Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Gratulálok eltaláltad, bár miután én is írtam, ez nem volt akkora kihívás
1x kellene használni minden csavart akkor sokkal ritkábban törne el
Nem kell.
tök jól megvagyok magamban.
Pont azt várom el amit.
Nem kell repülőipari dolgok.Elég a lom cbr-hez.
És mondom.Előbb töröm a csavart mint a kulcsot.
Van benne tapasztalatom.
Ja az agyoncsaphatatlan, apámnak is van, na azok jó szerszámok tényleg a mai napig.
lehet ruszki, anno dunaharasztin a lengyelpiacon vettük
Majd egyszer megmutatom neked a különbséget.
Persze arra amire vetted jó ez is, csak ne várj sokat tőle.
hát én ajándékba ugye kaptam, aztán vettem is, meg még kaptam ajándékba ezt -azt, gyűlnek.... ruhák helyett nálam már motor van lassan a szekrényben fokozatosan ; szoktak lenni nézések, mikor el kell húznom az ajtószekrényt, és a motoros ruhák, egy fél motor, csomó szerelő cucc "lóg" a szekrényben, másik felén meg a tütü meg báli meg versenytáncos ruhák
Nekem is meg van még, orosz gyártmány. Az egész két préselt lemezből van össze szegecselve, de azt még méteres vasrúd erőkarral sem sikerült megreccsenteni.
Ez mikrométer.
otthon sosem szerelgettem, nem is volt mit
nem voltunk egy kimondott kézműves család
3 csavarhúzó egy harapófogó meg egy franciakulcs kb ennyi volt az otthoni készlet meg pár kalapács
a biciklikhez meg adták a kulcsokat anno a fénykorban
LEgfeljebb abban térnek el, hogy nem kg*m a beosztás, hanem N*m, de minden precíz állítású műszeren így van a skála.
Nézz meg egy mikrométert, azon is így van.
Legfeljebb a gagyi nyomatékkulcsokon nincs így, vagy a digitálison.
Utáltak nagyon a szüleid? Menekülnöd kellett?
a lengyelektől vettünk régen olyan racsnis szárat amin nem lehetett az irányt váltani, hanem a közepén a dugdostad ide-oda azt a négyzet profilú hasábot amire a fejeket kell rádugni
a mai napig hibátlan pedig az a 80as évek végén lett vásárolva
Ránéztem.Ezek speciel nem pontatlanok.
Amiket te néztél lehet.Mivel nem tudom hogy mit.....
Dugókulcs fejeket, meg a villáskulcsot is törtem el nem egyet.
Plusz pontatlan és könnyebben elnyalja a csavar fejet mint egy jó minőségű.
sokan nem gyűjtögetnek x évig
pl amikor elköltöztem otthonról semmi szerszámom nem volt egy forrasztópákán kívül,
a simsonban volt egy 10-13as kulcs meg talán egy 17es, a gyertyakulcs és egy csepel biciklitartozék lemezből sajtolt csavarhúzó
Még meg van az a készlet maradéka amit 15 évesen vettem a sugárban.
A nagy racsni már ugrál néha de még jó.Pedig a warti anno megnyúzta még a 32-es villást is.Olyan kiflibe hajlott egy szimpla 1,5 méteres cső/berohadt talppasgömbfej csar miatt.
Mit?
A biteket vagy a 32-es dugókulcs fejet?

1,2,3,4 stb beosztás,van ami 10-11-12 stb és a tizedes van a tekerőn.Szóval nem nem minden.Használom mert jó,de fura.

És a csavar előbb törik mint a kulcskészlet.
Ja, ha meg nagyon nincs valamim akkor rácsörgök ekecsere...
nekem van egy ilyenem csak professional a márka név, jó sok éve megvan, a kis fejek már elég jól megkoptak kingtony lett helyette
mondjuk a racsnis szár az kritikán aluli, kb kutyát dobálni jó csak
Nekem a tudáshiány mellett a szerszámkészlet is elég gyér, ahhoz van amihez hozzányúlok. Vezérlést, szelepeket hasonlókat nem buzerálok marad a szerelőnek. Azért így is van, hogy közben veszek ezt-azt...
csak az hogy sosincs az ami kellene.....plusz minden össze-vissza van
nekem a falon van minden, ha pl kint csinálok valami örökké futkosni be a szerszámért, plusz ha végeztem negyed óra mire visszaakasztgatom
Ilyenből csomót eltörtem, szóval kerülöm az ilyen 123 részesnek hirdetett szerszámkészleteket.
Mi a fura a nyomatékkulcson? Pont úgy van beosztva mint a többin
Ennyi. Én középiskolás korom óta gyűjtöm a szerszámokat. Egyszerre nem tudtam volna megvenni a jó szerszámot, ezért mindig amikor kell valami akkor azt megveszem adott melóhoz, így már gyakorlatilag van mindenem ami kell.Mondjuk egy rendes csapágylehúzó készletem még nincs, de MZ-nél, Hondánál nem kell mást meg nem szerelek.