Ez sajnos szivarog lefele,de az emlitett nagytepsi tulajok eloszeretettel erositik a sztereotipiat.
Es igen,a legtoben csak fakultativ hasznaljak az iranyjelzot,mer hat mibdenki tudja merre megy.
Szín szerint....alapból megfigyelésem szerint minél pirosabb egy jármű annál messzebb lakik Bp.-től és ahogy halványul annál közelebb járunk (kivéve olasz gépek, azok tényleg pirosban szépek).
Mondjuk közlekedni kéne napi 5-600km-t itthon, ha az ember csak a csúcsban a melóba oda-vissza megy és néha hétvégente megint a csúcsban bevásárolni akkor minden és mindenki az idegeire megy, én nem látom ilyen vészesnek a helyzetet és hát kit veszünk észre? Csak azt aki szerintünk balfasz, próbáld meg 2 hétig most ezt kizárni az agyadból és csak azt vedd észre akik mind jól közlekednek szerinted, meglepődnél milyen hamar abbahagynád a figyelést a tömegek okán.....amennyiben nem így lesz akkor viszont gondolkozz el, hogy esetleg nem Te közlekedsz rosszul?
"nagymenő béjemvésaudismergás" ez ma mátr inkább nagymenő suzukisopelesfordos "index nuku" én a suzukisoktól rettegek a legjobban, szín szerint is kategórizálom őket, egy igazi horror
ja, és mindig használok indexet... motoron is.... van rajta, hagy használódjon
én is beengedem, nem nyomom a gázt szándékosan, hogy ne férjen be.... én az autópályán szándékosan a belső sávban buziskodóktól kapok agyfaszt néha. ha rávillogsz, akkor még meg is sértődik.... alapból visszafogott 150-re állítom a tempomatot, így megyek el a védák alatt is, (GPS szerint 146) soha nem kaptam még büntetést. ha sietek, akkor meg visszaengedem 150-ig a védánál. viszont ha van elég hely, kisorolok a külsőben, hogy akik jobban sietnek, ne tartsam fe...
Az úton szinte csak azt totózom hogy ez most miajóistent csinál.
Többféle arhetipus van
Az egyik a hülyeskodás csak már nem skodával hanem random bármivel.
Fapofával megy előre az engedélyezett sebesség alatt legalább tízzel mert akkor fogyaszt a legkevesebbet,jellemzően a bal belsőben.Tuti egy összegyíűlt sor előtt ő megy.Vagy a tüzifaszállító mazda.
a nagymenő béjemvésaudismergás aki hakell hanem megy mint állat,sortelőz index nuku
A nőivezető az kétféle van a skodás és a béjemvés csak az utóbbi tipus nőiben agresszívebb mint a pasi.
És ezzel ki is halt a vezetői morál.
Jó sok kisautós fiatal pasit látok úgy menni mintha egy 90 éves tatter menne.Az hogy legalább az engedélyezett sebesség közelébe hajtsa a járgányt az szóba se jöhet.
És van olyan matizos aki tökönbabon át ment kilóhuszat,független hogy faluban városban vagy főúton gyilkolná a csudijárgányt.
És találtam egy ilyent priussal.
Melyik eset ez? Nem vagyok képben.
Szerintem itt mindkettő agresszív barom volt, egyenlő a felelősség.
Két autó között mindig kell egy autónyi hely. Ha idejében megkezdi a visszatérést, akkor be is lehet sorolni, és van ideje észrevenni ezt a sorban állónak is.
Én is rühellem az ilyeneket, de ha már így alakult, büszkeségből nem nyíratom ki a szembejövőt, vagy nem töröm össze a kocsimat. Nyomom a dudát, villogok, rázom az öklöm, de igyekszem segíteni elkerülni a balesetet.
Szerintem is, így úgy vélem csak az előző a hibás mindegy mire fogja, ezzel nem elítélem mert én is simán csinálhatok ilyet mint bárki csak ne akarjon terelni és mást hibáztatni.
Detto. Ugyan ez az elvem.
Én azért láttam bokorban bujkáló rendőrt, de ahogy mondtad a forgalom mozgásából is látszik, hogy valami szitu van, akkor meg eleve lassítok.
Mondjuk ez a 140 mihez képest? Nekem kint van a GPS sebesség is. Ha az óra 150-et mutat, akkor még 140 alatt vagyok kicsivel a valóságban.
Mondjuk az is vicces, hogy óra szerint 130-ra beállok a forgalom ritmusában, erre pánikfékez a Véda alatt reflexből. Azt sem tudják mennyivel mennek.
Azért ott csak és kizárólag az előzőnek volt felelőssége mert hát úgy kéne megkezdeni az előzést, hogy azt biztosan be is tudjam fejezni és nem sort előzve vagy sikerül vagy nem visszamenni dologba belevágni, nyilván mindannyian tettünk ilyet, de nem verném le a port azon aki nem "engedi" vissza az épp előző embert (bár igazából azt is kéne) mert lehet nem is látta, hogy előzik hanem előre nézve az előtte haladó sort bámulta, hogy épp kell vagy nem fékezni meg ilyenek, azé' nem mindenki rángatja a fejét jobbra-balra ha nyugodtan halad egy sorban hanem felvéve a ritmust halad előre bambulva, kevesen annyira hiperaktívak, hogy mozgási kényszerük legyen ás folyamatosan radarozzanak na meg ha mégis van ilyen az meg pont nem engedi be mert hát a jókurvaannyát a sort előzőnek várja ki az is a sorát felkiáltással rátapad az előtte lévőre...........viszont attól még, hogy ez nem szabályos és tisztességes erre pont az előzőnek kell felkészülnie és csak akkor előzni ha biztonságosan vissza is tud térni.
Husz eve csak siman allo sehova el nem bujo rendorautos meres amit lattam,tobbnyire viogva jelzik elore az idosebb szembejovok,en is villogok ha latok egyet,vicces de a fiatalabbja erre is szarik mint mindenre.
Alapszabaly hogy aktualis hatar+10 amit igyekszem tartani.Palyan vicces hogy 140-el megyek,veda alatt de a hulyeje siman elmegy mellettem ugyanott 160 al.
Akkor meg mit varsz?
Simán vannak emberek akik nem tudnak vezetni, az ellen meg úgy tűnik a traffi nem ér semmit.
Aki meg tud vezetni, azt elég ritkán szívatják meg ilyennel.
Engem sem. Folyamatosan fut a Waze, meg alapból nem szoktam autóval traffi határ felett menni, és többnyire tempomat be van kapcsolva, úgy meg nem jellemző hogy elszabaduljon a sebességem. Motorral meg csak ott megyek ahol lehet, de az ilyen 40-es táblás bokorban elbújós szopatást meg lehet enni.
Van egy szuper becsületes és elképesztően szögletesen jogkövető ügyvéd ismerősöm. Ne tudd meg milyen lelki beteg volt amikor Horvátoktól hazafelé éjszaka egy ilyen kint felejtett 40-es táblánál lefotózták 80-al...mondjuk szívtuk is a vérét rendesen, hogy micsoda felelőtlen ámokfutó
A statisztika azt mutatja hogy egyre tobben egyre hulyebben es veszelyesebben autoznak,es egyre jobban megszoktak,ezzel parhuzamosabban egyre tobben szarnak bele a meresbe,es mennek mint a meszes.Inkabb morogva fizet minthogy elvegye a labat a pedalrol.
Megyek 60-al,ertemen hogy rozsdas szutyok kisteher,de nemaaaa 75-80-al kelljen megelozni mert siet az istenbarma,de rendszeres hogy a 3-ason lakotton kivul 75-80 al ballag a polgar amikor beer kerepesre ugyanazzal a sebesseggel csapat az elso lampaig ami ugy ket harom km az 50-es hataron belul.
Tehát akkor a kvótát nem a kezelő személyzetnek adják ki, hanem a főnökeiknek, akik ennek megfelelően jelölik ki az ilyen, rendkívül veszélyes területeket, mint a tökéletes országutakat, ahol kint maradt a 40-es tábla.
Es igen,a legtoben csak fakultativ hasznaljak az iranyjelzot,mer hat mibdenki tudja merre megy.