Februárban szoktam cserélni most is így teszek. 25-30 fok között van a garázsban így nem öregszik semmi tömítések gumi egyebek. Ja igen és csipegeti az olajat igaz nem nagyon de utána kell tölteni néha. Pedig sokszor On-Off a gázkar nem is értem mért nem egy kapcsolót raktak be.
Bár bennem is leledzik némi Honeckeres nosztalgia hiszen Zschopaunak köszönhetem,hogy motorossá váltam.
Szentségtörésnek vélem azt a legendás Honda Cub-ot le "japó izé"-zni
Minden ötvenesek legkiválóbbika.........................................szerintem
az olajnak kb semmibaja sem lesz ha télen lehűl -20fokra
ellenben a némileg elsavasodott olajat érdemes leengedni ha sokat áll
bár én eddig olyat nem láttam ahol a használt olaj bármi kárt okozott volna, de attól még lehet van
olyat láttam már aikor étnyleg sokat állt a szmó és rozsdás lett a belső rész, kuplung, fogaskerekek stb
de az állt több évet egy 3/4 részt zárt tárolóban
De mi ez a tél előtti olajcsere mánia? Nem pont tavasszal kell, mert a télen sokszor egymás után megdermedő és felengedő olajnak tönkre megy a kenési teljesítménye? Mi értelme télre olajat cserélni?
meg lett emelve vagy 10x és hibátlan, ellenben én majd beszartam
nekem a csúcs az volt hogy a 20as gagyi rtm zsinórral 5 centis pontyot kivezetni a stégig
több mint 20 perc várakozás volt mire megláttam mert olyan 70 méterről kellett kivezetni
De tudok jobbat, folyóvízi 40 kilós harcsát is megfogtál ultralight bottal, az sem tört el, pedig ott is nyélig egyenesbe állt a bot, majdnem L-alakba. Na, az az igazi teszt.
A 20 éves spiccbotommal, 0.12-es monofil zsinórral kifogtam a 2,5 kilós balatoni tőpontyot, pedig elvileg lehetetlen. Mondjuk sosem teszteltem azt a botot, az tesztet az élet adja.
2-7 grammos ultralight pergető bot is bírta a 80 centis balatoni csukát, pedig majdnem a nyél felett egyenesbe állt a bot a hal húzása felé.
A szépen teszteld botodba meg most raktál olyan feszültséget, esetleg 1-1 hajszál repedést, hogy majd a tényleg nagy hal fárasztásakor fog elreccsenni.
Egy jó barátom, valódi harcsás, nem vödör emelgető, na az eltörte a botját, de harc közben, egy 2 méteres, 69 kilós harcsával. Na az már küzdelem és kifogta a toldás előtti keverő gyűrűvel kifárasztva.
Na pont ezt a szép botot reccsentetted meg...aztán közben 10 év alatt sem fogsz akkora halat fogni, hogy ilyen terhelést kapjon! Szimplán szereted szétbaszni a cuccaidat, ezt úgy hívják.
Bírom ezeket a száraz teszteket, arra készültök, hogy Nagy Fehér Cápát kell kifárasztani, aztán az 5 kilós ponty az éves legnagyobb fogás...
azért ez nem így van
az alkohol öli az agysejteket ez tény, hiszen méreg
de
ez olyan mint a gazella meg a gepárd
a gepárdok kinyírják a gazellákat, de a sérült lassú stb egyedeket tudja csak
az alkohol is ilyen, csak a szar sejteket öli meg, igy minél többet iszeik az ember annál okosabb lesz
a technika azért van hogy szolgáljon
aztán ha az én úri kedven azt kívánja hogy maxigázon menjek hideg motorral akkor megyek hideg motorral maxigázon
vagy épp egy vödör vizet megemelek a pecabottal
Szentségtörésnek vélem azt a legendás Honda Cub-ot le "japó izé"-zni
Minden ötvenesek legkiválóbbika.........................................szerintem
ellenben a némileg elsavasodott olajat érdemes leengedni ha sokat áll
bár én eddig olyat nem láttam ahol a használt olaj bármi kárt okozott volna, de attól még lehet van
olyat láttam már aikor étnyleg sokat állt a szmó és rozsdás lett a belső rész, kuplung, fogaskerekek stb
de az állt több évet egy 3/4 részt zárt tárolóban
az olaszok ilyenek
nekem a csúcs az volt hogy a 20as gagyi rtm zsinórral 5 centis pontyot kivezetni a stégig
több mint 20 perc várakozás volt mire megláttam mert olyan 70 méterről kellett kivezetni
2-7 grammos ultralight pergető bot is bírta a 80 centis balatoni csukát, pedig majdnem a nyél felett egyenesbe állt a bot a hal húzása felé.
A szépen teszteld botodba meg most raktál olyan feszültséget, esetleg 1-1 hajszál repedést, hogy majd a tényleg nagy hal fárasztásakor fog elreccsenni.
aztán ha mégis akkor meg ott állok teszteletlen bottal
vettem most 40es fonottat annak kell a bot, kihúzom vele a vízparti fűzfát is
Bírom ezeket a száraz teszteket, arra készültök, hogy Nagy Fehér Cápát kell kifárasztani, aztán az 5 kilós ponty az éves legnagyobb fogás...
az alkohol öli az agysejteket ez tény, hiszen méreg
de
ez olyan mint a gazella meg a gepárd
a gepárdok kinyírják a gazellákat, de a sérült lassú stb egyedeket tudja csak
az alkohol is ilyen, csak a szar sejteket öli meg, igy minél többet iszeik az ember annál okosabb lesz
aztán ha az én úri kedven azt kívánja hogy maxigázon menjek hideg motorral akkor megyek hideg motorral maxigázon
vagy épp egy vödör vizet megemelek a pecabottal