a cégbe kerestünk a szervizbe embereket. mondtam az ügyvezérnek, hogy nagyon oda kell figyelni, mert óriási a szakemberhiány. mondta, hogy nem érti miről beszélek, mert sokan jelentkeztek és nincs szakemberhiány, ne mondjak ilyet. a felvett diplomás informatikustól és szervizestől többek között megkérdeztem, mi a különbség a ws (workstation) és a pc között, a konszenzusos válaszuk az volt, hogy a pc-t egy ember használja, a ws pedig közös használatú eszköz... felmentem és mondtam az ügyvezérnek, hogy qrvára szakember hiány van, neki se sikerült a szervizbe találni egyet sem... több oktatást tartottam már nekik (nem vagyok informatikus végzettségű) és képezzük őket 1 és negyed éve, hogy vmi ragadjon rájuk a koszon kívül... és ezek az emberek nettó 250-270e-t visznek haza....
felénk egy halom fos minden
mivel itt van a házam baszhatom a költözést mert reálisan számolva is ér minimum 15 millát a kéró, de eladhatatlan, a putris 1-2 millásokat megveszik a városból kitelepült cigók de a normális házakat nem
de a cigók miatt már el sem lehet adni...
szóval full szopás az egész
elmennék én bárhová én kb leszarom melyik városban élek, de esély nincs váltani
Ez igaz. En azon akadtam ki mikor baratnom nem volt hajlando 120-ert elmenni egy ceghez kozgaz diplomaval es szakmai nyelvvizsgaval, mert az keves. Inkabb megcsinalt egy mesterkepzest.
Aztan 110-ert sikerult elhelyezkednie a J-Pressnel, 3 ev alatt 150-re feltornazta majd elment a GE-be. 230-at keres most.
De nagyon nehezen ismerte fel hogy nem 500 lesz az elso fizetese. Azert meg kell dolgozni is...... Hiaba volt neki 5os diplomaja, amikor en egy szimpla abszolvalassal tobbet tudtam tole, mert volt mar igazi gyakorlatom... Az elmeleti szarsaggal a segget torolheti ki. Sehol nem fogja hasznalni a derivalast meg ezeket...
hát nem tudom, nem értek a lovakhoz... de... nógrádban, báronyterenyén a cégek már br. 250-270e-ért keresnek értelmes embert, de nincs... haverom a kifőzdébe már annyiért keres kiszolgáló embert, amennyit az kér, de amikor bemennek és meglátják a sort, hazamennek, hogy ezt nem csinálják... az informatikai piacról ne is beszéljünk, értelmes informatikust, szerviz technikust találni szinte lehetetlen, óriási hiány van... exclusiv ruházati üzletbe értelmes eladót találni lehetetlen... hülye van sok, de írni , számolni nem tudnak, nemhogy a folyamatokat megjegyezni, majd beesik és azt hiszi 500e-t fog kapni és nem kell csinálni semmit, mert olyan hülye amúgy, hogy alkalmatlan bármire... ez csak a közvetlen környezetem... munka van sok, értelmes ember nincs rá... mert a hülyéjének van egys kommunikáció és médiaszakos, informatika tanár meg mittomén milyen bölcsész büfé diplomája és megalázó neki a miunka, igaz számolni nem tud, írás olvasási gondok is vannak, nemhogy szövegértési
Nalunk is fater harcol, hogy emelhessunk a km dijakon, mert sokaig a 10 evvel ezelotti penzert mentunk es tele lett a fasza, hogy mindenkinek van tobb penzert munkaja, mi meg baszakszunk a 0,9 euro/km-ert.
Es kenytelen volt a soforok beren is emelni, mert nuku ember. Tudtommal 5 szerelvenyunkre nincs sofor, de munka meg millionyi. Van, aki minden hetvegen itthon van, van aki 2 hetezik. Mindenki maganak donti el nalunk.
Anno amugy volt olyan, hogy kisse meg volt rekedve a ceg. Nem fizettek a fuvarokat, de a munkavallalot kellett. Fater meg az en ballagasi penzem is kolcsonkerte, hogy ne csusszon a fizetesekkel. Sok mindenben szarrago, de ebben mindig becsuletes volt es nem baszott ki massal.
a munkával sosem volt gondom, én az értelmetlen melót utálom
amúgy sokan lustának hisznek, pedig ilyenkor azon gondolkodom hogy lehetne azt a 20 perces melót megcsinálni 17 perc alatt, néha el tudok rajta elmélkedi akár egy órát is
de ha már 100x kell elvégezni azt a munkát akkor már simán megérte
Nalunk nem valoszinu. Ha epp emberhiany van, szo nelkul felvenne, hidd el. Apamnak csak annyi kell, hogy akajon dolgozni az ember, nem csak lebecolni.
Ugyhogy Te nem kellenel neki, igaz?
voltam egy helyen ahol logisztikust( raktárost) kerestek( jött a füles ismerőstől hogy otthagyta az ember)
nyilvántartások rendelések stbstb, csomó pc meg papír meló
gyors mentem elbeszélgetés stbstb minden király
aztán kérdi a góré meg se kérdem mi a meló? mondom neki tudom mert a raktárosira keresnek embert
aztán kiderült valakit odatettek én meg pakolhattam volna a cuccokat meg az akkukat
de azóta hallom hogy már vagy a 3. ember tették oda cégen belül mert mind béna nem tud egyik se előre gondolkodni
Azé' hagyatjuk ezt....ígéret mindenhol van bőven oszt amikor elindul a zember kiderül, hogy hát mégsem úgy van az, az majd akkor lesz ha legalább 50 éve ott vagy, nem akarsz hazamenni aznap sőt ha lehet soha, a fizu ugyan 10-én jönne, de ha a felét megkapod 20-án érjen már rá jövő huszadikáig a többi része........persze Ekimééknél ez nyilván nem így van, de az általános ez......pl. ugye jelenleg hihetetlenül nagy vállalkozó hiány van nálunk és tényleg kapkodnak az olyan madarakért is mint én......., de valahogy amikor a fuvardíjakra kerül sor mindenki elkussol és hímez-hám-oz. hogy hát a gazd. helyzet meg muttudomén, de a lényeg, hogy mindnél ugyanaz van és senki nem hajlandó kicsit is emelni....tehát nincs hiány hanem csak az, hogy a másik elől elhappoljuk ha lehet az alvállalkozót......és azok meg szép lassan tönkre mennek.....
300 nettó pont elég, ha többet kapnék túl nagy lenne az arcom