jó a kötelezőket kiolvastam mind meg egy két apróbb könyvet is még extrába. De ezzel a kör be is zárult. Ha találok igen ritkán valami érdekeset elolvasom. De az olvasatlanságommal arra céloztam hogy nem vagyok az a fajta aki esténként olvasással üti el az időt. helyette pl megnézek egy jó műsort a televízióban Pl napok óta a spektrum megy otthon. Mert végre nem aranyat bányásznak meg raktárakat vesznek hanem pl az Orosz vadonról szóló természet film megy vagy csillagászat. Volt egy időben mikor egy egy matematikai elméletet mutattak be a természetben létrejönni. Azt imádtam. Az ilyen órákra le tud kötni.
Engem az mulattat az ilyen iszom a vériből forumos beírásban hogy a bűnözői kör,pláne az amelyik nem lopással hanem rablással foglalkozik az általában tapasztaltabb és elszántabb mint a beíró delkvens.És átalában többen is vannak.
Szóval a vége nem mindig úgy alakul ahogy a filmeken meg a képzeletekben.
Az első az amit a szomszéd mondott amikor hazament a pesti lakásban és állt egy betörő benn,leermedt úgy meglepődött mire kettőt pislogott már el is tünt a betörő.
Egy keményebb nyomorult meg simán lenyomná az eccerű polgárt.
De csak azért mert te ilyen vagy. De nincs ezzel baj. Én szeretem kifejteni a véleményem. Van haszna is és van hátránya is. Pl esetedben a 1 max 2 mondatos válaszokkal én pl többször megkeveredem. félre értek valami és abból meg gond van. Az én válaszom hosszú részletes és általában érhető avagy nehezen félre érthető inkább. De terjedelmes és sok esetben ömlengős.
Igen. Rettenetes. A fórum nem cikk. Kérdést kapsz válaszolsz. Igen. Nem . Melle irsz röviden két harom sort. De minek ezret? En első harom negy sort olvasom utana csokolom
Attól vagyok férfi hogy mindenkinek a belét ki akarom húzni és izomból meg dühből agresszívan oldok meg dolgokat. Vagy attól vagyok az hogy a világképem ellenére is ha kell kiállok magamért. Hogy van véleményem és vannak fontosabb dolgok az életemben és vannak kevésbé fontosak. Lehet hogy nem vagyok egy fedhetetlen hősies páncélos lovag. De azt hiszem hogyha kell akkor ott vagyok ahol kell és csinálom amit kell. Azt hittem hogy ez számít ilyen esetben. Vagy tévedek?
Vajon mikor jönne el a pillanat Nálad ahogy így olvasom az érveidet a fegyó mellett, hogy egyszer ha az utcán valaki levillog, beszól, leköp vagy bármi mással megsért viszont sokkal nagyobb Nálad így az elverésének nem lenne esélye, tehát egy ilyen sértett és megalázott helyzetben főleg ha nem is az első akkor tényleg melyik lenne az a pillanat amikor elővennéd és elégtételt vennél? A nihilista világképből jelenleg még korai kiindulni amiket oly sok filmben látni, attól még igen messze vagyunk és akkor ha bekövetkezik nyilván más megítélés lesz, de jelenleg még nem.
Szerintem meg a sörétes puska az igazi
Támadó fegyvernek nem az igazi, de védekezni hatásos, és ritkán halálos
Egy golyós fegyver veszélyes, ha a lövedék megpattan bármerre is megy jó sok méterig halálos
Hát így is jelzed hogy kisebb novellákban reagálok, gondolj bele (Főleg úgy hogy te ismersz is) hogy mi lenne ha tényleg egy teljes élettapasztalatot megosztanék egy egy válaszomba. Nem is lenne elég az oldal hozzá. Lefagyna a net.
Több is volt a ciklusban,asszem mintha a Második alapítványban is azok irányítottak volna.De KB 20-25 éve olvsatam és annyi regény van a ciklusban mint kutyán bolha.
Most inkább a Warhammer 40K sorozatot olvaso.
Az egyszerűbb.
Cica. Úgy kötsz bele úgy érzem mondatokba mintha tök vadidegen lennék és fogalmad sincs hogy milyen vagyok. Pedig ismersz. Egy idegentől még meg is érteném az ilyen válaszokat de tőled fura. Hiszen ismered az életem eddigi történetének túlnyomó többségét. Aztán még is úgy érzed hogy én az élettapasztalatomat csak és kizárólag abból szedtem össze hogy másokat hallgattam. ez most így nekem kicsit fura.
Kéri Lacinak a tegnapi témához:
Szerintem is ez egy jó ötlet. Olyan dolog ez, hogy van akinek élete során soha nem kell konfrontációba keverednie, de van olyan ember is, akinek a sors a fejére hozza a nyomorúságot, a balszerencsét. Egy ilyen "nemzeti túlélő" csomagnak több értelme lenne, mint bármilyen stadionnak vagy nemzeti dohány múzeum boltnak...
Nem kell benne sok dolognak lennie, 1 darab P9 RC magyar gyártmányú maroklőfegyver és 2 db teli tár, az 2x14 lőszer, esetleg még zseblámpa és kés. Ennyivel bármit meg lehet oldani egy helyi zavargás, fosztogatás, erőszak hullám esetén, mindenki a saját kis családját megvédheti.
A többit majd a jog elbírálja utólag, de első a hozzátartozók biztonsága.
Például:
ha a kis családomra, leendő gyerekemre éjszaka a házunkban rátámadna valami szardarab betörő (vagy rá sem támad, csak észreveszem, hogy betört) annak enni fogok a húsából, kivágom a szívét és felfalom, hogy a szolgám legyen a túlvilágon.
Könnyebb a bíróságon magyarázkodni, mint a temetőben bocsánatot kérni, hogy miért is nem cselekedett az ember.
Ezt másképp is értelmezheted. Azáltal hogy beszélgetek meghallgatok másokat. Ugyan abban az aktuális világban hallgatom meg egy másik ember másik nézőpontját.
Nem keresem. Én sem vagyok tökéletes. Senki sem de nem!!!! De ha annyira fontos a beszélgetés, abbol is építeni kellene nem kerülni a temat. Ha mar csak ebből elsz. Használd is. Milyen lényekről beszélsz? Ma ufok us vannak?!! Eddig nem hittel semmiben. Most mégis? Pedig léteznek... :P
de most őszintén Cicc. A hibát a problémát bennem keresed. Az én lényemet kérdőjelezed meg. Miért nem olvasok, miért vélem hogy inteligens vagyok ... De nem a világképemet vagy az elméletemet kritizálod.
Ez egy jó kérdés. tényleg jó. Nem tudom rá a pontos választ. Talán azáltal szélesítem a világképemet hogy tapasztalni próbálok és beszélgetek. A reális és logikai képességeimet jónak vélem. Talán így. De erre igazán jó válaszom nincs. Nem áll rendelkezésemre olyan tudás amit el tudok sütni egy beszélgetés alatt hogy pl XY az XY nevű műben így gondolja. Ilyeneket nem tudom. Nem tudok Konfuciusz-tól idézni vagy ilyesmi. Amit azért néha egy magasan kvalifikált társaságban szégyenlek. De véleményem azért van. ellenben szerintem az esetek túlnyomó többségében még ha terjedelmesen is de ki tudom fejezni magam.
Én éppen gyerekkoromban olvastam többet és egyre "komolyabbakat", ma is minden este, de már szinte csak regényeket.........amúgy, hogy gondolkodsz ha nem olvasol más gondolkodókat?
Legalább a "kötelező olvasmányok röviden" c. könyvet vedd meg, hogy képben legyél
Szóval a vége nem mindig úgy alakul ahogy a filmeken meg a képzeletekben.
Az első az amit a szomszéd mondott amikor hazament a pesti lakásban és állt egy betörő benn,leermedt úgy meglepődött mire kettőt pislogott már el is tünt a betörő.
Egy keményebb nyomorult meg simán lenyomná az eccerű polgárt.
Támadó fegyvernek nem az igazi, de védekezni hatásos, és ritkán halálos
Egy golyós fegyver veszélyes, ha a lövedék megpattan bármerre is megy jó sok méterig halálos
Most inkább a Warhammer 40K sorozatot olvaso.
Az egyszerűbb.
Szerintem is ez egy jó ötlet. Olyan dolog ez, hogy van akinek élete során soha nem kell konfrontációba keverednie, de van olyan ember is, akinek a sors a fejére hozza a nyomorúságot, a balszerencsét. Egy ilyen "nemzeti túlélő" csomagnak több értelme lenne, mint bármilyen stadionnak vagy nemzeti dohány múzeum boltnak...
Nem kell benne sok dolognak lennie, 1 darab P9 RC magyar gyártmányú maroklőfegyver és 2 db teli tár, az 2x14 lőszer, esetleg még zseblámpa és kés. Ennyivel bármit meg lehet oldani egy helyi zavargás, fosztogatás, erőszak hullám esetén, mindenki a saját kis családját megvédheti.
A többit majd a jog elbírálja utólag, de első a hozzátartozók biztonsága.
Például:
ha a kis családomra, leendő gyerekemre éjszaka a házunkban rátámadna valami szardarab betörő (vagy rá sem támad, csak észreveszem, hogy betört) annak enni fogok a húsából, kivágom a szívét és felfalom, hogy a szolgám legyen a túlvilágon.
Könnyebb a bíróságon magyarázkodni, mint a temetőben bocsánatot kérni, hogy miért is nem cselekedett az ember.