Nem nagyon figyelsz arra amit mondok
Nem baj.
Pont ezt írtam, hogy egyik jobb a másiknál, kérdés mire akarod használni.
Linkelj egy 1 hengeres és sor4-es nyomaték és teljesítmény görbét légyszíves, Melyiknek szélesebb a nyomaték tartománya? Melyiknek nagyobb a teljesítménye? Nincs több kérdésem.
Ez kizárólag fizika, nem vélemény.
az csak a játékbuziknak való
amúgy sokkal faszább mint a pc, nem kell aggódni hogy elindul-e a játék meg ilyenek
és az a vicc hogy ami egy ilyen 40-50 ezeres boxon meg az a 100 ezeres pc-n meg bénán megy, persze most a használt cuccokról beszélek
Persze használható 1500-tól. Ami jelen esetben azt jelenti, hogy nem fullad le. De hidd el az a motor semmit nem csinál kb. 7000-es fordulatig.
Mondom én olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy ezt is azt is hajtom egyidejűleg. Az egyhengeres tényleg megy alulról, amikor meg a hornetet hajtom mindig azt veszem észre, hogy 8 ezer alatt nincs a fordulatszámmérő, egész egyszerűen ,mert ugyan azt a gyorsulást várom, mint a "láncfűrésztől" és azt csak ott tudja.
De alapvetően hülyeség az összehasonlítás annyira különbözőek és egyik sem jobb a másiknál.
Lehet vitatkozni, hogy de a te láncfűrészed forog 20ezret is ezért jobb mint egy 600-as sor4-es ami csak 10ezret pörög, de egyszerű fizikai tény, hogy a különböző henger elrendezéseknek más a jellege, mások a hátrányai, előnyei, ezért más célra használhatóak.
Ha már kérdezted igen. Enyém 1500-tól használható. Normál utcai motorozáshoz, sőt még Kakucson is 5000 alatt használom.
Meg nem sok 1 hengeres előzött autópályán sem engem, ahogy engem sem sűrűn látsz murvás útnál durvább terepen sor4-el.
http://youtu.be/u2oHyRb9hCg?t=7m28s
azért a komcsi korszakba is be lehetett csempészni pucér nőket a tv főműsoridőben
nagy szőrös muff ott figyel
ha nem ott indulna akkor 7 perc 28másodperc
Ja keskeny a nyomatékgörbe, mert egy 600-as négyhengeres aztán hú de nyomatékos mondjuk 7000 alatt
Teljesen más a kettő, én hajtok ezt is azt is. És jellemzően az egyhengeresek hamarabb tönkremennek, szerintem főleg azért mert tűgörgős a hajtórúd csapágy, meg golyós a főtengely csapágy.
1 henger van a régi 600-800as böszme dögök is meg az újabb 350-450esek
nekem volt egy 450es husky, az kb 3 ezertől elkezdett menni, 6 ezer felé már nagyon ment, de még 8 ezer után is tépett mint az ördög, simán kiforgott 10 ezer felé, ellenben a ténéré 2500től már tolt mint egy mozdony de 4000 felett már azért nem volt az a tűz, 6 ezer felett semmi értelme nem volt használni
szóval azért nem mindegyik nyomatékgörbéje béna
az a husky kurva jó motor volt csak az a baj hogy nem előbb vettem meg.........mondjuk 20 évesen.......
Meg mondjuk a túl nagy aretáló tömeg is tud gondokat okozni a hajtókar és főtengely csapágyazásnál, plusz nem bírja a fordulatot, keskeny a nyomatékgörbe.
Ehhez képet a többhengereseknek csak annyi a gondja hogy sok az alkatrész, és szinkron kell neki legrosszabb esetben évente, de én összesen 2* állítottam 15év alatt, mert egyszerűen nem kellett, csak ugye ha blokkot cserélek, vagy szétaprítom a karbit utána azért muszály
Nem mondom hogy szar az 1 hengeres, inkább azt mondom hogy minden megoldásnak megvan a maga kompromisszuma.
Abban egyetértek hogy mondjuk egy ikerhengeres GS500-nak aztán nem sok szüksége lenne külön karburátorokra, de egy sor4-est azért csinálnak, hogy pörgős, dinamikus legyen, ott azért nélkülözhetetlen, mert ég és föld a központi, vagy a külön befecskendezés között a különbség.
1 hengeres géppel igazándiból semmi gond nincs, legalábbis semmi extrát nem tudok ami lenne a többhengeresekhez képest lenne
egyedül a vibráció és a lánc rángatás amit hibának lehet felhozni, bár ez nem hiba csak sajátosság
Gondolom az 1 hengeresnek is megvan a sajátságos problémája.
Szinkron nem egy nagy probléma.
Ha felraknának egy központi befecskendezőt az sem oldaná meg, csak nem lehetne állítani. Jawa350-en pl kifejezetten rossz volt. Egyik srác berakott az osztócsőbe egy alu lapot és azt görbítgetve beállította, de azért ez nem olyan elegáns és egyszerű.
Nem baj.
Pont ezt írtam, hogy egyik jobb a másiknál, kérdés mire akarod használni.
Linkelj egy 1 hengeres és sor4-es nyomaték és teljesítmény görbét légyszíves, Melyiknek szélesebb a nyomaték tartománya? Melyiknek nagyobb a teljesítménye? Nincs több kérdésem.
Ez kizárólag fizika, nem vélemény.