Pont a fele. Idén meg, tavasztól áremelés. Ha körülnézek hogy mi mennyibe kerül, egyáltalán nem sok egy kalácsért az 1000ft sem. Egy finom, nem porból kevert vacak kalácsért, legyen 20dkg, mert az átlag akörül van. Minden egyes kalácsot egyesével kell feltekerni, megsütni ha faszén akkor pláne nagy a szopás. Míg a kenyérlángosos megsütteti a lapot, rászórja a sajtot kolbászt stb és megmelegíti, van 4-6 akárhány szelet, ugyanannyiért.
Na meg egy korsó sör egy rendezvényen 500ft körül van. Ugyan...
Mi amikor maszekolni jártunk akkor mindig zacskóból ittuk és literes tejet nyomattuk mert én is imádom a tejet. De ha bedörrentettél egy egész literes zacskóval akkor már nem tudtam úgy mozogni a szűkös gödörben (mármint nekem szűkös akkor kellett valami helyet keresni neki olyankor lett beleállítva az edzőcsukába.
ha nem tudsz meginni egy reggelire fél liter tejet-kakaót akkor miért nem vettél poharas cuccot?
poharas tej-kakaó már akkor volt vidéken amikor 6 éves voltam(lehet előbb is de erre nem emlékszem már)
otthon ha fel lett bontva egy literes mindig elfogyott, max ha valami sütögetés volt akkor maradt ki tej addig amíg valaki észre nem vette.....
850 - 1000 Ft-s vidéki kürtös árnál azaz 5 forint aztán földhöz bassza az összes kereskedőt. Néha különben nem értem meg őket. (Városi árakról meg tudni sem akarok)
De őszintén. Azért ritka nagy baromság. Mert tartó nélkül szinte sehogy nem áll a zacskós tej megbontás után. Egyszer egy németnek próbáltam elmagyarázni mi a tököm az a szacskós tej tartó. Nem és az isten f*száért sem értette meg hogy mi az. Állandóan át akarta bele önteni a tejet. Nem tudtam megértetni végül ráhagytam.
Na hát ez az :) jobb helyeken olyanba van csomagolva amiben nem ragad bele, vagy ha csak karamelles és nincs más ízesítés akkor megvárja az ember míg annyira kihűl hogy ne ragadjon bele... csak egy zacskó 2ft egy ív meg 7ft.
Jó hát végül is én is megszoktam. Mikor gázgödrözni jártunk maszekolni akkor mindig az edzőcsukámba volt beleállítva mert ugye tartót nem vittünk aztán a munkagép mellet nehogy majd eldőljön azt kifolyjon nekem. Bár hogy melyik anyag szennyezőbb a karton vagy a műanyag azon lehetne vitatkozni.
Na meg egy korsó sör egy rendezvényen 500ft körül van. Ugyan...