Dehogynem, volt pár kísérlet ilyesmivel és pl. a feladat az volt, hogy melyik tud a legtöbb almát összegyűjteni és ugye a robi feladat orientált ha az a progi és elkezdték egymást fellökdösni a siker érdekében, ha az a progi akkor lenne verseny még talán öldöklőbb mint az emberes mert hát nincs félelemérzet meg ilyenek.
De hogy versenyeznének ha egyik sem vállal be rizikót, nem tér el a legoptimálisabb ívtől.
Ha nem esik ki senki műszaki hiba miatt ugyan úgy érnek be mint ahogy elindúltak.?
Azért szerintem kezdetben jó ha elérnék a 30 km/h
Persze a legtöbb baki ami a videón van csak hobyrobot építők munkája.
Én sem gondóltam hogy itt tart ez az ágazat, de valóban érdekelne hogy mint az önjáró autóknak ennek a robot motornak is az összes döntést magának kell meghozni egy idegen pályán hogy menne. Mennyire lenne gyors.?
Próbálja meg ugyan ezt a kecskeméti Kórház utcán, Somogyváron, Ózdon, Tiszabőn, stb...
A banglades rumungló bantu orkok visító nagy felxxel fognak felé rohanni, kettőt pislog oszt má le van adva a vasba...more!
sima kutya is el tud esni.......
amúgy a bakik közül nagyon sok azért(is) van mert az emberi szervekhez-életvitelhez készült dolgokat akarnánk "gépesíteni"
pl a rúzs felvitel ha egy 3d-ben mozgó festékszóró-nyomtató cuccal lenne megoldva biztos profi mód megcsinálná
Az a robotkutya tényleg dúrva, és egyben ilyesztő kicsit hogy merre tart a világ.
De azért ezek az összeállításokat a jólsikerűlt tesztekből készítik.
Ebben 1:24 nél akkorát perecel a robotkutya hogy egyből nem annyira ilyesztő.
szerintem a digitálisnak a legnagyobb hátránya hogy nem tudjuk mit akarunk tőle, vagyis lehet tudjuk csak azt nem hogyan
pl jó pár éve még a 3d-ben látás és mozgás elég gyengén teljesített pl teniszlabda elkapása
kb a ps2 ez ugrásszerűen javult
szerintem ha jó kérdéseket tennénk fel sokkal jobb válaszok lennének
múltkor néztem hogy egy robotkutya szerű valamit teszteltek azért az már egész faszán mozgott mindenféle környezetben
Nem azt mondom hogy bonyolúlt lenne.
(Bár én biztos hogy nem tudnám megoldani)
De más az ha látunk egy robot motort menni egy pályán amin elindították vagy látunk egy távirányítós motort amit bentről irányítanak.?
Azért nem kell lebecsülni az embert sem. Analóg számítógépen sokkal alacsonyabb órajellel is jobb az alkalmazkodó képesség és reakció. Időben jobb a digitális, de durván nagyobb számítási teljesítmény tudja csak kiváltani azt a pár neuront ami ezzel foglalkozik.
még egy picivel később fékezhet mert talán a gyorsabb szenzorok miatt jobban azaz gyorsabban megtalálja a tapadáshatárt. Hirtelenebben mozdulhat az elektromotorok miatt. Egy picivel korábban adhat gáz ugyancsak a gyorsabb adatfeldolgozás végett. Egyszerűen a mai modern gépek gyorsabbak az adatfeldolgozásban mint mi. Továbbá a fizikumbéli különbségek. Egy ilyen gép sokkal variálhatóbb mint egy emberi test. Hatékonyabb súlyközép pontja lehet.
Jah ez a leggecibb dolog a világon. Mert én már megtanultam hogy ami nincs leírva az semmi. Ami szóban hangzik el az kb annyit ér nálunk mint egy lepkefing. Jön egy szellő és már tova is szállt.
Ha nem esik ki senki műszaki hiba miatt ugyan úgy érnek be mint ahogy elindúltak.?
Azért szerintem kezdetben jó ha elérnék a 30 km/h
az emberi hülyeséget meg az ember se tudja kivédeni
Én sem gondóltam hogy itt tart ez az ágazat, de valóban érdekelne hogy mint az önjáró autóknak ennek a robot motornak is az összes döntést magának kell meghozni egy idegen pályán hogy menne. Mennyire lenne gyors.?
A banglades rumungló bantu orkok visító nagy felxxel fognak felé rohanni, kettőt pislog oszt má le van adva a vasba...more!
http://youtu.be/uA4guSJQh4w
amúgy a bakik közül nagyon sok azért(is) van mert az emberi szervekhez-életvitelhez készült dolgokat akarnánk "gépesíteni"
pl a rúzs felvitel ha egy 3d-ben mozgó festékszóró-nyomtató cuccal lenne megoldva biztos profi mód megcsinálná
De azért ezek az összeállításokat a jólsikerűlt tesztekből készítik.
Ebben 1:24 nél akkorát perecel a robotkutya hogy egyből nem annyira ilyesztő.
http://youtu.be/cMFfDpn5Orc
http://youtu.be/itt-mtViVbA
pl jó pár éve még a 3d-ben látás és mozgás elég gyengén teljesített pl teniszlabda elkapása
kb a ps2 ez ugrásszerűen javult
szerintem ha jó kérdéseket tennénk fel sokkal jobb válaszok lennének
múltkor néztem hogy egy robotkutya szerű valamit teszteltek azért az már egész faszán mozgott mindenféle környezetben
(Bár én biztos hogy nem tudnám megoldani)
De más az ha látunk egy robot motort menni egy pályán amin elindították vagy látunk egy távirányítós motort amit bentről irányítanak.?