Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Az má most is szabályozva van, hogy pl egy utcában mennyi lehet
Gondolom a trafótól méretezik. Persze, nem szabad "eladni", hanem el kell használni
Nem hiába minden ismerősöm így csinálja.
Leirtam nagyjábol. Nézz meg egy villanyszámlát, azon az áram árát a sok közül. Na az az egy tétel lesz vélhetően több.
A szolgáltató lehet, hogy drágábban veszi meg a kw szerinti áramot, de a villanyszámlában még vagy öt hat tétel teszi ki a kw árát, abbol kb csak a fele az áram. Továbbá adóznod kell utánna, valamint ami még bonyolultabbá teszi a dolgot, meg kell mondanod év elején, hogy mennyit fogsz eladni kb. Ha többet vagy kevedebbet adsz akkor kötbér. Mivel az áram nem tárolható. De ha nincs semmi gond akkor is jo ha tíz forint marad az eladott árambol kw-onként. Meg egy,csomó probléma fog még majd jelentkezni idővel, ha ilyen ütemben halad a napelem telepités a lakossági szférában.
Ini,

ha jól látom Kiskőrösi vagy. Megteszed, hogy az oldalon feltüntetett projektek esetében össze adod, hogy mennyi támogatást kapott a város amit nem kell visszafizetni?

http://kiskoros.hu/palyazatok

Köszi.
Ezt a drágábban veszi dolgot lehet valahol olvasni? Remélem ez már megüti az "értelmes kérdés" fétised.
Csak neked és ezzel befejeztem.

A Kölcsön kamata, díjak, jutalékok
Kamat fix 0% / év
Kezelési költség Nem kerül felszámításra.
Rendelkezésre tartási jutalék Nem kerül felszámításra.
Előtörlesztési díj Nem kerül felszámításra.
Szerződésmódosítás díja Nem kerül felszámításra
Vedd magadnak a fáradságot, hogy elolvasd. A munkahely elvesztése ellen meg nincs (olcsó) orvosság, ez igaz. Mint ahogyan arra sem, ha valaki motorozik és nem megy haza (Persze ha van biztosítása attól még lehet más a helyzet, de akkor se megy haza.. :()
Én meg láttam olyan videot, hogy hidegen tiltásig forgatják a motort. Meg még sok mindent is.

Mégegyszer. Értelmes kérdésekre válaszolok.
mondom fix 0 % a kamat teljes futamidőre. Eu-s pénz. Olyan mint vállalkozóknál a vissza nem térítendő támogatás.
Zárszónak , mert nem ide való:

I. Családi ház, lakóház, szabadon álló ház, sorház, ikerház, hétvégi ház és üdülőház korszerűsítése

A) Energiahatékonyság javításra vonatkozó tevékenységek
1. fűtött és fűtetlen teret elválasztó, nem nyílászáró szerkezetnek minősülő épülethatároló szerkezetek hőszigetelése (önállóan támogatható tevékenység);
2. fűtött és fűtetlen teret elválasztó, nyílászáró szerkezetnek minősülő épülethatároló szerkezetek cseréje / energiamegtakarítást eredményező korszerűsítése (önállóan támogatható tevékenység);
3. az épületek nyári hővédelmének javítása, árnyékoló vagy árnyékvető szerkezetek beépítése (kizárólag másik, önállóan támogatható tevékenységgel együtt támogatható);
4. fűtési és/vagy használatimelegvíz-rendszerek korszerűsítése:
i. hőtermelő berendezések korszerűsítése, cseréje korszerű, fosszilis tüzelőanyaggal üzemelő, nagy hatásfokú berendezésekre (pl. kondenzációs kazánok beépítése)
(önállóan támogatható tevékenység);
ii. hőleadó berendezések korszerűsítése vagy cseréje (pl. felületfűtés kialakítása) (önállóan támogatható tevékenység);
iii. szükséges kéménytechnikai fejlesztések elvégzése (kizárólag az i. pont szerinti támogatható tevékenységgel együtt támogatható);
iv. automatikus központi (hőforrás oldali) és helyi (hőleadó oldali) szabályozások kiépítése (önállóan támogatható tevékenység);
5. hővisszanyerő berendezés korszerűsítése, VRF típusú hűtési rendszer kiépítése (önállóan támogatható tevékenység);
6. meglévő bel- és kültéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása (kizárólag másik, önállóan támogatható tevékenységgel együtt támogatható):
i. fényforrások, világítótestek és előtétek cseréje;
ii. világítási rendszerek korszerűsítése, és az ehhez kapcsolódó, az igényekhez térben és időben alkalmazkodó műszaki megoldások kialakítása, amennyiben energiamegtakarítást eredményeznek.

B) Megújuló energia felhasználására vonatkozó tevékenységek
1. napkollektoros rendszer telepítése a fejlesztésben érintett épület használatimelegvízigényének részbeni, vagy teljes kielégítése céljából, és/vagy fűtésrásegítésre (önállóan támogatható tevékenység);
2. brikett, pellet, faapríték, faelgázosító kazánrendszer kiépítése a fejlesztésben érintett épület fűtési és használatimelegvíz-igényének részbeni vagy teljes kielégítése céljából
(önállóan támogatható tevékenység);
3. napelemes rendszer telepítése hálózati, vagy autonóm (hálózatra nem kapcsolódó) villamosenergia-termelés céljából, kizárólag a fejlesztésben érintett épület villamosenergia-ellátásához (önállóan támogatható tevékenység);
4. földhő-víz, víz-víz, levegő-víz hőszivattyú rendszerek alkalmazása fűtésre és/vagy hűtésre és/vagy használati melegvíz-termelésre és/vagy fűtésrásegítésre (önállóan támogatható
tevékenység).
Aztán valami bekattan és a 8 ezres törlesztőből 12 lesz, a 20 ezresből 35 ás a meló meg megszűnik, és az ember ott ül faszokkal a szájában
Azt sehogy nem tudom elképzelni, hogy a szolgáltató drágábban veszi meg tőlem az áramot, mint amennyiért adja nekem. Amúgy sem szokás "eladni", hanem inkább elhasználni. Legalábbis kollégáim így csinálják, akinek van napeleme.
levezetem.

egyszerre indul a hiteltörlesztésed és az ltp.

2.000,000/228 (egy éved van, hogy befejezd, türelmi idővel most nem számolok), azaz a havi törlesztő 8.772 Ft.

49 hónap alatt kifizetsz 49*8.772=429.824 Ft-ot. Tehát ekkor a hiteledből marad 2.000.000-429.824=1.570.175.

Közben fizetsz 48 hónapon keresztül 48*20.000 Ft ltp-t. Erre kiutalnak neked konstrukció függően 1.200-1.300.000 Ft-ot.

Azt betörleszted a hitelbe (ingyen). Marad. kb 270-370.000 Ft tartozás.

Eddig kifizettél: 48*(20.000+8.772)=1.381.056 Ft-ot. De hiteled csak. 270-370.000 Ft tartozást mutat, holott valójában 618.000 Ft-ot kellene mutatni (2.000.000-1.381.056). De az állambácsi adott neked évente 72.000 FT támogatás és a befizetésekre és az állami támogatásra 1-3 % kamatot. Ezzel szemben a hitelnek nincs kamata (kezelési költsége, folyósítási jutaléka, előtöresztési dija)

És akkor arról nem beszélek, hogy a napelem által termelt áramot drágábban veszi meg a szolgáltató, te meg olcsóbban veszed meg amit ténylegesen elhasználsz.
Tetőcsere után(csak cserép) belevágok (nem az internetbe), a napelembe én is. 2-3 év múlva érdekel.
Én ezt párszor átszámoltam már
Olyan 20 év alatt lennék pluszban a,mostani helyzetet alapul véve
20 évre előre meg nem tervezek 45évesen
kérdezhettek....

:)

A témában csak privátban. Ha valaki értelmes kérdést tesz fel itt akkor arra válaszolok is....
Inkább 11év az
emlékszel a jeges-leszakadósvezetékes télre?Na az isminek azóta van vagy 5 kw-os generátora.
de a drótra beton is kell. Ami meg nem törik szét az kb 3-5 cm-nél kezdődik. Oda meg kell a nafta. Végén még nem fér be a motor se csak ha lehajolsz... :)
Azért nincs az több milla. Nekem vegyeskazánom volt eddig, illetve egy cserépkályha. Idén kötöttek gázt. Bebuktam a közműhozzájárulást, pont egy hónapra rá eltörölték, hogy kicsengettem 170et. Kazán volt 430e. Bosch, 48literes belső tárolós, kondenzációs. Kémény olyan 130e, plusz olyan 250 a cullangok. Azt már most látom, hogy a fától nem lesz sokkal drágább. Ablakok zsír újak vannak, úgymond a legjobbat kértem műanyagból. Napelemet is akarok majd, kicsit pihi van mert sokat költöttem idén (is) a kecóra.
és akkor 10 %-al belevágsz, 20 év a futamidő. Zsebre teszel állambácsitól évente 72.000 FT-ot és azt bele törleszted a 0 %-os hitelbe.

2 M Ft esetén havi 8.333 Ft a törlesztő részlet, nem kell ingatlan fedezet és állambácsi jóvoltából 5 év alatt kifut a 20 év helyett...
Levegős, de majd meglátjuk mert lehet van egy ismerős aki mondta hogy emberi áron fúrnak szondát. Akkor az lesz, mert az mégiscsak jobb.
Erre felé nem volt még áramszünet, de van egy hétre elegendő akku telepem meg inverterem. Nyilván nem a fűtésre, meg kompresszor hajtásra, de a fórum működni fog