Nem ismerem a gyereket .. de teljesen erthetően beszél az olaj fogyasztasrol .... es ugye minden motor eszik olajat .. csak a hülyék hiszik hogy pedig az övek nem ...
Ez volt az első nagymotorom. 81' CB750. És ez már a második blokk amit széthajtottam benne.
Volt olyan amikor havonta kellett olajat cserélnem annyit motoroztam vele, illetve pályázni is sokat voltam.
De csak a vége felé lett ilyen durva. Olyan 2 éven állt a költözés miatt, aztán gondolkodtam hogy meg kéne csinálni, de annyi mindent lehasználtam rajta, hogy inkább vettem egy új motort, mint szopjak.
Viszont van hozzá egy csomó alkatrészem, egyszer jó lenne megcsinálni OT-nak.
Egyébként igen. MZ-t 1:70-re keverve szoktam használni full szint olajjal, plusz 10-20% etanolt is rakok a benzinbe azon felül ami van benne, így kifejezetten tisztán jár.
Hát ez leginkább egy kétütemű dieselre hasonlít most
Beindítottam a garázsba és 3 másodpercen belül megszólalt a szénmonoxid riasztóm, pedig az új Hondát hosszabban is szoktam melegíteni, azt le sem ejti.
Még mindig jobb mint a régi Hondám.
Minden tankolásnál fél liter MZ kevesebb olajat eszik, pedig az 1:50-es keverékkel jár
De mondjuk csinálja is a füstöt ha beindítom.
Kéne gyűrűzni meg szelepszárszimeringezni, mert a henger nem volt annyira vészes, de amióta van működő motorom pont nem izgat
Volt olyan amikor havonta kellett olajat cserélnem annyit motoroztam vele, illetve pályázni is sokat voltam.
De csak a vége felé lett ilyen durva. Olyan 2 éven állt a költözés miatt, aztán gondolkodtam hogy meg kéne csinálni, de annyi mindent lehasználtam rajta, hogy inkább vettem egy új motort, mint szopjak.
Viszont van hozzá egy csomó alkatrészem, egyszer jó lenne megcsinálni OT-nak.
Beindítottam a garázsba és 3 másodpercen belül megszólalt a szénmonoxid riasztóm, pedig az új Hondát hosszabban is szoktam melegíteni, azt le sem ejti.
Minden tankolásnál fél liter MZ kevesebb olajat eszik, pedig az 1:50-es keverékkel jár
De mondjuk csinálja is a füstöt ha beindítom.
Kéne gyűrűzni meg szelepszárszimeringezni, mert a henger nem volt annyira vészes, de amióta van működő motorom pont nem izgat
https://index.hu/techtud/2018/...