Mennyi idő alatt értetek oda? 1 vagy másfél nap? Annyi idő alatt talán itthon leteszik a tgk-ról és betárolják és még vonatra sem kerül, amúgy van itthon pár nagy cég akiknek van saját terminálja, de érdekes módon mégsem teszik vonatra a konténereket hanem arra használják, hogy az üres konténereket betárolják és a rakottat meg feltegyék a tgk-ra pedig megtehetnék, hogy rögtön vonatra tegyék és úgy vigyék el, de mégsem hanem onnan felküldik Bp-re és itt teszik vonatra ahonnan megy valamelyik kikötőbe és itt megint csak az idő van játékban, a vonatot nem lehet annyira fejleszteni, hogy mobilitásban és gyorsaságban felvegye a versenyt a közútival vagy ha megtennék annyira drága lenne maga a fejlesztés ami arányában megegyezhet, de túl is lépheti azt ami miatt nem veszi a nép a villanyautót.
A gond a kozepes es hosszu felezesi ideju hulladek.
Mondjuk ha megpakolnank a napot a szemetunkel az jo lenne,csak ne robbanna fel a raketa mig feljut.
A gyarto is eltunik.Mint a reggeli kakaoscsiga.
Eddig ketszer szoptuk be.Egy magyarral es egy olasszal.
Mondtam a vevonek megadhatom a felszamolobiztos elerhetoseget.
Amugy a jogszabaly a boltnak ad kotelezettseget.
Mondjuk az ilyen típusú extrahosszu vallalasokra szerintem nem vonatkozik.
Amugy a matracot 6-8 ev alatt illik kicserelni az atkasodas miatt sajat erdekbol.
Vagy betonbol kell onteni az orokelet.
Helyi szinten valóban nincs és valóban értelmetlen.
De amikor indultam a haverral Bp-ről rakottan és az első megálló a Köln melletti reptér volt, azt azért túlzásnak tartottam.
Kinek a szemszögéből. A kormánynak kéne a lé, majd kitalál valami mást.
Amikor megkérdezik, mi lenne ha én nyerném a lottó ötöst és azt mondom, hogy vennék egy szigetet valahol egy kurva nagy ágyúval a hegy tetején, mindenki csak nevet.
pedig én teljesen komolyan gondolom.
vannak ám helyek ami nem magyarország
vízenergiát lehetne egy kicsit összehozni, vagyis lehetett volna.....
sötétben meg aludni kell ahhoz nem kell sok energia
Vízenergia nálunk nincs, a szél Mo-n kevés és rendszertelen, a napsütés talán a legmegbízhatóbb, de az meg csak nappal van, tehát tárolni kellene legalább egy napi mennyiségben a termelt áramot. Az meg jelenleg ég nem megoldott / nem gazdaságos.
evvel is az a baj hogy véges a hasadóanyag mennyisége, szóval hosszabb távon az sem jó
a szép-nap-vízenergia van csak korlátlan mennyiségben viszonylag könnyen elérhetően
Ja, és amíg az eu-s igényeket nem csupán eu-s gyártású cellákkal akarják megvalósítani, hanem a földgolyó másik oldaláról származóval, addig nekem büdös a környezetvédelem szó.
Kamionos terminál? Az mi? Konténer terminálok vannak, de ahhoz egy kamionosnak nincs köze hanem inkább vasúti társaságoknak, a nagyobb kamionos cégeknek telephelyük van parkolóval és szervizel. A vasutat értelmetlen fejleszteni a helyhez kötöttség okán mert hát minden céghez nem vihetnek iparvágányt főleg nem mert van akihez csak hetente egy vagon kéne, amikor kitalálták a 70-es években a konténeres szállítást az adott nagy lökést a globális gazdaságnak mert azután lehetett rentábilisan messzire szállítani nagy raktárkapacitás nélkül. Az a fejlődés ami miatt a közúti szállítás ennyire átalakult és nem a fuvarozók lobbija mert mint írtam a a nagy egész tortában a fuvarozóké a legkisebb szelet és ha bármelyik másik résztvevőnek nem az lenne az érdeke ami épp most történik akkor egy percig nem menne így és a vasutat építenék ezerrel.
Elbeszélünk egymás mellett. Nekem is jobban tetszene a környezetbarát termelés, csak én az atomban látom a lehetőséget. Nem azért, mert szeretem, ha a felrobbanó erőműből származó sugarak járnának át, hanem mert a többi alternatíva, nap, szél, faszom által termelte áram folyamatosságában nem hiszek.
Engem az sem érdekelne, ha a gép 3 óra alatt mosna ki, mert nem halottmosóban dolgozom hanem irodában, tehát nagy tétje nálam nincs a dolognak. Ha biciklivel járhatnám azt a napi 3+3 km-t a munkahelyig oda-vissza és nem ennék banánt és kínai pólóm se lenne, hogy a kerozin se hulljék a fejemre, azon sem sírnék.
jó pár éve vettem valami kókusz matracot, azt mondja a muki 15 év gari van rá
mondom neki meg lennék lepve ha 5 év múva is működne ez a bolt, a csávó csak pislogott
Értem, de ezt a gyakorlatban hogyan csinálod meg? Ha a háznál (az utcán az oszlopon) ott van a váltóáram (ahogy most) hülye leszek mindenből újat venni, vagy átalakítani.
Nekem így jó, ezer éve így működik és jó. Tőlem ezerszer okosabb emberek kitalálták ezt, és ők sem azt mondták, hogy a legolcsóbb, legkörnyezetkímélőbb, leggyorsabb, legszebb, hanem azt, hogy az összes opciót és körülményt figyelembe véve ez a rendszer a legoptimálisabb.
szóval akkor golyókat ki az első gyerek után
amúgy ha nincs fejlődés akkor vége mindennek, ez igaz a szaporulat terén is
csak meg kell nézni az eutópai helyzetetet rendeteg idős gyerek alig és kezd haldokolni a nemzet
Ha megfelel az éppen ott lévő mérőhely.
Ugye van most egy kettősség sz országban, hogy a meglévőket elfogadják, amíg nem történik változás a mérésben. És a legtöbb, vagyis szinte döntően nagy részben az új építésűeket kivéve mindenkié így van, pl. az enyém is. Most már nem szabványos, az építéskorinak az volt, de nem cseréltetik át, majd ha valamiért variálni szeretnék.
Amúgy biztosan pénzembe kerül az átépítés.
Amit írsz német rendszerről, a fejemet rá, hogy kísérleti jelleggel értő kezek között kivitelezve és üzemeltetve.
Vehetek japó rendszert is meg más egyebet is, csakhogy azt nem én veszem, hanem a kivitelező cég, persze megszabhatom, hogy mit, de tudom, hogy így a megrendelők 0,1%-a megy bele a részletekbe. nekik egy papírjuk lesz egy 2-5 éves cégtől, hogy tutira működni fog a rendszer 30 év múlva, az anyósra esküsznek.
Elméletet ismerem, a gyakorlatot sajnos jobban, a fene egye meg őket.
Egyel több HA van a rendszerben, amivel a megtérülést magyarázzák.
Mondjuk ha megpakolnank a napot a szemetunkel az jo lenne,csak ne robbanna fel a raketa mig feljut.
Eddig ketszer szoptuk be.Egy magyarral es egy olasszal.
Mondtam a vevonek megadhatom a felszamolobiztos elerhetoseget.
Amugy a jogszabaly a boltnak ad kotelezettseget.
Mondjuk az ilyen típusú extrahosszu vallalasokra szerintem nem vonatkozik.
Amugy a matracot 6-8 ev alatt illik kicserelni az atkasodas miatt sajat erdekbol.
Vagy betonbol kell onteni az orokelet.
De amikor indultam a haverral Bp-ről rakottan és az első megálló a Köln melletti reptér volt, azt azért túlzásnak tartottam.
;-)
Amikor megkérdezik, mi lenne ha én nyerném a lottó ötöst és azt mondom, hogy vennék egy szigetet valahol egy kurva nagy ágyúval a hegy tetején, mindenki csak nevet.
pedig én teljesen komolyan gondolom.
A vegen eljutunk a mini atomreaktorokig hazankent.
vízenergiát lehetne egy kicsit összehozni, vagyis lehetett volna.....
sötétben meg aludni kell ahhoz nem kell sok energia
a szép-nap-vízenergia van csak korlátlan mennyiségben viszonylag könnyen elérhetően
Engem az sem érdekelne, ha a gép 3 óra alatt mosna ki, mert nem halottmosóban dolgozom hanem irodában, tehát nagy tétje nálam nincs a dolognak. Ha biciklivel járhatnám azt a napi 3+3 km-t a munkahelyig oda-vissza és nem ennék banánt és kínai pólóm se lenne, hogy a kerozin se hulljék a fejemre, azon sem sírnék.
mondom neki meg lennék lepve ha 5 év múva is működne ez a bolt, a csávó csak pislogott
Nekem így jó, ezer éve így működik és jó. Tőlem ezerszer okosabb emberek kitalálták ezt, és ők sem azt mondták, hogy a legolcsóbb, legkörnyezetkímélőbb, leggyorsabb, legszebb, hanem azt, hogy az összes opciót és körülményt figyelembe véve ez a rendszer a legoptimálisabb.
amúgy ha nincs fejlődés akkor vége mindennek, ez igaz a szaporulat terén is
csak meg kell nézni az eutópai helyzetetet rendeteg idős gyerek alig és kezd haldokolni a nemzet
Ugye van most egy kettősség sz országban, hogy a meglévőket elfogadják, amíg nem történik változás a mérésben. És a legtöbb, vagyis szinte döntően nagy részben az új építésűeket kivéve mindenkié így van, pl. az enyém is. Most már nem szabványos, az építéskorinak az volt, de nem cseréltetik át, majd ha valamiért variálni szeretnék.
Amúgy biztosan pénzembe kerül az átépítés.
Amit írsz német rendszerről, a fejemet rá, hogy kísérleti jelleggel értő kezek között kivitelezve és üzemeltetve.
Vehetek japó rendszert is meg más egyebet is, csakhogy azt nem én veszem, hanem a kivitelező cég, persze megszabhatom, hogy mit, de tudom, hogy így a megrendelők 0,1%-a megy bele a részletekbe. nekik egy papírjuk lesz egy 2-5 éves cégtől, hogy tutira működni fog a rendszer 30 év múlva, az anyósra esküsznek.
Elméletet ismerem, a gyakorlatot sajnos jobban, a fene egye meg őket.