Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Kevésbé minőségi, utólagos fényezésnél, főleg a műanyagról le tud jönni.
Na azt a festéket amit leszed a magasnyomású, annak jobb is.
Jó hát Ducatit én sem mosnék, mert a végén még beázik az elektromosság
Látom dúl a PMS. Ha így folytatjuk előjön a milyen olajat, milyen sisakot, téma, valamint a kulccsal vagy biztonsági megszakítóval szabad e elvenni a gyújtást
Kizárólag a csapágyak és tengelyeket, meg azokat az illesztéseket kell elkerülni a direkt sugárral aminek nem tesz jót ha befolyik a víz.
Pl. a láncot sem célszerű, közelről, mert átnyomja a tömítésen a vizet, esetleg kifújja a tömítést.
Keréktengelyen láttam olyat, hogy rendszeresen mosták és bele rohadt a tengely a kerékbe, szóval ezért kerülendő.
De a nagyja sarat mindig nagynyomásúval szedem le, mert így nem karcolja a fényezést mintha szivaccsal kezdeném sikálni.
Szóval lecsapatom nagynyomásúval, ahol kell ott közelebbről, de nagyrészt fél méternél közelebb nem megyek, az nem árt semminek.
Ezután lefújom mosószerrel, szivaccsal áttörlöm, aztán nagynyomásúval messziről leöblítem, majd elmegyek egy körre hogy kiszáradjon, aztán áttörlöm wax-al

MZ-nél lefújom brigéciollal az egészet és lecsapatom nagynyomásúval, oda más nem kell
Hallod, megkúrna az ideg, ha bármelyik járművemet aprólékosan ronggyal kéne simogatnom...
na igen, az is egy dacia
Én már láttam olyat, mikor a gazda esőben haza érve szembesült azzal, hogy a küszöbről lemosódott a festék. Valószínű hiányos volt az előkészítés festés előtt.
Renault Clio - 1996-os évjárat.
Hát ja.
milyen autó volt az dacia?
egy rendes festés nem jön le akkor se ha gumikalapáccsal vered
5cm ről nem szoktam az autót sem bár az nem nagyon izgat de jobb mindent slaggal és szivaccsal. Ducatit meg véletlen sem mert bekerül a víz a vezérléshez azt rosdásak lesznek a görgők annak darabja 22 papír, de akkor ugye már cserélsz szíjat is.
Én már szedtem le vele a kocsi küszöbéről a gyári festést. Azóta csak messziről, alváz- és kerékdobon belüli mosásra használom, arra is ritkán. Motorra meg soha.
20 éves az astránk, 5 éve ingázok vele télen-nyáron, általában lusta vagyok a garázsba beállni
állítólag eléggé rohadós az astra 15 éves kor után, a miénk nem rohad, egy 50 forintosnyi rozsda van a küszöbön a hátsó sárvédőnél
évente max 1x van mosva...... szóval ha nem mosod nem rohad
kefével lepiszkálom a sarat az oldaláról a csík alatt aztán mehet még pár hónapot
tavasszal többnyire le van mosva 4-5 locsolókanna vízből
Inkább nyalogatni kell(ene) egy ronggyal, mint én szoktam
nem ajánlott!!! Gyakorlatilag lehet, elméletileg nem ajánlott!!!!!
Amúgy ezt a magasnyomású mosó dolgot nem értem. Rendben kell neki törődés meg minden. De őszintén. Miben más magasnyomásúval dolgozni mint mondjuk autópályán szakadó esőben jó abronccsal 130-150 között haladni. Szerintem kb a két helyzetben a felületet érő víz általi erő kb azonos. Amúgy nem önigazolásnak szánom. Igenis nem így kéne.
Abból mi igaz, hogy a kocsi festésének sem tesz jót? Én minden tavasszal lemosom a kocsimat, de olyankor 5 cm-ről kell veretni az önkiszolgáló autómosóban, hogy letépje róla a koszt a küszöbök környékéről.
Magasnyomásúval olyan motort mosni, mint sajtreszelővel rejszolni. Kizárt!
Ja hát persze nálam is éri víz egy magasnyomású mosatás alkalmával. De nálam is messziről. Viszont úgy már nagyon permet szerű a víz és nem valami nagy mennyiségű ahhoz hogy a begyógyult retket kiszedje. Legalábbis így tapasztaltam. Meg a hondán elég vékonyak ezek a rések és elég hosszúak. A dzsuva ha végéban akadt el akkor nem igazán tudom rendesen kimosni. Ilyenkor egy hosszú etapos autópályás szakadó esős haladás szokott eredményt elérni. De idén olyanból csak 1 volt még az első felében. Lehet aztán hogyha leveszem és megnézem rendben lesz. De egy alapos csutakolás szerintem a Malacon semminek sem árthat meg.
nekem egyik hűtőt se bántotta a magasnyomású, aztán lehet az endúrók hűtője izmosabb
igaz nem 2 centiről volt veretve hanem 25-30
Úgy már próbáltam de most majd tuti lesz. Utána ha tényleg frankón tiszta a slagos technika szinten tartáshoz frankó lesz.
Sima slaggal bő vízzel, az nem hajtogatja el, de a tömegáram miatt mégis egész jól kimossa a trutyit.
Így így. amúgy a retek főleg abból fakad hogy tavaly átjöttünk egy iszonyatos zuhén de akkora volt hogy a víz átáramlott a fűtő lamellák alsó harmadán. Akkor ott került bele minden homok kisebb fák madarak és akár kósza búvárok is. Az nagyon durva volt. Ott minden szar belement aztán úgy ahogy lemostam de az meg ugye szabály. (Szerelőm elmondása alapján) Hogy a hűtőt óvatos vizezzem főleg nyomással mert hirtelen rossz szögből mosva elhajtogathatom a lamellákat benne. Ehhez tartottam mindig is magam így maradt benne bővel. Azóta meg csak erre a retek alapra csak tovább gyűlt a dzsuva.
Ha retek van benne, akkor az hengerfejes, vagy sima víz lett beletöltve.
Így igaz