6000ft egy körbála lucerna avval elvan egész télen
ha tavasszal veszel egy kicsit az még alig rág őszre meg lesz kb 30 kilós amibe jó ha van 10 kiló hús
szóval se fűnyírás se nagy zabálás nincs
Nem hinném, hogy igaz lenne, ez nem annyira ritka, hogy megbotránkozást keltsen, legfeljebb 1-2 napig téma, hogy na má' a Józsinak is megvolt a riska.....
biztos finom, nem terveztem megenni még vagy 10 évig
állítólag ennek van a legjobb teje a legkevésbé "vad" szagú
törpe kecskéket már hallottam többfelé is hogy házikedvencnek tartják kutya-macska helyett gyerekeknek játszani
Van erre az az állítólagos megtörtént eset is, mikor a paraszt kiment reggel megfejni a tehenet, de a tehén a farkával csapkodott, kalimpált a paraszt fejéhez, ahogy ült a hokedlin a tehén mellett. Az öreg megelégelte, odaállt a tehén mögé, hogy a farkát felkösse a kereszt gerendára, erre felemelt kezekkel, kezében a tehén farkával nem lecsúszik a gatyája? Ebben a pillanatban lépett be a cimborája meglátogatni őt...
Eztán a "tehénkúrónak" még a faluból is kellett költöznie, annyit szekálták és csesztették vele.
ha tavasszal veszel egy kicsit az még alig rág őszre meg lesz kb 30 kilós amibe jó ha van 10 kiló hús
szóval se fűnyírás se nagy zabálás nincs
állítólag ennek van a legjobb teje a legkevésbé "vad" szagú
törpe kecskéket már hallottam többfelé is hogy házikedvencnek tartják kutya-macska helyett gyerekeknek játszani
Eztán a "tehénkúrónak" még a faluból is kellett költöznie, annyit szekálták és csesztették vele.
most egy alpesi kecske van fűnyírónak kineveszve tök szép jószág majdnem olyan mint egy kis őzike