A kultúra és a szabálytalanság nem ugyan az.
A közlekedők többségével nekem pl. semmi gondom nincs. Elég figyelmesek, és ésszerűek, de ettől még lehetnek szabálytalanok.
Szimplán igazítsd el ezt a félkegyelmű hülyét, hogy ne neked ossza már az észt. Ez szimpla irigység a részéről, szeretne motorozni, csak az asszony nem engedi, mekkora gyökér.
Most vett vitarát a lelkem extra full fullosat a motorom meg kv daráló bicikli stb egyebek... Meg minden nap ha találkozunk meséli mekkora idióta motorosokkal találkozott aznap is az utakon. Nejem mondta ne foglalkozzak vele mert rám kerül a gyors kötöző!
Én akkor sem gyűlölködnék a motorosokra, ha magam nem motoroznék. Azt viszont nem tudom elfogadni, hogy a nagybetűs MOTOROSOK ívben leszarják a szabályokat, és még nekik áll feljebb. Ők az autósoknak - a tényleg "csak" közlekedőknek - púp a hátukra: egyrészt felesleges veszélyforrás, másrészt meg egy plusz tényező, akikre - védtelenségük, valamint kiszámíthatatlanságuk, szabályszegéseik miatt - még pluszban, fokozottan figyelniük kell.
Mégis mi a tarka lófasz baja van a motorosokkal? Kitalálom, max hangerőn üvölt a Suzuki Wagyonőr+ -ban a Jó ebédhez szól a nóta és emiatt halvány kóchengeres fingja nincs a körülötte lévőkről a forgalomban, ezért összefossa magát, amikor egy motor megelőzi.
Na talált? Vagy szimplán derogál neki, hogy valaki haladni szeretne és gyorsabb nála?
Annyiban cáfolnám, hogy a motorosok engem sosem tartanak fel, ha autóval közlekedek, engem csak a kocsival gondolkodni járók zavarnak és akadályoznak. Az esetek java részében nem a forgalomnál gyorsabban közlekedő motoros okoz balesetet.
Az, hogy megvettél (és én is megvettem) egy motorkerékpárt, az a KÖZÚTON nem jogosít fel semmire. A motoros szinte kizárólag szórakozni megy a közútra (mint már írtam: én is!), hidd el, hogy a legkevésbé sem hiányzunk oda másoknak.
Te nem vagy okos ! Sőt ! Komolyan azt hiszed ez az egész faszság nem a pénzbehajtásról , hanem a baleset megelőzésről szól ?! Ennyire gyerek eszed nem lehet ! Szerinted ha hirtelen mindenki szabálykövetően betartja a sebbesség határokat , a rend őrei hátra dőlnek és kipipálják a balesetmentes napokat ? Vagy végra elkezdenének foglalkozni honnan van a sötétkékneg jogosítványa , mikor olvasni sem tud ? Vagy honnan van a Merga meg a Bömi mikor egyetlen napot sem dolgozott életébe ? Szerinted bármelyik rendőrnek eszébe jut ilyesmi ? Elárulom Lóf@szt jut eszébe ! Majd jön akkor a kopott gumi , sebkötöző csomi ,fékfolyadék , retinavizsgálat , meg a bánat tudja a nagy aparátussal gondolkodó hosszú körmű szimeringes szájú nélkülözhetetlen MUNKAerő mit talál ki ?!
Áhhhh, ki van annak már kopva minden csapágya annyira, hogy megfussa a 165-öt is, a szoci motorok is akkor mennek a legjobban, ha szinte ellenállás nélkül lóg minden csapágyuk.
Most írták, hogy már nincs olyan, hogy ha 65-tel mész akkor nincs bünti, mert van. Vannak helyek ahova kell a 30-as tábla és megértem, pl. óvodák. Bevezetőkön viszont 50-nel menni?! Hülyék ezek! A sima 90-en lakott területen kívül is kevés! Nyugodtan lehetne 100-110! Nem lenne több baleset. Plusz nem a gyorshajtás a főgond, persze ezt könnyű kitenni az ablakba és most nem az agyatlan idióta gyorshajtókra gondolok, akik 100-al küldök a Ódi A6-tal a városban. Vagy a kigyúrt faszra aki megölt pár embert és otthon pihen és dugja a ribancait, ahelyett hogy őt ápolnák a börtönben. Vicc az amit a Rendőrség és az Igazságszolgáltatás csinál, a mi érdekünkre hivatkozva.
Két kilót? Ne röhögtessél már! Óra szerint éppen megfutja a 180-at, de annyit csal ez a dög, hogy az valójában csak 162-163 km/h a GPS szerint. Viszont van annyira sz@r a futóműve, hogy ne nagyon akarjál vele - valós - 130-nál többet menni. Az meg ugye a teljesen legális autópálya-tempó.
Egy frászt: az objektív felelősség bevezetése óta az enyhe sebességtúllépéseket figyelmen kívül hagyják (nincs útszéli megállítás és ötezer forint bünti 2 km/h-s sebességtúllépésért), akkora a tűrés a legkisebb büntetési tételhez is, hogy azt már nem lehet "véletlenül" túllépni. Arra fogják rászoktatni az embereket, hogy ne is lépjék túl. Tetszik vagy nem tetszik, de rá fogják szoktatni!
A közlekedők többségével nekem pl. semmi gondom nincs. Elég figyelmesek, és ésszerűek, de ettől még lehetnek szabálytalanok.
Na talált? Vagy szimplán derogál neki, hogy valaki haladni szeretne és gyorsabb nála?
Az, hogy megvettél (és én is megvettem) egy motorkerékpárt, az a KÖZÚTON nem jogosít fel semmire. A motoros szinte kizárólag szórakozni megy a közútra (mint már írtam: én is!), hidd el, hogy a legkevésbé sem hiányzunk oda másoknak.
http://www.motorcyclespecs.co....