Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Én megmaradok az éves vagy 10ekm olaj periodusnál, nahh persze ha 2x értem el az évi 10e,et átlag 5ekm és csere, és köszöni szépen egy csepp olajat se eszik a 0w20-ból
Mindez megtörtént kb tavaly februárban.Azóta 10-ezrenként van a csere.Felújították a hengerfejet.Én is kimostam a teljes szelepfedelet.
Mindenen enni lehet hidd el.
De legalább 10 helyett csak 6-7 literrel járok.
Egy nagy bikafos ez a twinport. Vedd le a szelepfedelet mert ha hasunálták gyári olajjal ès írtad, hogy mèg spóroltak az olaj serèvel is, akkor spaklival szedheted le belülről az olajsarat. Vákuum csöveket húzd le fújasd ki mert eldugulnak megnő a nyomás a motorban azt odabasz a szelepszár tömítèseknek ezután meg eszi az olajat.
KB 10-12e közt cseréle mert addigra elfogy az a 2 liter ami marad a csere kanna olajból+amit veszek hozzá.
Sajna az öreg akié volt ilyen elhúzós tipus volt.Így eszi 3e alatt az 1 litert 5w30-ból.Ez van majd a jazz nem fogja.
Olajszűrő hogy rohadna meg.
nekem van akna, de a x14xe szűrője még nincs eldugva, a opel dízel motoron volt geciszar helyen a lengőkar felett
mondjuk nekem nem egyszerű az olajcsere, mert a leeresztő be van ragasztva elment vadászni a menet
aztán 1x leszívatom, 1x olajteknőt szedem le, most tavasszal olajteknős leszedés lesz
buzi bontósok valami 6-8 ezerért akarták adni anno az olajteknőt+ a menet is fos volt abban is mert lötyögött abban is csavar
szóval nekem is stresszes a csere, bár én elhúzom minimum 20 ezerig, opel sosem kop el
épp nézem hogy milyn szépek még a vezérműtengely bütykei, pedig az órában 250 ezer van, meg ki tudja mennyi a visszatekerés
ez enyém meg akkor , ha odahúzom neki
Jó hogy mondod.
Olajat cserélek a gastrán.
Az összes módosítás közül a Z16XEP-nek az olajszűrője olyan szar helyen van hogy valami katasztrófa.A jobb oldalán a katalizátor,a balon a nívópálca csöve.Alatta meg egy szenzor.Nem férek hozzá,és amikor lejön akkor telibassza olajjal a szenzorcsatit.Plussz ha áll a fejem nem fér be alá nemhogy a hordó testem.Így felemel,kerék le és úgy mászok alá.
Az előző sorozatnál a katalizátor és a pálca cső is máshol van,a következő meg patronos felűről.Tök egyszerű cserélni ezt a rohadékot meg kész kín.
Pedig az jó mert nem rozsdásodik.
annyira megy itt a szerelem hogy kedvet kaptam én is hozzá
nekikezdtem kicserélni a szelepfedél tömítést az astrán mert eléggé folyat, a gyertyáknál is áll az olaj, meg úgy mindenfelé....
olyan kemény a tömítés mint az élet, szinte meg se hajlik
Mimi?
Az....
Sziasztok társak,yzf r125 fasza?
Ja lehet ez a trükk. Nem is 3 hengeres, hanem 4, csak 1 a tartalék
A masik kocsog hondamban is 8 van.Csak az ezerkecske.

Ha a három nem nyújt be, majd a 4. Segít
Mellesleg van nem egy V2 blokk ami 4 gyertyás, ufo civic-be is van olyan motor amiben 8 gyertya van, csak el ne felejtse a szaki az összeset visszarakni, vagy a lyukakat betömni
Lopótök
most tomtem vissza,szerzek valami ertelmesebb merot.
A rongyokat vedd ki a torkokból mérés előtt.
Ebbol minden tovabbi nelkul kijott.
Igen.
Ha nem hagyod bemelegedni nem tud tisztulni a gyertya. Hidegen járatva teljesen természetes ennyi korom.
Benèztem ez pityilábè! Sok a gyertya. De nem jó járathattad volna tovább így nem ad pontos gyertyakèpet.
Te most szivatsz? Nem 3 hengeres a motorod? Hogy a fenébe szedtél ki abból 4 gyertyát?
He?
Ilyen a garanciális gyertyakèp
Nem az AMB az tuti!