De most komolyan. A szomszédom sokkal bénább barkácsoló mint Ini.
Szobafestő végzettségű akiket nem igazán fizetnek meg alapból
Fogja megvesz egy lepukkant lakótelepi lakást, felújítja majd eladja dupla áron.
Eleinte a saját lakásával csinálta, de már van neki 3-4.
Ehhez a kiinduló lakáson kívül minimális befektetés kell.
Ráadásul a kombi Fastra ideális erre a melóra, szóval még az sem kellene neki.
Jó neked én csak 1 lábon tudok
Épp ma gondolkodtam hogy moért mindog a bal lábam szopik be
Sok éve elrepedt a sarok csontom, a mai napig fáj, állítólag sosem lesz jó
A bokámat kifordítottan vagy 10éve motorozás közben azóra is fáj minden nap
Akkor lett egy foltban porckopás a bal térdemben....ki tudja miért abban
Aztán haver végigment motorral ugyancsak a bal térdemen fele szalag oda a többi meg laza mint a rigalánc
Szóval igazándiból csak egy lábam van, a másik csak dísz
Bár nem láb de a val feljarcsontom is repedt meg pár borda is el tört ugyancsak bal oldalt....
Ráadásul a sofőrök is egyre inkább a jó fizetett kategóriába kerütek, az is alternativa. Logisztikai nagyhatalom leszünk lassan, ha ilyen ütemben épülnek a raktárak.
Foglalkozhatunk, csak ha nincs termék vagy szolgáltatás akkor nincs irodista se. De neken mindegy, nekem már nem problémám, a gyerekektől meg nem szabad elvenni a lehetőséget.
Több lábon állok.
Ha esetleg innen kibasznak, akkor már ott van a jól felszerelt műhelyem.
Kicsit többet kell majd melózni, főleg az elején, de nem igazán aggódok a megélhetésem miatt, amíg az eszem megvan.
Én is csinálnék bármit, de be van az ember skatulyázva hülyének és esékye sincs kitörni...
És,azért nem végzek el 25 okj tanfolyamot hogy hátha lesz valami....ami jobb...
Igazándiból bármit meg tudok tanulni és bármit meg tudok csinálni( mondjuk az elméleti fizika meg a vegyészet lehet nem menne) de nincs hol és mit csinálni
Még mindig nem érted, nem számít!..........annak aki dönt ez semmit nem jelent és biza jönnek kintről a melósok ha már annyira fontos a termelés....és ezzel nem akarok többet foglalkozni mert nem lesz jó vége....
Ha ott élnél Te is annyiért melóznál.....jó dolog a szerencse és tartson örökké. ....nekem nem tartott csak ezt nem fogtam fel akkor mikor még jól ment....
Na megpróbálom. Ha már egy kumma szakember, szakkézős nem lesz, csak irodista akkor ki fog termelni? Miből kesz haszon a cégnél? Ha én gomblyukfuró céget üzemeltetek, és minden gomblyuk furás után kapok ezer pézt, amiből megveszem a lyuk nélküli gombot, kifizetem a furószakembert, az irodistáidat, meg az adókat, szálitást és még nekem is marad jövedelmem. Aztán tanácsodra hallgatva a rosszul fizetett utolsó lyukfuró is leszámol mert nem él meg, de felveszek egy kurva okos managert tripla fizetéssel, akkor a nyersanyag már nem fog rám rohadni? Lrzs jövedelmem? Kifizetem adóimat, a szálitást, meg a jol képzett irodistáimat?
No igen, erről beszélek, de ugye aki irodán van vagy vállalkozik és nincs normális segédje az ezt nem látja.
.......voltunk pár éve norvégiában és egy orvos párnál sikerült 2 éjt eltölteni (azóta is hála) és Ők mondták, hogy a kórházban a profnak van mondjuk másfél milla pénze addig a takarítónak is van majd' 1 milla hisz az ő munkája is fontos, volt szintén pár éve egy összehasonlítás, hogy egy önkoris admin, középvez és fővez milyen arányban keres itthon, szlovákoknál és a cseheknél, a cseheknél alig volt különbség, szlovákoknál kicsit nagyobb itthon ugye nem kell mondani......addig amíg nem hasonló a bér és a munka mennyisége (órában) egy irodai és szakmunkás között addig nincs miről beszélni, hogy márpedig a jó szülő szakit csinál a kölykéből mert az milyen jó.......hááát, nem jó...
Nálunk van kb 400ember aki dolgozik
Szerintem kb 10 ember van akinek olyan a munkája hogy szakképesítést igényel
A többi droid. Betanítják csinálja, tök mindegy mit
Pl most cnc marón olyan ember tanul be aki idősebb mint én de életében 1 percet nem volt előtte még munkahelyen
Az pont az irodában dolgozót nem érdekli amíg van fizetése és pont azt nem fogja javasolni a mítingen, hogy milyen jó lenne ha az ő fizetése kevesebb lenne és a Kovács Józsié a lakatosoknál meg kicsit több. Szerintem Ti nem értitek, aki felelősen gondolkodik az a gyerekét még véletlenül sem szakiskolába adja mert ott nincs jövő csak múlt.....
Mert ott is agyatlan nyolc általánosos droidok vannak. Nejem ebben dolgozik, ha szolnak hogy nem azt küldte ki, meg azt se nézi mit huz le csak meg legyen a darabszám, leszarják. Nulla hatékonysággal küldik ki az árut aztán meg csak a vállukat huzgálják.
Nem, sajna nem így van, nincs jó szakiskolai érettségi, azzal ma már nincs felsőfokú képzésre semmilyen lehetőség, tök más mint a gimnáziumi......és biza míg egy szakiskolás kitörölheti az érettségijével addig egy gimnáziumban végzett bármikor elvégezhet bármilyen okj-s képzést ami pont ugyanazt adja mintha egy szakiskolában tanulta volna csak ugye könnyebben hisz neki nem volt már dolga 4 évig mint tanulni és erre állt rá az agya.
Mégis,az irodisták minimum másfélszer annyit keres, még akkir is ha szart szarra, pakol
Volt hogy 2x küldte el ugyanazt a rakodási jegyzéket amit már előtre 2 órával betettünk a konténerbe
És amikor felhívjuk hogy nem fasza mert ez kész leküldi mégegyszer....
És ő kap 200nettót én meg 130at
Nesze neked irodista....
Onnan, hogy mindkét oldalt megjártam.....senkit nem érdekel a produktivitás főleg nem az irodán, ott csak egy számít, jobb legyen a fizu mint lent és lehetőleg minél kevesebbet kelljen ezért melózni. A holmit meg mindig van madár aki fruttiért előállítja és mindig meg lehet magyarázni, hogy épp miért keres kevesebbet mint más.......mondjuk a kivándorlás miatt ez szerencsére egy kicsit változik, de félő, hogy hamar vissza fordul.
Szobafestő végzettségű akiket nem igazán fizetnek meg alapból
Fogja megvesz egy lepukkant lakótelepi lakást, felújítja majd eladja dupla áron.
Eleinte a saját lakásával csinálta, de már van neki 3-4.
Ehhez a kiinduló lakáson kívül minimális befektetés kell.
Ráadásul a kombi Fastra ideális erre a melóra, szóval még az sem kellene neki.