csak azért mert mondjuk szereted csinálni, és mert nagyon ráérsz. Aztán amikor már kezdesz jó lenni, akkor majd lesz értéke a késeidnek, meg lesz pénz egyre jobb gépeket is venni.
Persze amiket csináltál kardot, meg kést tök jó, de engem piszkálna az öntudatom hogy mindig megpróbáljak jobbat csinálni
De igazából én kerítés kovácsolással kezdeném, azon a sok egyforma díszítő elemen, meg lehet tanulni a formázást minimális beruházással, és azok jó pénzért elmennek.
Na, ezt mondom. Fotelből nekem is megy a probléma mentes edzés
Jórészt olyan amatőrök vannak amúgy mint te. Egy kettő aki ebben dolgozik, de az igazi fegyverkovácsok nem is bőgtek le.
Meg aki ilyen díszpengéket csinál az sem feltétlenül tud strapabírót összeütni hirtelen.
Volt olyan aki nagyon profi volt aztán amikor kiderült hogy hulladékvasból kell kiválogatni valami jó anyagot a pengéhez nézegette hogy a többiek mit használnak, mert gőze nem volt arról hogy melyik vasdarab lenne jó, mert mindig csak új ismert anyaggal dolgozott.
Meg volt a kis hawaii csóka, aki hajszárítóból és autófelniből tákolt szenes kovácstűzön a hátsó udvaron, csak úgy kisujjból rittyentett nagyon profi és szép kardot, miközben a szomszédok ráhívták a tűzoltókat
Szóval ezeket jó nézni.
"Amúgy pont az a jó benne, hogy nem győzike só kalapácsokkal, meg nincs konspiráció, simán a végtermék minősége alapján ejtik ki az embereket."
- azért a békát ne smárold le, akkor se, ha azt mondja, királylány
Ekkora bnaivitást, apám, pedig én azt hittem, engem már nehezen lepnek meg
Usák műsor, mit vártál? Persze hogy kiszavazós-sírós-rívós, tele konfliktussal, ami mindig megoldódik.
Ezt vond ki belőle, és koncentrálj a vasra, szerszámokra, munkadarabra. Én kurvára semmit nem értek a kovácsoláshoz, mégis találtam érdekeset benne.
Semmi értelme
Beruháznék többszáz ezret a semmiért
Teli van a net nagyüzemi késekkel kardokkal olcsón
Egy lézer vágott + cnc mart pengével nehéz felvenni a versenyt
Azért egy kezdő ember nem Kocsis bicska készítő hogy lehessen pénzt is keresni vele
sosem edzettem semmit sem, az elv megvan de gyakorlat nincs hiszen semmi eszköz nincs hozzá
leszámítva azt a pár dobó csillagot amit pár éve reszeltem
mondjuk a kés meg a ninja kard bele lett merítve vízbe de azt nem nevezném edzésnek
a műsorokban gyakorlott kés készítők vannak, nekik az anyag színéről látni kell hogy mit csinál, persze senki sem vár precíziós edzést hiszen egy vissza eresztés is magában több óra, de baszki a repedt-törött penge nagyon vicces, nekem még elmenne mert hülye vagyok hozzá
amennyire ismerem magam ha az idei évet rászánnám a gyakorlásra biztos nem esne meg ilyen hiba velem
Ilyen álom munkahelyek és építkezések is biztos léteznek, persze...
Normál esetben még a szonda elől is bujkálnak...
"Főnök, bevallom ittam. Nem sokat, de nem is olyan keveset, hogy a szonda ne mutatná ki..." - Akkor menjél haza és gyere holnap.
Nincs szankció, nincs ráhatás.
Szóval egy aszfaltozási, útépítési munkánál a rendetlen munkahely, az aszfaltból kilógó cigi csikkek 2020-ban normálisnak mondhatók.