Ugyan ezzel a blokkal azaz Rotax 120-al volt apán Peugeot Elyseo 125-öse is szerelve annyi kölömbséggel hogy az 2 szelepes volt az fater nyugodtabb csuklójával 3,5 literrrel átlagolta a 100-at. Mondjuk az enyém egy bontószökevény volt bár a blokkja nem volt rossz de minden más szar volt rajta. Baszki menet közben eltört a kipufogó szelep himba. Elnyílt az a szar Y-on himba működés közben.
Mondom Laller. Az egy Rotax 120 blokk volt. Mert ebben az van 11kW teljesítmény. 1 henger 4T 4 szelep. Jó helyen elment velem a kihajtás végéig azaz 120-ig. És csak két gázállást ismertem vele az on meg az off állást. 7~7,8 liter között evett 100-on. De ment mint az állat csak sajnos 3 hónapból 2-őt a műhelyben töltött.
És ha a ha a mutató, gyűrűs és kis ujjamat 6 óra irányába, a hüvelyk ujjam 10 óra irányába, a középsőt 12óra irányába tartom, az mekkora sebesség többletet jelent?
Na az egy remek ötlet, a malac nem munkába járásra elkoptatandó masina. Bármilyen hokedli 150-250-es 4T robogó elég a munkába járáshoz, lófaszt se fogyasztanak, meg nem is kell sajnálni őket.
De én még az elején járok. Még menni akarok mindig és állandóan. Én pl egész nyárra leteszem a kocsit és csak motorral járok dolgozni is meg mindenhova. Bár amióta megízleltem az Alpokat egyre inkább kezdem úgy érezni hogy pazarlás idehaza a benzint ezekre az utakra elpacsálni. Szerintem veszek valami szeretettel meg jóindulattal működő röpsúlyos kotlákot aztán azzal a lehető legköltséghatékonyabban bejárok dolgozni a fennmaradó forintokból meg irány a magas Tátra vagy az Alpok vagy akármi bármi.
El kell engedni. Szép lassan rájössz hogy baromság ez a “motor elvonási tünet”. Idővel majd csak akkor veszed elő a motort ha hosszabbat tudsz motorozni.
A 76-as utat néztem minap pont az tűnt egy kellemesen tempós pár kanyaros szakasznak így térképen. az megy Hévíztől Zalaegerszeg felé. Csak nekem ez a rész teljesen kimaradt eddig az életemből mert én mikor a Nagyimhoz megyek Sümegre akkor pont ennek a szélén megyek el de még sosem fordultam el abba az irányba
Sokat mentem a Mecsekben, pont ezeken a szakaszokon, de csak 250-essel max. Minden esetre engem nem nyűgözött le, vagy inkább csak meguntam egy idő után.
Ha ezt magyarázni kell hogy miért jobb akkor nincs miről beszéljünk Mánfánál nem csúcsidőben kell motorozni, persze nekem könnyű mert jóformán nem kell semmihez sem alkalmazkodnom.
Mi ahol szoktunk motorozni, Orfű-Abaliget között pár oda vissza. Az Abaliget-Pécs közötti szakaszon, Árpádtető meg az orfüi elág között, lehet nem Árpádtető a neve, itt pár éves aszfalt van, 1-2becsapós kanyar de amúgy jó 150es max tempós.
Volt idő amikor 1hónap alatt 5000-et motoroztam a Mecsekben, most már baromira nem élvezem, tavaly 5x voltam max.
Egyre kevesebb a lehetőség mert mindneki hajtja a pénzt ès egyre kevesebb cimbora van akik rávehetők ilyen 1-2naposokra. Horvátokhoz szeretek átmenni, gugliban nézegess képeket, 38-51-53, Jezenica vízesés...Boszniában több útvonalat is szeretek, a Horvát part az kizárólag Karlobag-Starigrad.
Vagy Szlovénia-Ausztria.
Montenegro volt a top ország nekem, de kezdenek felmászni.
Nekem a 83-as út az ami tetszik. Persze a Csesznek is szép meg jó de nekem az szűk és a forgalom is elég nagy. a Városlőd -Pápa útvonalat jobban kedvelem. Bár messzebb is van hozzám mint a 82-es de ha már odáig van időm elmenni akkor a 83-asig is
https://tesztmotor.hu/ryno-ryno-minek-nevezzelek/
Mert én spec. simán elfelejtem:)
Mi ahol szoktunk motorozni, Orfű-Abaliget között pár oda vissza. Az Abaliget-Pécs közötti szakaszon, Árpádtető meg az orfüi elág között, lehet nem Árpádtető a neve, itt pár éves aszfalt van, 1-2becsapós kanyar de amúgy jó 150es max tempós.
Volt idő amikor 1hónap alatt 5000-et motoroztam a Mecsekben, most már baromira nem élvezem, tavaly 5x voltam max.
Egyre kevesebb a lehetőség mert mindneki hajtja a pénzt ès egyre kevesebb cimbora van akik rávehetők ilyen 1-2naposokra. Horvátokhoz szeretek átmenni, gugliban nézegess képeket, 38-51-53, Jezenica vízesés...Boszniában több útvonalat is szeretek, a Horvát part az kizárólag Karlobag-Starigrad.
Vagy Szlovénia-Ausztria.
Montenegro volt a top ország nekem, de kezdenek felmászni.