Na megnézem hunnn van ez a Ság, nem e járok arra valamikor. Annyit megmondhatok egy vizsgálat után, hogy a hátsó kertben lévő misztikus inka-maja-bantu izé építménnyel érdemes e egyáltalán foglalkozni, vagy az élet és vagyonbiztonság érdekében jöjjön a dózer.
A hátsó kertben lévő tákolmányt úgy hívják szaknyelven, hogy "naiv építészet". Ez azt takarja, hogy nem csak 10 millió foci edző és politikus országa, de 10 millió önjelölt építőmester országa is vagyunk, de míg a foci és közéleti okoskodás nem jár egészségi és vagyoni károsodással, addig a "naiv építészet" már konkrét életveszélyt rejt magában.
Ergo a jóságos atyaságos szent ég sem tudhatja, hogy aki azt oda heffintette, mégis melyik falat választotta ki teherhordónak, merre áll a gerendázási irány, ha ugyan gerendából van.
Javaslatom tolólapos erőgép bérlése 1 órára és megborítani azt a tákolmányt, míg rá nem dől valakire, vagy a kocsira.
Tapasztalataim:
- válaszfalra rakott födém gerendák
- lopott vasúti sín, már beépítve áthidalónak
- kéménykürtőn keresztül vezetett szarufa, vagy inkább a szarufa utólagos kéménybe építése...csak azért nem gyulladt ki az évek alatt, mert feketére szenesedett és nem kapott oxigént az égéshez.
Szóval ha el is megyek megnézni, garancia semmire nincs.
Nem nem ez csak amolyan fogd meg jellegű segítség. Bár a te szemed igencsak kellhet. Egyenlőre ilyen ház körüli szarok vannak. Azt onnan ide mert nem kell ezt innen oda mert kell. Ennyi. Ha te feljössz akkor lehet hogy neked olyan dolgokat kéne megnézni mint a hátsó évek alatt összelopkodott mindenből épített tetővel rendelkező hátsó "izé"-ból melyik falat lehet kiütni és melyiket nem. Mert tető kéne de falak nem hiányoznak a képből. Ebben te jobb vagy mint mi földi halandók.
Valami aprócska fogalmam van a házakról, építőiparról, privátban kéne beszélnünk.
Írd meg a tapasztalt problémákat, részletesen, hogy ne ott nézzen egymásra 4-5 haver, hogy nincs anyag, nincs spéci szerszám, nincs mit csinálni.
Vicces dolgok azóta is történtek. Mert a városi forgalom vidéki gyerek nagy motor sok érdekes dolgot szül. De már kikupálódtam. A Villamosnak (Amit megismerek mert sínen megy és sárga) Mindig elsőbbsége van. Akkor is ha nem. Mert nagy és nehéz és nehéz kormányozni :-D
Öcsikém vett ott egy házat és neki lenne szüksége némi segítségre. Ilyen új ház régi problémák új megoldások jeligével lenne ott szükség pár segítő kézre. Cserébe anyám pörköltjét tudom ajánlani meg annyi gyümölcsöt amennyit elbírtok, mert az van annyi hogy csak úgy rohad le a fáról. Van kutya is meg minden. Ilyen haveri társaság összeröffen tesz vesz meg marhul és dumál meg kajál jellegű dolog.
Isten az atyám fogalmam sincs. Jártam ugyan otthon egyszer kétszer de csak ilyen szombaton mentem Vasárnap jöttem technikával kb havonta 1-szer maximum. De mondjuk te is feljöhetsz nem reklamálok ha így tennél. Sőt ha nagyon mehetnéked van te is jöhetsz segíteni Ságra. Van már paripa? Vettél valami vállalható gépet. Mert akkor gyere fel Ságra segíteni azzal. :-D Lesz pörkölt meg minden.
Jah biztos unalmas lehettem a régi melóm vége felé. Ez a meló jó volt de felemésztette minden időmet. A fizu fasza volt de nem csak ennyiből áll a világ. Inkább picit kevesebbért de behatároltabb munkaidőben tolom tovább. Nem rinyálok mert nincs mire. Jó tapasztalat volt és megérte. Ez a lényeg.
Ne is mondd. Most igazolok tovább mert bár a forint jó de így beszippantott az egész. Ezt meg nem szeretném. Jó dolog ha jó a fizetés de annyit nem ér meg hogy semmire se maradjon idő tőle.
A házban szerencsére ilyen megoldások nincsenek de hátra felé akadnak érdekesek :-D
Ergo a jóságos atyaságos szent ég sem tudhatja, hogy aki azt oda heffintette, mégis melyik falat választotta ki teherhordónak, merre áll a gerendázási irány, ha ugyan gerendából van.
Javaslatom tolólapos erőgép bérlése 1 órára és megborítani azt a tákolmányt, míg rá nem dől valakire, vagy a kocsira.
Tapasztalataim:
- válaszfalra rakott födém gerendák
- lopott vasúti sín, már beépítve áthidalónak
- kéménykürtőn keresztül vezetett szarufa, vagy inkább a szarufa utólagos kéménybe építése...csak azért nem gyulladt ki az évek alatt, mert feketére szenesedett és nem kapott oxigént az égéshez.
Szóval ha el is megyek megnézni, garancia semmire nincs.
Írd meg a tapasztalt problémákat, részletesen, hogy ne ott nézzen egymásra 4-5 haver, hogy nincs anyag, nincs spéci szerszám, nincs mit csinálni.