a sónak 3 nagy hátránya van
csak mérsékelt hidegnél hatásos
öszeszedi a párát és mindig vizes az út
elég jól kinyírja a növényeket
előnye hogy roppant olcsó, homokkal kombinálva meg nagyon hatásos
amúgy a fa hamu nagyon tuti a hóra, nem csúszik és elég sötét ahhoz hogy a napfényt összeszedve olvassza a havat ha enyhe idő van
és lényegesebben környezetbarátabb mint a só
Szerintem olcsóbb villannyal. Csak egy önszabályzó fűtőszál kell hozzá, meg egy időjárás követő termosztát. Magamnak abból csinálnám,de azt már bebuktam mert hamarabb lement a térkő, viszont másnak már csináltam. Gázzal fűtőst meg mint emlitettem a Bolgárvillában láttam, ott asszem egy 100 kW-os gázkazán csak arra dolgozott, de mondjuk ott ment ősztöl tavaszig :) De persze ha valaki megvalósitja, érdekelni fog a költsége az üzemeltetésének.
Én reggel fel szórattam az irodaháznak a rámpáit sóval jó vastagon, az autó forgalom be vitte a parkólóba holnap reggel nem kell takaritaniuk .A rámpába meg inkább fütőszálat tennék a vezérlése meg kinek mi a konfortos.De a só mindent megold!
kell egy málna pc aztán meg is van a vezérlés, a netről be lehet kapcsolni bármikor
az még a hőérzékelők elemzését is elvégzi és kapcsolgatja a kazánt ki-be
igazándiból ez csak elhatározás kérdése, akiben felmerül egy fűthető járda-kocsibejáró az nem fog kukacoskodni pár tízezerrel
de a gázzal biztos olcsóbban lehetne megoldani, a villannyal meg problémamentesebben
Na jó, de ha végig gondolod, rengeteg gázt elpocsékolsz arra, hogy a viztömeget átmelegitse óriási hőelvonás mellett -ami a lakás husz fok körüli belsejéhez nem is közelit, másrészt rosszul szabályozható harmadszor meg fogalmad nincs mikor fog hó esni, amit olvasztani kell:)
Bogyó bá, igazából ezekre a kemény magyar telekre, amikor van 2x3 nap hó, egyik januárban, másik március elején, ezekre lényegtelen is. Az idei január rendhagyó volt, 30 éve nem volt ilyen hideg és jégpáncél, lehet 30 évig megint nem is lesz.
anyáméknál a 24kw-os kb enyit evett amikor az a sok mínusz fok volt
be kell tenni pár hőérzékelőt aztán mehet a buli
szerintem egy télen nem fűtene el 50-60 ezertől többet
ilyen listát találtam a múlt télről, gondolom átlagnak elég lesz:
Fagyos nap: 25+29+16= 70 db. (54)
Hideg nap: 6+22+1= 29 db. (16)
Zord nap: 0+7+0= 7db. (5)
Téli nap: 5+17+1= 23 db. (18)
Ködös nap: 6+3+9= 18 db.
Ónos esős nap: 0+1+0= 1 db.
Hóeséses nap: 2+10+5= 17 db. (19)
Hótakarós nap: 0+18+2= 20 db. (22)
Rendkívül hideg nap: 1+17+0= 18 db.
Téli leesett hómennyiség: 0+8+0= 8 cm.
Legnagyobb hóvastagság: 4 cm. (01.14.)
Balatonon jég: 1+31+28= 60 nap.
Ez igy nagyjából igaz, Nincs akkora költsége mint gondolják sokan. Ráadásul csak akkor kell ha ténylegesen esett is, mert a száraz hideg bejárót nem kell füteni. Száraz ugyan nem lesz, de rövid idő alatt leolvasztja a havat vagy jeget, ónos esőt. Pl. DeWi és hasonló társait megfelelően méretezve még a telepitése is megfizethető.
Ha egész nap megy többet eszik.......Nekem a lakásban már sikerült némely napokon elfüteni többet is, és nem minuszokban a végeláthatatlan, bármekkora hőmennyiséget felvevő anyatermészetet fűtöttem.
pár napot esik a hó, a 24kw cirkó ha egész nap megy eszik kb 20köbméter gázt
itt meg simán be lehet állítani 40 fok alá is és nem eszik ennyit
szerintem egész évben nem viszi el egy kurvás-kokós hétvégi buli árát az egész járdafűtés
idiótizmus van kérem.......de mindenhol
pl veszek 5x2 kiló egérmérdet az rendben van de már 1x 6 kg nem vehetek mert engedélyköteles, mert a tároláshoz mittudoménmi kell
csak mérsékelt hidegnél hatásos
öszeszedi a párát és mindig vizes az út
elég jól kinyírja a növényeket
előnye hogy roppant olcsó, homokkal kombinálva meg nagyon hatásos
amúgy a fa hamu nagyon tuti a hóra, nem csúszik és elég sötét ahhoz hogy a napfényt összeszedve olvassza a havat ha enyhe idő van
és lényegesebben környezetbarátabb mint a só
az még a hőérzékelők elemzését is elvégzi és kapcsolgatja a kazánt ki-be
igazándiból ez csak elhatározás kérdése, akiben felmerül egy fűthető járda-kocsibejáró az nem fog kukacoskodni pár tízezerrel
de a gázzal biztos olcsóbban lehetne megoldani, a villannyal meg problémamentesebben
be kell tenni pár hőérzékelőt aztán mehet a buli
szerintem egy télen nem fűtene el 50-60 ezertől többet
ilyen listát találtam a múlt télről, gondolom átlagnak elég lesz:
Fagyos nap: 25+29+16= 70 db. (54)
Hideg nap: 6+22+1= 29 db. (16)
Zord nap: 0+7+0= 7db. (5)
Téli nap: 5+17+1= 23 db. (18)
Ködös nap: 6+3+9= 18 db.
Ónos esős nap: 0+1+0= 1 db.
Hóeséses nap: 2+10+5= 17 db. (19)
Hótakarós nap: 0+18+2= 20 db. (22)
Rendkívül hideg nap: 1+17+0= 18 db.
Téli leesett hómennyiség: 0+8+0= 8 cm.
Legnagyobb hóvastagság: 4 cm. (01.14.)
Balatonon jég: 1+31+28= 60 nap.
itt meg simán be lehet állítani 40 fok alá is és nem eszik ennyit
szerintem egész évben nem viszi el egy kurvás-kokós hétvégi buli árát az egész járdafűtés
30-40 a kazán aztán csak pár százméter cső kell ami kb 200ft/m
pl veszek 5x2 kiló egérmérdet az rendben van de már 1x 6 kg nem vehetek mert engedélyköteles, mert a tároláshoz mittudoménmi kell