Na ebben most nagyon igazad van!
De ezt azok soha sem fogják megérteni akik a tipikusan a népszerű helyekre mennek mert az menő. Nekik magyarázhatod hogy milyen szép a Balkán, ők csak az osztrak panoráma utakat látják, holott sokszor szebb egy kis eldugott utacska, akkor is ha aszfaltos, nem kell feltétlen köves legyen.
nekem a szálló sem fasza 190 vagyok és full dagadt, 100ból ha 1 ágy kényelmes, többnyire a matracon alszok a padlón úgy kb tudok pihenni
szóval kb mindegy hogy sátor vagy szálló én a földön alszok
én vidéki gyerek volam mindig, egész kicsi koromtól(kb 2 évestől) kezdve anyámmal a szőlőbe jártunk mindig egész héten, majd ovodás kortól csak hétvégente jártam, de nyáron akkor is mindig ott voltam
szóval nekem nem idegen a földön alvás és a bokorba szarás és a szatyorból evés
ja és a friss tárcsázásban hempergés sem
Mi többnyire egynapokat megyünk.
Reggel kimegyünk, este haza.
A székelyeknél meg Levi barátomnál "kell" kéglizni mert nem enged bennünket panzióban.
A sátrazás már nem vonz, meg nem is bírnánk kipihenni magunkat.
Három napnál több így sem megy.
Én a találkozókkal vagyok így mostanában. 1 éjszakát elvagyok sátorban, de ha 2-3 napra megyünk,akkor apartman vagy szálloda. Pár éve még leszartam mindent,reggel felkeltem másnaposan,hánytam egyet és indult a nap. Most még délben is az életemért küzdök ha szétcsapom magam
A másik a tisztálkodás és a WC.....
"igaz némi lemondással jár"
.....ahogy lejjebb írták, már nekem is ez a problémás ebben a dologban, nem bírom fürdés és wc nélkül, a kamionozás abbahagyásában is nagy része volt ennek mert hát évek óta nem voltam hajlandó benne aludni pedig szállásnak tök jó, de a cégek jórészénél még a wc-be sem engedik be a sofőrt nem, hogy fürdeni, max 1 éjszaka volt amit így bírtam visszatartva a szükségleteket. .....utoljára a hóbagyolyon sátraztam, az élmény volt oldalkocsissal februárban a bükbe menni, de ott is kivoltam a wc hiány miatt, igaz elmentünk fürdeni a bogácsi termálba éjjel így azért kibírható volt.
sosem eszek konzervet
úgy tervezzük a menetete hogy estefelé legyen valami bolt
aztán lehet venni szalonna-kolbás-bármi dolgot aztán sátorverés után tábortűz és nyársas sütögetés
én mindig veszek annyit hogy jusson reggel re is este megsütöm aztán reggel csak 3 perc alatt meg kell melegíteni
amíg száradnak a sátrak addig belefér időbe
aztán ha este is bezabál az ember meg reggel is én egész nap elvagyok kaja nélkül vagy valami csokit-kekszet elropogtatni
olyan 20-30 lej között van így egy napi kaja-pia szóval max 2 ezer
de volt olyan vidéki sufni bolt ahol kb 3 éve 6 lej volt egy darab szalonna meg egy kenyér amennyit nem is tudtam este megenni mindet
szóval a benzinen kívül elég olcsó ez a sátras menet, igaz némi lemondással jár
de ha sikerül valami patak mellé tábort verni amiben víz is van(nyáron nem ritka hogy nincs rendes víz bennük) akkor meg fullextrás fürdőszobás a szállás
de azért egy hétig én se bítnám ki nomád módon sültkolbász kombóval
persze nem ingyenes, csak olcsóbb.... egy ilyen etap olyan 50e Ft-ra jön ki, de qrva jó... reggel meló előtt járok, egy kis áztatás a gyógyfürdőben, utána egy jó masszázs és indulhat a nap..
pedig a gyógytorna nagyon fontos ilyen esetekben.... de segít a gyógyfürdő masszázs kombo is... én évente 2x járok, fel lehet íratni orvossal, 15 alkalom 1 etap. és azóta sokkal jobb...
én nem tudnék már annyit sem.... a konzerves étkezés dobozból sem nekem való már... de elhiszem, hogy qrva nagy feeling haverokkal végigcsapatni a földutakon, erdőben, sziklákon...
a poén az, hogy amikor összeadom, a végén szállással, kajával, üzemanyaggal, mindennel jóval olcsóbban jövök ki, mintha itthon elmegyek bárhová...
ot van a hiba, mert a kezeimben átmérték a dolgokat hibátlanul ment az áram mindenfelé
de nem kecsegtettek jó dolgokkal evvel a nyaki renoválással
sok éve fejreálltam aztán azóta a nyaki mozgás is beszűkült
De ezt azok soha sem fogják megérteni akik a tipikusan a népszerű helyekre mennek mert az menő. Nekik magyarázhatod hogy milyen szép a Balkán, ők csak az osztrak panoráma utakat látják, holott sokszor szebb egy kis eldugott utacska, akkor is ha aszfaltos, nem kell feltétlen köves legyen.
Ez azért megér némi szenvedést, de amúgy nem is annak éljük meg.
szóval kb mindegy hogy sátor vagy szálló én a földön alszok
szóval nekem nem idegen a földön alvás és a bokorba szarás és a szatyorból evés
ja és a friss tárcsázásban hempergés sem
Reggel kimegyünk, este haza.
A székelyeknél meg Levi barátomnál "kell" kéglizni mert nem enged bennünket panzióban.
A sátrazás már nem vonz, meg nem is bírnánk kipihenni magunkat.
Három napnál több így sem megy.
A másik a tisztálkodás és a WC.....
.....ahogy lejjebb írták, már nekem is ez a problémás ebben a dologban, nem bírom fürdés és wc nélkül, a kamionozás abbahagyásában is nagy része volt ennek mert hát évek óta nem voltam hajlandó benne aludni pedig szállásnak tök jó, de a cégek jórészénél még a wc-be sem engedik be a sofőrt nem, hogy fürdeni, max 1 éjszaka volt amit így bírtam visszatartva a szükségleteket. .....utoljára a hóbagyolyon sátraztam, az élmény volt oldalkocsissal februárban a bükbe menni, de ott is kivoltam a wc hiány miatt, igaz elmentünk fürdeni a bogácsi termálba éjjel így azért kibírható volt.
úgy tervezzük a menetete hogy estefelé legyen valami bolt
aztán lehet venni szalonna-kolbás-bármi dolgot aztán sátorverés után tábortűz és nyársas sütögetés
én mindig veszek annyit hogy jusson reggel re is este megsütöm aztán reggel csak 3 perc alatt meg kell melegíteni
amíg száradnak a sátrak addig belefér időbe
aztán ha este is bezabál az ember meg reggel is én egész nap elvagyok kaja nélkül vagy valami csokit-kekszet elropogtatni
olyan 20-30 lej között van így egy napi kaja-pia szóval max 2 ezer
de volt olyan vidéki sufni bolt ahol kb 3 éve 6 lej volt egy darab szalonna meg egy kenyér amennyit nem is tudtam este megenni mindet
szóval a benzinen kívül elég olcsó ez a sátras menet, igaz némi lemondással jár
de ha sikerül valami patak mellé tábort verni amiben víz is van(nyáron nem ritka hogy nincs rendes víz bennük) akkor meg fullextrás fürdőszobás a szállás
de azért egy hétig én se bítnám ki nomád módon sültkolbász kombóval
a poén az, hogy amikor összeadom, a végén szállással, kajával, üzemanyaggal, mindennel jóval olcsóbban jövök ki, mintha itthon elmegyek bárhová...
de nem kecsegtettek jó dolgokkal evvel a nyaki renoválással
sok éve fejreálltam aztán azóta a nyaki mozgás is beszűkült
ettől többet már én se tudok elviselni