Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ja.
Ferihegyen eddig földbe fektetett csövön jött a finomítóból a kerozin.
Kitalálta a kormány hogy fizessen a repétér valami cső illetéket, a 200km cső után, ami mondanom sem kell nem túl reáli összeg lett volna.
Reptér foga és felújította a régi iparvágányát, így csak a 100 méter sín után kell fizetnie amivel becsatlakozik az országos pályába. Értelmes mi?
Igazából semmit se tudunk a valóságról...csak amit a pofánkba löknek....globális felmelegedés,üvegházhatás.....stb.Kitudja mi az igazság. Szerintem amúgy a túlnépesedés fog itt bebaszni...éhínség+háborúk formájában. De hát erről szólt a történelemkönyv....
Őszintén szólva szerintem nem az a baj, hogy benzines autókat használunk, hanem az, hogy a föld kb. 1millárd embernél többet nem tud eltartani mi meg már vagyunk 7,6milliárdan.
Így meg az is sok már a földanyának, ha mindenki bablevest enne és fingana.
Erre írtam, hogy a lobby. Amiből a kamionos terminálokat építették, abból lehetett volna a vasutat fejleszteni.
Elrontott döntés volt, plusz a személyes indokok, és ide jutottunk, ahol vagyunk. Azt nem vitatom, hogy a vasút jelenleg nem úgy működik, ahogy éppen tudna, ha arra alkalmas emberek irányítanák.
azért szerintem sok emberben felmerült már hogy valamit kellene tenni, hiszen kicsontozzuk a környezetünket, tömjök egyes érdekcsoportok zsebét pénzzel, és a végén amikor már visszafordíthatatlan lesz minden csak pislogunk

mert szerintem még meg lehetne állítani ezt az elszaródást úgy hogy nem lenne sokkal rosszabb az átlag népnek
200 lesz a kommentszam?
Ez az ipse kicsit sokat dumal,de tekerj bele 34:50 tol es 44 perctol csak ket lerako.
De speciel pont nekunk a rakodasi teruletunk is egy kurvanagy szopas foleg hogy ingyen parkolonak nezik a kocsog munkabajarok.

http://youtu.be/7_3dwpsoGOw
józsefvárosba még kb úgy volt.....de ott nem sok mindent pakoltak a magán vagonokra volt az ic vagon aztán csóközön
utána jött a sok magán vasút és azért nem lett jobb a helyzete szegény vasutasnak
bár a vége felé már a magánvasút mozdonyvezetője csinált mindent, utána ki is basztak minket a maharttól, bár most már kicsit se bánom a dolgot
Ez a villanyautós hír rendesen felborzolta a kedélyeket....
Amúgy igen, csináltak kísérleti jelleggel ilyen egyenáramú távvezetéket.
baszki
mindig keresitek ám azokat a dolgokat-problémákat ami az emberiség 1% se érinti
még mindig házilagos felhasználásról beszélek
x összeg befektetéséval az év legalább felében nem szorulna az ember a hálózati ellátásra, így csökkenne a sok szén-olaj elégetése
hosszabb távon még akár gazdaságos is lehetne(akár egy eu szintű támogatással a környezetvédelem jegyében), egy minimális komfortérzet csökkenéssel
az hogy a mosógép 40 perc alatt mos ki vagy 1óra 10 perc alatt szerintem nem sok embernek okozna problémát, forgatni a dobot meg 3 hörcsög is tudná
Házi hálózatról volt szó, nézd meg az előzményt :)
Autóról vagonra szinte semmi nem megy azonnal, előbb betárolják és amikor annak a konténernek a vagonját tolják be akkor majd ráteszik és ez általában 2-3 nap a kitárolás ugyanez, legfeljebb eu-s árunál van aznapi ki és felrakás. Nem tudom mennyi szerelvény van naponta, de ugye nem valószínű, hogy épp az áll bent amire pont azt a konténert kéne tenni amit épp beviszek.
30kW-ig nincs semmi komplikáció. Mérőt cserélnek, meg aláíratnak veled egy halom papírt. Ha nincs teljesítmény bővítés akkor ez még pénzedbe sem kerül.
És nem kínai napelemet kell venni hanem Japánt. Sokkal jobbak és most már nem is drágábbak lényegesen. Panasonic, Sharp meg Kyocera meg egy ideje a piacon van.
Első napelemes rendszert valamikor a 1990-ben telepítették a németeknél. Azóta is működik kifogástalanul, szóval ennyi tapasztalat van velük.
Csak a környezetvédelem miatt lenne és van értelme a vasúti szállításnak épp ezért támogatják a nyugati országok. Amit írsz az az amit én is, hogy csak akkor lehetne versenyképes idő terén ha sokkal több terminál és átrakó lenne mint most, de nem véletlenül nincsenek, hihetetlenül drága és létszámigényes lenne ha minden városban lenne egy terminál, nálunk Bp.-n van 4 és országosan még azt hiszem 3, de azok jelentéktelenek nagyon kicsi forgalommal. Sokkal olcsóbb egy kamion egy sofőrrel az úthálózatra meg adózik-útdíjat fizet, a vasút nem olcsó ha minden járulékos dolgait hozzávesszük pont úgy mint az áram, abból is csak azt látjuk ami a konnektorból kijön és, hogy milyen tiszta, ha viszont utánanézünk az egész folyamatnak akkor az nem kevéssé árnyalja a képet.
Tévé, persze. Azzal nincs is gond.
2 kW helyett 500 W? Hát pont 4* annyi idő.
És ha mondjuk villamos kemencém van, mert keramikus vagyok? Nem az.
Tavaly elmentem a kamionos haverral egy hétre egy európai körútra, néha valóban érdekes helyen jártam. De ezért 95%-ban raktárak között és reptereken mozogtunk.
Ja, már 2018 van? Akkor tavalyelőtt. De akkor is tartom, az emberi butaság okozta probléma az más, mint amikor valami az adottságok miatt nem működik.
télen nem kell szellőztetni
amúgy pont télen(ősszel) vettem ki mert párásodott, na majd tavasszal teszek bele másikat, még voltam is a boltban hogy hozzanak egyet
aztán elsikkadt a dolog, utána fennakadtam és elment a légkondi gáza aztán szartam az egészbe
én lassan 6 éve nem vagyok a cégnél de előtte kb minden vagonra ment(bilket nem tudom ott nem voltam) de józsefvárosban is meg kikötőben is
csak azok nem mentek vagonra ami nem aznap ment, volt pár vonat ami csak 2 naponta, heti egyszer stb ment
amúgy ezek többségét is inkább úgy szervezték hogy ne ússzon a terminálom, mert ha vagonra meg 1x fizetsz átrakási díjat, ha földre megy akkor 2x + még ott van mellé a tárolási díj is
szóval mindenképp megérte vagonra tenni, mert elég vad árakon dolgoztak, szerintem most se olcsóbb
Télen is?
Amúgy gecire retkes lett.Sokat megfog.
Aha, és mivel emeled/csökkented a termelt egyenáramot 230-ra? Pár teraWattos átalakítóval?
Megyénkét vagy városonként?
én vétel után kibasztam a gecibe a pollenszűrőt aztán azóta sincs benne
nem fogok évi 700 forintot költeni azért mert úgy is lehúzott ablakkal megyek
Ez így nem mükszik, olyan nincs, hogy a tgk-ról azonnal a vonatra tegyék a konténert (illetve elvétve előfordul, de akkor a fuvaroztató a gyorsaságért külön fizet és ezért másnak az áruja annyival később ér oda) az meg főleg nem, hogy ott rögtön tgk várja és rögtön kivigyék a gyárba, de még akkor is ott van a háromszoros létszámigény stb. ami miatt kiderül, hogy mégsem annyira olcsó ez a közvetlen szállításhoz képest, a szociban még így működött, de terminálok nélkül, cégtől elvitték a helyi állomásra ahol átpakolták vagonba, onnan vonattal elment a célállomásra ahol kipakolták tgk-ra ami kivitte a helyi célcéghez, de ez kurva lassú volt ma már végképp nem menne és ezt nem lehet jobban szervezni hanem csak erősen bővíteni a kapacitást a sokszorosára, de még akkor is lassabb lenne, fűrészelhetjük tovább a fingot ezen, de nem véletlenül van így ahogy és amint lejjebb írtam, amíg nem változik valami gyökeresen a folyamatban addig ez így a legolcsóbb.
Egyet, de én még kritikusabban szemlélem a helyzetet. És általában sajnos igazam is van, bár ne lenne.
Elkezdtem számolgatni a napelemmel én is, de aztán amikor rájöttem, vagyis megakadt a szemem, hogy 20-30 év garit adnak olyan cégek, akik 5 éve vannak a piacon, nincs is 30 éves ilyen cég a világon szinte, szóval nem is értem, mire alapozzák, hogy addig működni fog termék, és tele van HA-val a megtérülési számítás (és ugye akkor még mindig csak nullánál járunk), és a telepítéskor kiderült, hogy azért kéne a kis napelemfarmomhoz házi kiserőmű-szerződést kötnöm a helyi áramszolgáltatónak annak megfelelően átalakítani a mérést miközben ott a fejem fölött a sok HA, akkor rájöttem, hogy ez egy kurva nagy lufi. Persze, villamos szempontból működik, csak aztán mégis ott a gyakorlat és az az ami számít.
Majd 2030-ban beszélhetünk róla, kinek mennyire jött be a számítása.
régen volt egy kis hoki tévénk ami ment 220v és 12v-ról is
valami ruszki rettenet volt, párszor vittük pecázni amíg volt földi adó
szóval bármit lehet ha akarja az ember, csak senki sem akar semmit sem, mert ami kicsit kizökkentené a megszokott dolgaiból az már rossz
csak pl a mosógép fűtőszál 1500-2000w, ha 500w fűtené fel azt a pár liter vizet nem lenne sokkal több idő a mosás
vagy pl az ugyancsak nap által megmelegített vizet használná fel......akkor még időveszteség se lenne