Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hát aki letilt valakit az saját maga moderál vagy nem
melyikaz? önmordor?
Visszatèrve erre a letiltogatásra, az gechi fárasztó mindig kilèpegetni, hogy lássa az önmoderátor, hogy mi folyik itt Gyöngyösön Mert ugyr nem bassza a rohadt csőrèt...
Nem pont olyan mint az enyém, de ez már jobb konstrukció...leszámítva hogy nem találtam 20W-osat.

https://www.ebay.com/itm/30-60...
És ugye fontos, hogy amit kiad 12V-ot, azzal ugyan úgy kell bánni mintha 220 lenne. Tehát a LED-et és a hűtőbordát is 220-ra méretezett szigeteléssel kell ellátni.
Amúgy amire utalgatnak a kollégák, a kondis megoldás. Nos igen, azért nem mondják el mert könnyen agyonbaszhat. nem biztonságos, és nem is hatékony, bár működik. Sok bolti LED lámpában láttam már hasonlót. (azért ilyen szarok)
Méretezett kondi váltóáramon ellenállásként működik, azzal a különbséggel hogy ez nem melegszik. Szóval simán beraknak sorba egy kondit, ami kellően lekorlátozza az áramot, az egyenáram miatt beraknak utána egy graetz hidat, a ventire meg tegyél még egy 12V feletti zénert és egy puffer kondit.
Trafó nélkül nincs.
Annyi a különbség hogy nem a hálózati frekvencián működik, hanem jóval magasabb frekvenciát állítanak elő félvezetővel, ezért lényegesen kisebb méretű vasmag elég ugyan akkora teljesítménynek az át transzformálására. Plusz ezekben benne van a feszültség stabilizálás alapból mert egy IC végzi az egész vezérlését.
Nagy fillérkefélésben megint túlkomplikálod.
Lehet kapni komplett lámpát amit csak bedugsz a konnektorba, és kész van. Olcsóbb mint ha te építenéd. Vagy ha már te építed nézd meg hogy működik, és másold le.
Ventit nem szokás ilyen világításra pakolni, mert milyen már hogy zörög a lámpa?
50W az kemény fűtés valóban. De egy komolyabb méretű proci hűtőről, lehetőleg P4-esét tedd rá, csak az alu hűtőbordát az elegendő.
Másik, hogy ha picit kisebb teljesítményen hajtod a LED-et akkor nem melegszik annyira. Sokkal tartósabb is lesz.

Végül fénycső helyére van fénycső pótló LED. szintén 230-ról megy és kurvajó.
Én valami 2500 forintért vettem darabját és 20W LED teljesítmény. ~1méter hosszú. Ezekkel váltottam ki a régi fénycsöves világítást.
Arról nem is szólva hogy az 50W-os emitter az egész udvar bevilágítására elég, ellenben pontszerű fényforrás, nagyon idegesítő hogy mindig kiárnyékolod a dolgokat csőnél ilyen gond nincs, mert egyenletes a fénye.
Na. Igyál mèg egyet drusza!
F@xomat a tabletbe...

" ... aminek ki kell jönni, annak ki kell jönni....."
Az nem baj: minek ki kell jönni, annak ki mell jönni... Bent mégsem maradhat!
Tejfölös cíke, szèkölykáposzta.
Tejfölt szetetem magában plusz édesen-sósan
De a kajában utálom.
Uborka saláta, tört krumpli, meg a tököm tudja mibe teszi még a,nép
Oszt asztán az meg kit erdeköl :-D
Akkor gyönnek a szelek!
Azzal azzal de én inkább az ubisalit amolyan tejfölös ubisalinak képzelem el és iszonyat mennyiségű hagymával.
Hagymás törtpityókával ubisalival.
Azt imádom. Anyámat az őrületbe kergetem vele :-D
Pedig jó a stefánia szelet.
jobb
nekem van mini sütő(nem az ndk levehető ajtós, de kb az a kor) abban a sajt tök jó lesz negyed óra alatt
a fasírtnak meg tökmindegy az mindenhogy szar ízű
Frissen jó.
Guugli bazz,ez mindent atir.
a 30 éves neont akarnám lecserélni, mert elporladtak a neont tartó lábai
vettem 3db 50w-os ledet 2 felettem lenne egy meg tartalékba "műhelylámpának"
csak kurvára melegszik, egy 200x200x3 mm alu lapra feltettem aztán 2 perc után nem tudom fogni a lapot olyan forró
A húgom a barátod.
Bár nekem az original svéd husgolyo recept a YouTube rol nagyon bejött.