Jogsi megvan, a belföldi is, de azzal elegánsan kitörölhetem a hátsóm. A jelenlegi munkám a pénzel együtt nem olyan rossz, de tartalékba ha lépni kell, jó lenne. Még vezettem, nagyon szerettem, Makó-Pest hetente 4-5 alkalommal. Ifával póttal is.
Nem tudom hogy a mostani rálátásommal belevernèk-e ennyi pènzt,mondjuk a gki nem egy nagy pènz összessègèben de jogsit nem állnèk neki szerintem ha csak nincs valami jó állás kilátásban.Akkor mèg belföldi árufuvarozóinak hívták
Nálunk máshogy működik (épület gépészet)ilyen problémám nincs nem szivatom magam mivel én pakolok fel sorrendben és vigyázok hogy épségben odaérjen minden persze ritkán van olyan hogy nem sikerül de odafigyelünk pedig nem fizettetik ki ha valami gubanc van legalábbis eddig így volt
Most mit mondjak, mindig rosszkor jönnek és hottziher hogy legbelül legszemetebb van az én cuccok és a komplett kocsit át kell pakolni két fotelert,a miért kérdésre az a válasz hogy nem én pakoltam csak fogtam a kulcsot és vezettem.
Lefagynanak a bitek ha az lenne mint a minap.
Már a 4 emeletes ház főbejáratán sem fért be a cucc.Mer a tulaj azt nem merte meg.
Csak azt a helyet ahová kerül.
Nem gond, boltos sem lesz, ne a mában gondolkodjunk hanem a jövőben, igazából vevő sem lesz, minek? Nem véletlenül cikkeztek nemrég arról, hogy a világ kőgazdagjai eldugott szigetek vásárolnak meg és próbálják ott túlélni amit Zoli is írt mert hát arra blazírozhatnak és csak annyi szolgát tartsanak meg amennyi a saját életük kiszolgálásához emberileg kell mármint amennyi ahhoz szükséges, hogy még úrnak érezzék magukat hisz ha mindent gépek csinálnak körülöttük akkor kinek mutogatnák, hogy ők a királyok?
Persze megoldják de a boltos szereti ha van valami gondja el tudja mondani,persze nekem én meg próbálok segíteni neki hogy bizos megkapja ha valami gond van a szállítmánnyal
Pedig van megoldás csak beruházás kérdése, amikor külföldre csomagoltunk, költöztettünk ott már voltak olyan gépek amik ugyan emberi követéssel, de felvitték az emeltre és a szobába bármely cuccot, mondjuk még nem csomagolta ki magát, de ami késik nem múlik.
Mondjuk meg így se tudom hogy fog felkerülni a cucc a 9.re.Ahhoz onjaroak kéne lennie.
Én folyamatosan kérelem,uvoktozok,próbáltam csalogatni kolbásszal,szalonnával,dobost orrával de csak nem mozdult az a rohadt szekrény egy tapodtat se.
Osztom amit mondasz mondjuk én 42 vagyok de kezdek kiégni legalábbis idén nagyon tele a butykos a média meg mást sem hallat csak hogy nincs munkaerő aki meg van hónapról -hónapra él mert azt a nagy jövedelmi változást és kimagaaló megbecsülést nem érzem ahogy mondtad a köcsög sofőr de ezt rámondhatjuk álltalában minden egyszerű melósra is.
Így van, szerintem ahogy nézegetem a híreket a hosszú távú fuvarozásban kb 10-12 év és nem kell sofőr, a terminálokon és le-felrakóhelyeken még vagy 20 évig kelleni fog, de ott sem örökké..........és ez így van minden szakmával és értelmiségi melóval, nincs olyan ami nem lesz automatizálva, ezért kell előbb-utóbb az alapjövedelem.....vagy nagy gond lesz, mindenkinek.
Épp tegnap sorba állva az ablak előtt (nyilván semmi tető vagy valami, álltunk kb 20-an és ha esik a hó, eső, éget a nap stb az nem számít hisz csak a köcsög sofőrnek fáj az meg ugye senki másnak nem gond) vagy egy órát mire sorra kerültem és szóba került az életkor és mutogattam körbe, hogy vazz, közülünk én vagyok a legfiatalabb a magam majd 55' évével a többiek nyugdíjasok vagy előtte álltak nem sokkal, fiatal (annak az nevezhető itt aki még nincs 40) az nincs, bárhová megyünk 40 alatti sofőr csak mutatóban van és az is max azért mert felcsináltatta magát az asszony és nem bírja másból fizetni a hiteleket (bár már ez is egyre ritkább hisz ma már nem számít magasnak a sofőr fizetés. nem sokkal kevesebbet lehet keresni msá hasonló, de 8 órás melóval sem), előbb-utóbb elfogyunk, én is el akarok.
Nálunk idén 3 sofőr mondott fel ez azért érdekes mert 4-en vagyunk de szerencséjükre nem egyszerre és mindég találtak újakat igaz rajtam kívül szinte mindenki nyugdíj elött van igaz mindegy amig a motyót ki tudják vinni nem számít
Úgy kering a cucc a fóliával hogy csak befüvezve tudnám nézni fél percnél tovább
Már a 4 emeletes ház főbejáratán sem fért be a cucc.Mer a tulaj azt nem merte meg.
Csak azt a helyet ahová kerül.
Én folyamatosan kérelem,uvoktozok,próbáltam csalogatni kolbásszal,szalonnával,dobost orrával de csak nem mozdult az a rohadt szekrény egy tapodtat se.