Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Azért ott volt egy összeomlott birodalom,meg a korszakoklat átélő és emberi társadalmakat irányító robotok is.
Sajnos nem vagyok az az olvasós fajta. Nem köt le. De majd talán ha picit idősebb leszek. egyenlőre nem megy. 2-3 oldal után már unom. Legyen az bármi. az utolsó könyv amit kiolvastam mert tetszett az a Bermuda háromszög titkai. Nem nem egy scifi amiben jönnek az ufók és mindenkit elvisznek a 8. dimenzióba. Nem. Hanem egy amolyan tanulmány jellegű könyv amiben a történt eseteket próbálták valamilyen egyetemes természeti jelenséggel magyarázni. egész jó volt
Nekem nem is kell, de Rád gondoltam amikor írtad, hogy befalaznád.
Az "Alapitvány trilógia" tényleg nem semmi! Az előzményt,és a folytatást is érdemes olvasni! Nagyon sok mindent jól látott Asimov! A robotikáról szóló írásai is kezdenek már aktuálisak lenni, pedig nem mostanában írta a könyveit!
Vita előbbre visz, a veszekedés visszavet.
És a nagyi?
A törekvés nem rossz gondolat, de ahogy a mondás tartja.
"Bíz Istenben, de tartsd szárazon a lőport"
Szóval te nem vagy alkalmas

Amikor ilyen téma mindig eszembe jutnak a Tamási kollégáim. Ott nagyon sokan vadásznak. Mindig azt szokták mondani hogy a vadászat egy nagyon nehéz dolog. Mert hogy nagyon nehéz eltalálni a vadat. amikor meg megkérdezem hogy miért mindig az a válasz hogy "Azért mert vad körül sokkal nagyobb a felület, azt sokkal könnyebb eltalálni"
Mondjuk kifejezetten jól lövök. Legalábbis emlékeim szerint. Mert nagyon rég lőttem utoljára.
Az eltérő véleményekkel amúgy nincs bajom. Addig amíg beszélgetés esetleg vita formájában osztjuk meg egymással. Vitatkozni már nem szeretek mert az értelmezésemben negatív tevékenység.
Igen ez lehet. De az utópia szót ha kielemzed (Wikipédia szerint:)
Az utópia többnyire jövőbeli, a tökéleteshez közeli fejlettségi szinten álló emberi társadalmat, illetve egy ilyen társadalmat leíró irodalmi művet jelent

Szóval az erre való törekvés nem egy rossz gondolat szerintem. Az már más kérdés hogy el lehet e érni. mert persze negatív felhangjai is vannak. Ugyanis egy utópisztikus rendszer általábn magában hordozza azt hogy az egyéniség és egyediség megszűnik mert az egyediség és az utópia ritkán összeegyeztethető fogalom.
Nyugi Cica! Eltér a véleményetek. Fogadd el.
Te sem tudod meggyőzni őt, ő sem téged. De legalább biztos lehetsz benne, hogy nem fog rád fegyvert
a naivitásommal tisztában is vagyok és tudok is a szemellenzősségemről. A különbség köztem és sokak között (Senki ne vegye magára tényleg nem annak szánom elég felvilágosult az itteni közösség úgy általában) Szóval a különbség az hogy én a szemellenzősségem tudatában vagyok. És mikor nem nyomja el a tisztánlátásom a lendület akkor megpróbálom levenni. Persze ha vehemensen vitázok valakivel akkor hajlamos vagyok erről megfeledkezni. ilyenkor általában utólag mikor erre ráeszmélek elnézést is kérek ezért.
nem kell megsérteni
Nem maradna befalazva.......kis vívódás után vennéd a bontókalapácsot amikor valaki megsért akárhol.....akár itt is.
Vagy csak álmodozol, mert ezt nevezik utópiának.
Aha...de én pont arról a helyzetről beszélek amikor ez a rendszer már nem működik. Amíg működik addig én is pacifista vagyok és a gépkarabély a két láda lőszerrel befalazva maradna
A fegyver dologban egyetértek veled két okból, egyrészt én is inkább vagyok pacifista, de persze csak addig amíg az egészséges biztonságomat nem veszélyezteti, másrészt mert olyan embernek véletlenül sem adnék a kezébe fegyvert aki azt akarja......mert akkor annak addig bassza a csőrét, hogy otthon van egy fegyver, hogy azt előbb utóbb használni is fogja mert azt gondolja igazi megoldásnak, olyannak talán aki viszolyog a fegyvertől mert akkor annak tényleg ott rohadna meg a pincében addig amíg tényleg szüksége nem lenne rá. Nekem valahogy akkor sem volt ingerenciám venni bármit amikor a kivonuláskor tényleg könnyű volt hozzájutni, nem érdekelt soha.
Várj, én sem támogatom a lőfegyver tartást. Én azt akarom hogy CSAK nekem legyen, és ígérem nagyon intelligens leszek
az ágyam mellett van ,együtt alszunk
Nem ezt mondta Gergő. Amikor valaki agitál azt én sem szeretem, pedig keresztény vagyok.
Alapvetően egyetértek veled, de kissé naív vagy...némi szemellenződ neked is van, de legalább küzdesz ellene. Az élet sajnos nem ilyen egyszerű.
Sajnálom a Migriket, de alapvető gond, hogy nem tartják be a törvényeinket.
Tanulj a történelemből, nézz utána a Római birodalom bukásának, és a "limes"-nek
Ennek örülök hogy megvan (ha lelkiismeretesen szervizeled maradhat ) Semmi baj sokszor én magam sem tudom ki vagyok.
van ilyen (sz)ámítógéped?