Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Igazad van. hirtelen szóltam be. amúgy szívesen beszélek a témáról csak most lendületben voltam.
Dettó!
Ez most úgy hangzik mint az óvodában a gyerekek mikor megkérdezi az óvónéni hogy miért bántotta Józsika Bélukát. "Mert elvette a gyurmámat ezért megütöttem" Tetszik érteni. Én azt mondom hogy erre ott van a rendőrség aki ha jól működik és teszi a dolgát úgy ahogy kell akkor nem lőnek le az utcán. ez ilyet nem kezelni kell hanem megelőzni.
Itthon nagyon szigorú szabályok vannak rá. Aki kap az eleg intelligens..... (asszem) semmi veszélyes nincs benne.... Tudni kell ésszel lenni hozza. Pont mint a motoron. Ennyi.
Ez nem kérdés hanem vélemény.Soha nem foglaltam állást egy vallás mellet sem ! Most sem.Örültem volna a kérdéseidnek inkább.
Sokkal több értelme lenne ott néha a beszélgetesednek es meg haszna is lenne. Sajnálom
Lehetsz te kibaszott intelligens meg okos meg minden ha lelonek a picsaba es nem tudsz semmit ellene tenni.
Ugyan nem bántok én senkit. Ha annak hangzott akkor elnézést. Csak lendületben voltam. Ezt a társkeresős dolgot meg létszi hagyd el. Zavar és bánt.
Persze ezzel teljesen egyet is értek. De azért mert mások nem ennyire intelligensek hogy ebben partnerek legyenek nekem attól még nem kell sőt nem is szabad az ő szintjükre süllyednem mert az az egyszerűbb. Mert akkor a gondok nem megoldódnak csak elharapódznak. ezért kell a lent maradtakat segíteni és fehozni azok szintjére akik kellően intelligensek. Lehet rossz példa Amerika mert igazából sosem láttam milyen az a rendszer, de van itt olyan aki igen. De innen messziről azt látni hogy ott lehet lőfegyvert tartani és elő is fordul hogy valaki jó szándékúan besétál valaki házához és mielőtt megszólalna lelövik mert birtokháborítást követetett el. Azt vallom hogy a fegyvertartáshoz sokkal több intelligencia kell mint ahhoz a világnézethez amit én vallok magaménak. De sajnos az én világnézetemhez sincs kellő intelligencia sokakban. Így a lőfegyver tartás még veszélyesebb gondolat.
Miert bántod? Mennyivel különb egy vallas, mint a pink? Jesszus. Tényleg szerezz mar egy nőt. Sokkkk. Inkabb ismerkedj kicsit vmi társkeresőn. :)
Korábbi HSZ-eid ugrottak vissza a szemem elé és ennyi. Amúgy semmi gond csak már az elején akartam mondani. hogy elfogadom a világnézetedet de ne kezdjünk bele mert arra nem vagyok vevő. Értelmes beszédre vevő vagyok csak a vallási maszlagot (amire emlékeim szerint erősen hajlamos vagy) azt hagyjuk.
Vannak emberek, akik nem elég intelligensek ahhoz, hogy ezt megtegyék. Nem kell messzire menni , hogy lasd. Voltak es lesznek is.
De mondom természetesen minden érzést ami másokban megfogalmazódik én megértek. Sőt némelyikkel egyet is értek. Mint pl azzal hogy valaki meg akarja védeni a családját minden áron. Nekem is van olyan ember az életemben akiért bármire hajlandó lennék. Akkor amikor úgy hozza a szükség. De alapból egy kertbe éppen bemászó terroristástától vagy a motoromat éppen ellopó rézkereskedőtöl alap esetben a rendőrségnek kéne megvédeni engem. Viszont ők nem léphetnek csak ha már vér is folyt. De nem. Szerintem a rendőr szóban már ott van a megoldás. A rendőr dolga a rend védelme. Aki ezt a rendet fenyegeti az ellen fel kell tudni a lépni. Ez a feladata. Mint ahogy nekem is meg van a feladatom meg másoknak is.
Vallás? Hogy jön ide? Valamit nem,vagy félre értelmezel.Kérdezz bátran.
Tiszta sor hogy nincs már sehol sem. De mégis mondjuk a héten hány hírt láttál ahhoz ezt taglalták. Egyet sem. ellenben a céges BM által elvileg védett számomra a héten eddig 3-szor jött ilyen automata hívás hogy töltsem ki a nemzeti konzultációs gecit meg menjek el béke menetre.
Nem ébredezem csak gondolkodom. Vallásos sztorit hagyjuk az nem jön át csak képes vagyok komplexen gondolkodni és nem egy-egy gondra fókuszálni.
Volt de ha nem tanulunk belőle akkor mégannyira sincs a múltnak értelme. Ott sem tudok más okot vagy indokot felhozni mint azt hogy valaki vagy valakik nem voltak hajlandóak levenni a szemellenzőt és csak egy dolog lebegett szemük előtt "Nekem mi a jó" nem pedig az hogy hogyan lehetne "mindenkinek jó". Ugyan így vagyok ezzel a migrációs dologgal is. Oké rendben idegenek más kultúrából más társadalomból érkeznek. Azonnal és kíméletlenül ellenállunk a bevándorlásnak. Pedig miért nem tehetnénk meg azt hogy azt mondjuk nekik hogy jól van gyere. DE be kell tartanod a játékszabályokat. Nem rohangáltok csadorban az utcán. nem kértek ezt nem kértek amazt. nem fogjuk lefóliázni a templomokat. Gyakorolhatod a vallásod azt leszarom mert mindenki abban hisz amiben akar. De nem szegsz törvényt. Fehéren dolgozol hasznos eleme leszel a társadalomnak X időn belül mert ha nem akkor mész haza. Helyette szögesdrótos telepeken őrzünk ahonnan nem mehetsz ki etetünk itatunk fűtünk rád de hasznot nem hozol. Tetszik érteni mire gondolok? Európa egy az egyben már bedőlt volna ha nem lenne millió számra migráns már 10-20-30 éve itt. Nyakig van Franciaország szinesbőrűvel marokkóival meg még a franc tudja honnan valóval. Anglia évtizedek óta televan távolkeletivel mint indiaival meg a töbivel. Pl a múltkor olvatam hogy Angliában a legnagyobb nem angol népesség az a lengyel. Már szinte mindenki ott van Lengyeleknél meg ott dolgozik a halom román meg török meg a franc tudja ki.Aztán mégis működik. Nem látom mi lenne a baj pl azzal hogy a szír orvosok akik a migráció alatt eljutottak idáig tegyenek egy vizsgát valamelyik orvosi egyetemen. Mert ugye a franc tudja Szíriában mit takar az hogy orvos. És ha megfeleltek akkor kompenzálják az orvoshiányt valamelyest nálunk. Normális bérért. Aztán ha rendesen műt vagy rendesen gyógyit olyannyira leszarnám hogy este odahaz melyik irányba teríti le a szónyeget az esti imához hogy az hihetetlen. Akik be tudnak illeszkedni azokkal semmi bajom nincs. akikmeg nem tudnak azokat tényleg össze kell szedni és hazaküldeni a francba. Mert ingyenélősködőnk így is van elég. Nem otthon kell fegyvert tartani hanem azokat akik megvédenek bennünket (Rendőrség határőrség ...) azoknak kellene némi respekt és rendes felszerelés és kellő erő a kezükbe. Úgy hogy közben igenis ki kell szűrni közülük a hataloméhes őrülteket. azt a párat akik a hatóság renoméját elbasszák.
2010 év évgén vették el és kevesebb min 3000MRD volt, és tudjuk hova tűnt... először azt mondták, hogy a magánnyugdíjpénztáraktól "megmentik" és a gondos állami nyugdíjalapba teszik, na oda nem jutott egy forint sem. Ellenben rögtön eltűnt belőle olyan 220MRD "árfolyamveszteség" címen, majd visszafizettek 1300MRD állampapírt, de azt is "ész" nélkül, rögtön az első mp-ben 40MRD veszteséggel, 500MRD elment azonnal az állami költségvetésben "működésre", 230MRD-t kifizettek reálhozamként (már akinek volt), tehát máris megvan kb. 2300MRD. A többit meg elvitte a cica, azaz a "működési költség"... Cserébe az államadóssaág mégsem csökkent egy forinttal sem, az állampapírok visszavételével sem, hiszen újabb hiteleket vettünk fel állampapír formájában, a visszavettek helyett, de sikerült az újbóli" tőzsdézéssel" is 10% veszteséget produkálni azonnal. Mit nem értesz? Nincs itt semmi látnivaló, oszoljanak, az állam működésére kellett... pont. Megvan az a pénz most is, csak másoknál
Ébredezel.
Ezt régen is lehett volna. Mégis volt háború.
Ha ezt komolyan írod akkor egy felől megértem az indokokat. Azonban én túlontúl pacifista vagyok az ilyenhez. Pont a történelemből okulva. Lehet hogy ez egy délibáb csak a szemem előtt, de mindig is úgy gondoltam hogy nincs az az érdekellentét amit nyitottsággal és beszéddel meg ne lehetne oldani.Természetesen ehhez a "beszédhez" mindkét beszélgető félnek le kellene venni a szemellenzőt és megpróbálni belelátni a beszélgető partner indokaiba. Ehhez ez elengedhetetlen., éppen ezért fut végig a hátamon a hideg rettegés amikor békemenetet látok vagy magyar gárdás híreket vagy bármi hasonlót. Mert olyankor azt látom hogy a szemellenző úgy fel van gyógyulva az emberek fejére hogy feszítővassal nem lehet onnan lefeszegetni. Nem rád gondolok ne értsd félre hanem látom a tömegeket hogy számukra semmi más nem létezik csak az amit ők maguk látnak és az istenért sem néznének körül maguk körül. Ez nagyon sok mindenre igaz. Nem csak a migrációra vagy a mostanában olyan népszerű Soros tervről meg hasonlókról. De ezt a szemellenzősséget kíméletlenül kihasználják. Mert míg a népnek ezeket mutatják addig a többi gond olyan mintha nem is létezne. Hiszen míg migráció volt szó sem esett a határvadászok lakókörülményeiről, vagy az egészségügy vállalhatatlan állapotáról, de még arról sem hogy benzin ára szépen lassan vísszakúszik a 400 Ft/liter ár környékére. Ez az ami szerintem baj. Ezt pedig nem fegyverrel kell tudni megoldani. Biztos v olt itt is olyan akinek volt magán nyugdíjpénztári betétje. Mikor hallottatok róla hogy azzal a 6000 milliárd Ft-vel mi van? Már el is felejtették sokan. Nekem ugyan nem volt valami sok rajta mert alig pár éve gyűjtögettem, de én még emlékszem rá hogy az egyik pillanatról a másikra elúszott. Ma meg már szóba sem kerül pedig alig 2-3 éve volt.
Reggelt
Egyetértek. Tudom, láttam.... :| tényleg kellene vmit.... Én nem hagynám a hazám. Akármilyen szar is néha. Van szarabb is. Állni és várni... Nem az én szintem...
Hát ja. Szomorú, de jobb ha számít az ember ilyenre is.
Nem feltétlen kell bekövetkeznie, de ha megnézed a történelmet, most is eléggé olyan a szitu.