a piros-fekete RR,a világítós,amit a kórházban kaptam tőled még mindig megvan ám!és ne haragudj,de az új nevednek nem néztem utána és nem esett le,hogy te te vagy
Aktuál politikát nem keverném ide. Van köze hozzá, de én inkább csak tünetnek tekintem.
Érdemes egyébként elolvasni Asimov Alapítvány sci-fi regény sorozatát, főleg az elsőt. Elég jól kielemzi a társadalmi történéseket, 1000éves, nagy léptékű összefüggéseiben, de egyéni motiváció szintjére lebontva. Alapvetően a Római birodalom bukására húzta rá a történetet, de nagyon is ésszerű és félelmetesen stimmel a mostani helyzetre is.
A másik dolog ami megragadott ebben a regényben, az a "logikai szövegelemzés"
Az alap szitú hogy követet küld a galaxis domináns hatalma egy kis szakadár kolóniára, ahol átnyújtja a béke ajánlatukat. Átfuttatják a számítógépen a több oldalnyi cirkalmas szöveget, és a számítógép egy üres lapot dob ki, mert gyakorlatilag semmit nem ajánlott a követ. Ez még sok helyen előjön a regényben, de szoktam magamban átgondolni ugyan így a híreket.
Manapság sajnos sok "üres" oldalt látok a politikai cikkeknél, nagyon kevés tény jut át.
Fontos a nyitott hozáállás.Ő számomra kissé kivül áll de több ember kinyilatkozásából is van olyan ami nekem szól és van ami nem.Igyekszem belső érzések,logika és józan paraszti ész hármasságával emlékezni...nem rajongani senkiért és nem elitélni megtagadni senkit mert nem véletlen az hogy az utamba került és jelen van az életemben.Nagyon nagy a káosz,elképesztő sok az információ (ez sem véletlen) nem könnyű középen járás az elfogadás.
Nekem valami elenyésző összeg volt. 2 éve volt ilyen magánylószarom talán. Volt rajta kb 100-200.000 Ft. De Anyuék pl már vagy 20-25 éve pakolták ott a jó isten sem tudja mennyi lehetett már.
Rendben hagyom a témát. Gondoltam ez a dolog egy olyan téma amiről lehet beszélni/beszélgetni. Senkire nem akarok ráerőltetni semmit. Elmondom az én álláspontomat és szívesen meghallgatom másokét. Még az is lehet hogy magamévá teszek belőle ezt azt. De neked ez már pl erőltetésnek tűnik. Pedig nem az.
A gondolkodásom alapjai mások. volt már szerencsém olyan "Most aztán megtérítelek" jellegű beszélgetésbe keveredni (nem ezt nem rád értem csak sztori)
Hajdanán nagyim valami okból kifolyólag nagyon vallásos lett egy rövid időre. Amúgy ő mint ahogy én is református (jó én nem gyakorlom de volt keresztelőm mint ahogy szinte mindenkinek aki velem egy idő vagy idősebb)
Akkor a református imaházba járt ahol egy felajánlás miatt kaptak egy halom ültetendő növényt. (élősövényt) és mivel a sok idős bácsi néni nem tudott segíteni én meg faterral olyan tempóban tudjuk ásni a fejgödröket mint valami túlméretes vakond, hát elmentünk segíteni.
akkor volt az hogy a lelkész (asszem reformátuséknál ez a neve a papnak) kezdett bele a monológba és akkor jöttem én igazán rá hogy számomra csak és kizárólag egy vallás létezik. A matek. Ok és okozat. Hatás és ellenhatás. Csak ez az egy. Mert ennek van logikai alapja. Szerintem minden vallásnak is ez az alapja csak amikor egy okozatnak az ember aktuális intelligencia szintjén már nem képes meglátni az okát akkor rá lehet fogni a felsőbb hatalomra az isteni gondviselésre vagy a sorsra meg az ilyen megfoghatatlan dolgokra, mert azt nagyon nehéz elfogadni hogy az ember valamit nem ért nem képes felfogni. Ezt én el tudom fogadni és nem keresek semmilyen felsőbb hatalmat a háttérben.
Ez kb olyan,mint a jogsi. azt se kéne mindenkinek adni. láttam én fegyvert reddőr kezében is úgy állni,hogy inkább elvettem tőle...(a sajátom volt,gáz-riasztó) pedig ők rendszeresen használják...szóval inkább ne
Ha kérés,kérdés nélkül tör be valaki a (házadba) az erőszak...Csak halkan jegyzem meg (jehova tanui) bár a többi sem tér el sokban csupán rafináltabb,körmönfontabb de mindenképp erőszakot követ el (lásd keresztelés).Ha én is ezt tenném hogy kérdés nélkül rontanék be bárki lelki,testi,elme világába nem lennék semmivel sem (különb).Ha van kérdésed folytatjuk ha nincs akkor majd egyszer.
Cicc nem egy intervallumban gondolkodunk. Persze ha engem megtámadnak az utcán megpróbálom megvédeni magam. Ez egy teljesen normális és reflex szerű válasz az eseményre. Én viszont ennél távolabbra gondolok. Ha rendes hatalommal bíró rendvédelmi szervek vannak. Akik hatékonyan üldözik a bűnt akkor magasabb a közbiztonság és egyszerűen nem támadnak meg az utcán. Nem azt mondom hogy majd a rendőr előre letartóztat mindenki aki hajlamos ilyenre. De ha a már elkövetett bűncselekményt nagy hatásfokkal felderítik és azt aki elkövette kellően és rendesen megbüntetik akkor a még el nem követett bűntények sem történnek meg, mert azok akik meglépnék ezeket ők is gondolkodnak néha és tudják szar kavarnak akkor megfogják őket. Ergo nem lopnak nem támadnak meg másokat nem rabolnak ki. tetszik érteni mire gondolok
Te az eseményt ekkora távlatban látod
(----------)
én meg ekkorában
(-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------)
Nem tudom most az utcan loves hogy jott ide de mindegy. Hagyjuk!!! Egyébként ha rad támadnak az utcan menekülés közben hivod a rendőrt? Kétlem. Cselekszel. Bevered a fejet az asztaltba. Pl. Persze ha csak megtámadott. Védekezel. Az az első
Érdemes egyébként elolvasni Asimov Alapítvány sci-fi regény sorozatát, főleg az elsőt. Elég jól kielemzi a társadalmi történéseket, 1000éves, nagy léptékű összefüggéseiben, de egyéni motiváció szintjére lebontva. Alapvetően a Római birodalom bukására húzta rá a történetet, de nagyon is ésszerű és félelmetesen stimmel a mostani helyzetre is.
A másik dolog ami megragadott ebben a regényben, az a "logikai szövegelemzés"
Az alap szitú hogy követet küld a galaxis domináns hatalma egy kis szakadár kolóniára, ahol átnyújtja a béke ajánlatukat. Átfuttatják a számítógépen a több oldalnyi cirkalmas szöveget, és a számítógép egy üres lapot dob ki, mert gyakorlatilag semmit nem ajánlott a követ. Ez még sok helyen előjön a regényben, de szoktam magamban átgondolni ugyan így a híreket.
Manapság sajnos sok "üres" oldalt látok a politikai cikkeknél, nagyon kevés tény jut át.
Hajdanán nagyim valami okból kifolyólag nagyon vallásos lett egy rövid időre. Amúgy ő mint ahogy én is református (jó én nem gyakorlom de volt keresztelőm mint ahogy szinte mindenkinek aki velem egy idő vagy idősebb)
Akkor a református imaházba járt ahol egy felajánlás miatt kaptak egy halom ültetendő növényt. (élősövényt) és mivel a sok idős bácsi néni nem tudott segíteni én meg faterral olyan tempóban tudjuk ásni a fejgödröket mint valami túlméretes vakond, hát elmentünk segíteni.
akkor volt az hogy a lelkész (asszem reformátuséknál ez a neve a papnak) kezdett bele a monológba és akkor jöttem én igazán rá hogy számomra csak és kizárólag egy vallás létezik. A matek. Ok és okozat. Hatás és ellenhatás. Csak ez az egy. Mert ennek van logikai alapja. Szerintem minden vallásnak is ez az alapja csak amikor egy okozatnak az ember aktuális intelligencia szintjén már nem képes meglátni az okát akkor rá lehet fogni a felsőbb hatalomra az isteni gondviselésre vagy a sorsra meg az ilyen megfoghatatlan dolgokra, mert azt nagyon nehéz elfogadni hogy az ember valamit nem ért nem képes felfogni. Ezt én el tudom fogadni és nem keresek semmilyen felsőbb hatalmat a háttérben.
Te az eseményt ekkora távlatban látod
(----------)
én meg ekkorában
(-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------)