Tudomásom szerint,a harckocsinak kevesebb a talp nyomása, (valahogy így hívják! javítást szívesen veszem) mint az embernek! Talán az emberét veszik egynek, és a harckocsié talán valami nulla-nyolc körül van! A lényeg az hogy nem szakadt be az autó alatt! De vastagabbnak gondoltam!
Póráz azért van rajt, mert azt hittük hogy ha csak a füvet éri el, akkor majd azt eszi, a virágok meg megmaradnak, nem azért mert vérengző. De lófaxt, akkor inkább nem eszik, csak fexik meg döglik a szemét.
Csináljak neked most egy képet a birtokukról meg az ott még most, ebben a pillantban is 30 centis fűről? Én nem tom, de ezek baxnak füvet enni. Egész nyáron kaszálni kellett az erdőszélen, mert úgy megeszik, aztán jöttek a szederfák, azokat úgyis vissza kell vágni, utána meg az akác, mert azt is imádják.
Ezt majd légyszi mondd el a birkámnak is, mert ő erről kurvára nem tud, és ugyan úgy fentről kezdi mint a kecskék. Csak ez a g@ci megáll mikor a bokájához ér, onnantól nem eszik lejjebb.
He-he. A Tóni nővére csak megerősítette a történetet,hogy tényleg így volt! A történetet a hatvanas évek közepén mesélték a nagyszüleim mikor náluk voltam,és ott volt a" Tóni " tesója is! Kábé 8-9 éves lehettem. Azért írtam hogy nekem Ilonka néni volt!!!
Beszarás ! Mintha én írtam volna ! De nekem volt annyi eszem , hogy a szüleim kertjébe szállásoltam el őket , hozzám csak kisérleti jelleggel jöttek dolgozni , de a qrva annyjukat még véletlen sem a füvet rágták !
Nehogy azt hidd! Felénk,történt olyan még az ötvenes évekbe hogy inkább elköltözött a csóka! Pedig nem olyan nagy téma volt! Nagyanyám szomszédja volt! Már amennyire a tanyák szomszédok Abban az időben a kamaszokat odaadták szolgálónak. Na a gyerek persze mindig haza szökött! A faterja végül talicskába ültette,és leborította egy nagy kosárral,hogy ne lássa az utat! A kamasz meg kényelmesen rápipázott! Ha valakivel találkoztak azok szóltak, hogy"Musza bácsi ég a kosár!!" Az öreg meg mindig mondta,hogy "á dehogy ég, csak a Tóni fiam rágyújtott!" Évekkel később is mikor már a cséplő gépnél voltak, akkor sokszor elkezdte valaki ezt a párbeszédet, mások meg válaszoltak! A Tóni gyerek,aki már akkor legény volt inkább elköltözött máshova! És ez tényleg így volt, mert a nővére a Tóninak nekem is megerősítette. Mondjuk nekem azért Tóni bácsi,meg Ilonka néni volt!
Ebből a célból van egy birkám meg 2 kecském. Soha a büdös életben egy falat füvet nem ettek még, én meg azóta is nyírhatom minden héten, viszont lerágták az össze fát, cserjét, virágot tuját meg a faxom tudja még hogy mit nem. Hobby állatnak viszont jók, igen viccesek és jópofák. És százezrekbe kerül évente a széna, lucerna meg az abrak. Múlt héten 50km-ről utánfutóztam 2 fordulóval a téli adagjukat, mert nincs eladó széna közelebb.
Kösz Kuffelstein tanárúr.
Fajlagos talajnyomás.
http://www.agraroldal.hu/fajla...
a kecske fentről lefelé eszik, a birka meg lentről felfelé
megeszi a parlagfüvet is
ráadásul olyan az orrom mint egy nyomozókutyának.......