Azt mondjuk én is imádom. Bár ilyen nagy ágyúval sosem lőttem. De az mindig tetszik mikor megy a jelenet a filmben. Átgurulnak a kanapén. Magára rántja és már meg is van a fedezék és tárcsere nélkül lőnek mint valami háborúban. Az nagyon tetszik. Pedig azokat a foteleket szerintem egy jobb csúzlival is át lehet lőni. Legalábbis mikor gyerekként csúzliztunk akkor a romos házon csapágygolyóval meg a tejes hordó tömítőgumijából készült csúzlival 30-40 méterről el tudtuk törni a háztető a cserepet.
Ja hát nem az tényleg nagyon retro, de soha nem az akciói voltak erősek a StarTrek-nek, eleve annyi taktikai hibát elkövetnek, ami nekem mint számítógépes játékon felnőtt laikusnak is ordít, de a társadalmi és erkölcsi felvetései elég jók voltak.
Van erre egy jó sztorim. Általában nem is feltétlenül kell fizikai kontaktnak lennie hogy megvédje magát az ember. Siófokon a pályaudvartól nem messze van egy kocsma. Egyik alkalommal ott iszogattunk meló után. Én, Fater meg Józsi bá. Akkor gázgerincet fektettünk tehát munkásruha tiszta retek volt mindenki. Ültünk ben t majd betalált egy olyan tucat forma dakota fiatal és kiabáltak meg basztatták a pultos csajt. Meg hasonlók. Faternak elege lett felállt az asztaltól és közölte hogy vagy normálisak lesznek vagy elmennek. Erre fordult a csapat és azonnal jött a "mi a faszt akarsz" kezdetű mondatok tömkelege. Felkeltünk mi is majd fatertől aki amúgy egy ritka birka ember de akkor igen jó erőben volt. szóval tőle elhangzott egy mondat. "Srácok ... valószínűleg meg tudtak verni bennünket ti 6-an mi 3-an vagyunk. ... De azt garantálom hogy aki először lép közel hozzám azt kórházba juttatom" Volt még utána némi ronda farkasszem nézés. Aztán elmentek. Tehát sok esetben elég a kellően egyértelmű kiállás ey feszült helyzetben. Ez szerintem olyan 10-ből 6-7 alkalommal elegendő.
Ez a ló egyik oldala, meg a másik, ezt a sarkosságot én sem szeretem...nem kell sem összeszarni magunkat, sem terminátornak képzelni. Meg kell tenni amit lehet, még ha kicsit billeg is a törvényesség határán.
Az önvédelemmel egyet értek amúgy. Még az ilyen küzdősportok mint karate meg hasonló azokat is hasznosnak tartom amúgy. Sőt bár nem ilyen szándékkal de kés is sok esetben van nálam de ez amolyan Somogy országi szokás. Bár azt nem önvédelmi szándékból hordom hanem bármikor szükség lehet rá. Pl kábelt blankolni vagy meghúzni egy csavart. Pl a motorban is mindig van az ülés alatt. Mondjuk az tuti nem önvédelmi szerszám mert ha asz kell hogy megvédjem magam addig a támadó 3 háztömböt szalad előlem mire klbányászom az ülés alól a Hondából.
És? Akkor vágjuk fel az ereinket? Ne is akarjunk védekezni, mert ááá, úgy sem fog sikerülni?
Ellenkező a tapasztalatom.
Nem önbíráskodni kell, hanem megvédeni magunkat ezt meg nem lehet úgy hogy áldozatnak készülünk.
Semmi csak az egyszerű beszélgetésből sajnos megint sikerült megbántássá fejlesztenem a beszélgetést. Pedig tényleg nem akartam, nem állt szándékomban.
Csak szólók, hogy megint csúsztatsz egy jó nagyot, majd így nevetségesé teszel egy értelmes állítást.
Én is mindjárt elküldelek a bazdmegba ha nem játszol szépen
Alapvető önvédelmet lehet tanulni. Nem kell se Chuck Norrisnak lenned, se terminátornak, hogy egy csicska drogos cigányra ráhozd a frászt ha ki akar fosztani a levélbontóval.
Mondjuk az azért megnyugtató hogy ha januárban egekbe fokozódik a hangulat és a gulyás marci féle forradalom és zavargás eljön a kalasnyikovos megoldóemberek készen lesznek és elintézik.
Java része egy félkegyelmű szardarab, a kutyám okosabb, mint a lemenő felmenő águk összesen. Nagyon kevés a megfontolt, előre látó, okos bűnöző, a nagy részül koca tolvaj, vagy ostoba erőszakos gyökér.
itt a cégnél a marhatelepen a hülyék a ladába zárkóztak be...
egy kannából vizet locsoltak a kocsira,aztán az ösztökét szikráztatták a motorháztetőn...jó flash volt tuti
Más kérdés hogy még a sínt is átviszi....a koronájánál
Ellenkező a tapasztalatom.
Nem önbíráskodni kell, hanem megvédeni magunkat ezt meg nem lehet úgy hogy áldozatnak készülünk.
Én is mindjárt elküldelek a bazdmegba ha nem játszol szépen
Alapvető önvédelmet lehet tanulni. Nem kell se Chuck Norrisnak lenned, se terminátornak, hogy egy csicska drogos cigányra ráhozd a frászt ha ki akar fosztani a levélbontóval.
Szétültetlek benneteket ha nem hagyjátok abba!
egy kannából vizet locsoltak a kocsira,aztán az ösztökét szikráztatták a motorháztetőn...jó flash volt tuti
A shield-es marvelt várom.