Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Enyém 2001 óta kész van
Mai nappal kész a motorom.
Van kisebb, nagyobb. Jo az.
sok éve olyan is volt hogy a lexmark vagy mi a rák nyomtató 9 ezer a patron hozzá meg 12
na azok örök garanciálisak voltak mert inkább vett az ember egy másik nyomtatót ha kiürült a patron, sosem romlott el......
Jaaa, én pénzt nem adtam érte...
Nekem 2006-ban egy közel 100 ezer forintos Canon tintás fotonyomtatóm volt. 40 ezer volt bele a 4 gyári tinta. Volt utángyártott patron fillérekért, de azzal meg nem lehetett színhelyes képet nyomtatni, ráadásul beszáradt a fejbe (a patronban csak a tinta volt - a fej külön). A tényleg jó minőségű 20x30 cm-es fotopapírnak is vagy 300 ft volt lapja!!!!

Akkor fogadtam meg hogy SOHA TÖBBÉ nem nyomtatok fotót.

Később olcsóbb tintásaim voltak, alkalmi itthoni szövegnyomtatásra, azokba meg mindig beszáradt a tinta, ha egy hónapig nem használtam.
Azóta csak a fekete-fehér lézerek.
az lejött ugye, hogy párat akarsz nyomtatni, azt is ritkán, néha kell kapacitás, de már a 10e oldalas multigépeknél tartunk, meg a hetekig tartó mélyelemzésnél menj, vegyél egy bármilyet... én a többek által leszarozott hp-ből használok egyet, sokáig tart az xl patron és egy utángyártott szett 8e Ft...
a hp geci mert meg tud jegyezni egy csomó patront, és hiába töltöd fel megismeri hogy az már egyszer kifogyott
a régieknél csak le kellett ragasztani pár érintkezőt akkor működött csak a szintet nem írta ki
amúgy ha 1/4 töltöttségnél telinyomtad akkor simán nyomtatott vele amíg volt tinta benne
de tonerral is találkoztam már hogy hiába töltöttem fel maximumra alig nyomtatott vele mert számolta a lapokat és nem volt hajlandó nyomtatni pedig tele volt az ha jól emlékszem samsung volt
Nekem is volt HP fotónyomtatóm, annak most is jók a színei 10 év után, vagy csak elenyészőt fakultak, de 2 garnitúra patronnal nem tudtam elnyomtatni egy doboz 10*13-as fotópapírt.
Maga a papír is drága meg a patron is. És a mostani patronokat már után sem lehet tölteni, míg az első hozzá adott patronokat 2* is töltöttem mire elkezdett kihagyni.

Másik amin eldurrant az agyam, hogy kijött egy win frissítés hogy a működő HP LJ1020-as nyomtató ne működjön.
Hekkelt driverrel tudtam anyéméknak beüzemelni.

Szóval az ilyen húzásai miatt elvből sem veszek többet HP terméket.
Mi a nálunk a fekete macskába szoktuk vinni pinadrájvon, azt bagóért csinálnak belőle papíralapú fotöt akár 20 perc alatt.
sok nyomtatás mindig olcsóbb volt a kyocera nagy testvérébe a színes patron színenként 50+áfa de 10 ezer oldalt bír
bár ezek a nagyok már mind csak festékek semmi elektronikai-mechanikai kütyü nincs bennük mint a toneres kivitelben
plusz még a por is másféle, nem lehet keverni őket
Én éppen azt magyarázom, hogy otthon "nem szabad" színeset nyomtatni, mert qrva drága, ráadásul még sz*r is.
(Fotósként anno nagyon drága - tintás - fotónyomtatóm is volt, ami legalább a nyomtatás pillanatában színhelyes képet adott. Fél év múlva a falon - mivel sütötte a nap - zőldes rózsaszínű lett minden kép. A laboráltnak meg semmi baja azóta sem - és jóval olcsóbb. Kb. negyede az ár.)
Színes is benne van.
Vagy 2 hétig számolgattam meg csináltam az excel táblázatokat amiben összehasonlítottam a szóba jöhető nyomtatók élettartam költségeit....szóval röviden mondva "összeadtam".
Igen. Annyi mint a nyomtató. Lényegében kapsz egy készlet tonert a nyomtató meg ajándék :D Meg azt is nézd meg hogy a hozzá adott tonerben kevesebb por van mint amit veszel hozzá, de lényeg hogy kiszámoltam, hogy nekem ez jobban megéri.
Ha többet nyomtatnék akkor már egyel vagy kettővel nagyobb érné meg.
Illetve ha megnézed a csak fekete nyomtatók lapra vetített költsége jóval alacsonyabb mint a színeseknél akkor is ha csak feketével nyomtatsz.
Szóval érdemes meggondolni hogy kell e az a színes.
szerintem nyomtatja
van olyan kép ami már több éve készült fent van a polcon és hibátlan
Milyen technológiával készül? Mert ha nyomtatják, akkor megb@szta a kecske....
(Az Onlinefoto lézerlevilágítóval, hagyományos, kémiai úton előhívott papírképet ad, ami kb. tíz évig úgy fog kinézni, mint amikor a kezedbe adják.)
volt anno tintás nyomtatóm 20 xbox borítót nem tudott kinyomtatni egy patron, 3-4 borító már színhiányos volt
rossmanba elcsattog az ember kiskőrösön és 2 perc alatt megvan, akár a telefont is rá lehet dugni
Színes, hálózati, lapfordítós, és miután regisztráltam, küldtek egy ajándék fekete tonert is.
Nem is értem minek szenvedtem a tintasugaras vackokkal. Ehhez a toner alig több mint a HP-ba a patron, és ennek jóval nagyobb a kapacitása.
Fotóra mondjuk nem jó, de ahogy előttem írták nyomtatni amúgy sem éri meg fotót.
Laborban töredék áron sokkal jobb minőséget tudnak.

Ahogy Ini írja, a Kyocera is nagyon jó, azt is nézegettem, de amennyit én nyomtatok, ahhoz ez jobban passzolt.
Fekete-fehér HP, olcsón beszerezhető / (esetleg utántölthető) tonerrel, színeset meg felnyomni a netre, másnap délután lehet érte menni a legközelebbi átvevőhelyre. Olcsó, és qrva jó. (Anno fotokiállításokra is készíttettem a 30x45 centis papírképeket).

szóval itt: http://onlinefoto.hu/
de 2000 lapos patronok
a tintás tizedét se tudja 5-6 ezerért
a fekete benne van alapból
aki meg színeset akar fizessen

hasonló volt a cégnél elég jól bírta, a nagy másoló sokkal sűrűbben halt ki, de az l120 fax mindent vitt avval sosem volt baj
Ezt tettem kissé lassabban.
Ha jól értelmezem akkor a tonerek darabja színenként + fekete-fehér 27000/ darab? Vazz, az ha véletlenül kifogynak akkor az összes cseréje a színek 3X27000=81000 plusz a mono 19000 és az összeshez plusz áfa.........hát az megéri.
Hehe: alul add össze a 4 db toner árát, és mivel nettó, szorozd meg 1,27-tel. Szerintem nem vicces....