Én ilyet soha nem kívánnék senkinek sem. Szerintem ezt a helyzetet kivédeni csak nagyon de nagyon kevesek lettek volna képesek. Csak az a pár ember az 1000-ből lenne képes akik már túl vannak jó pár ilyen helyzeten és esésen.
Az gyenge jellem volt....
Ha én rontok el valamit szoktam bánatos lenni, de ha más nemigazán
Nem én itattam nem én tettem a biciklire nem én kényszerítettem hogy tekerje, akkor miért is legyen hosszabb távú lelkifurdalásom?
Ennyi erővel éheztethetném is magam mert afrikában sok gyerek éhenhal...
Ez lehetseges, hogy igy tortent, de erre nem emlekszem ... Arra sem, hogy elestem. 1-2 masodperc akkor kimaradt.
Evvan. Azert remelem nem kell kiprobalnom 20 ev mulva, hogy mennyi a rutinom.
Mennyivel mentél itt? Gondolom a megengedett alatt.
Igazából ebben a szituban védhetetlen, ha így eléd ugrik valaki, csak annyit lehet tenni, hogy lassabban menni az ilyen nyüzsis helyeken.
Én alapból szarul vagyok ám összerakva...
De nem mondom hogy nem dobtam volna satu féket
Bár amikor kismotorral kicsámpázott elém egy mami biciklivel gondolkodás nélkül húztam a maxigázt hogy emelje az elejét
De a kis bitangnak még a hangja se lett nagyobb, a ktm-el tuti legázolom a picsába
Szerencsére tovább fordult és kifordult az útvonalból
Hát pedig akadály még lesz a motoros pályafutásod alatt, meg benézett kanyar.
Ezt úgy kell, hogy fékezünk, és amikor már látjuk, hogy esélytelen, akkor fék elenged, és kikerülés, kanyarbadöntés stb...
Te még abba a körbe tartozol aki nem tudja elengedni a féket, és tenni a dolgát. Még nincs rutin.
Te meg simán elfértél volna, ha nem húzod rá a kormányt a kislányra. Annyira nézted szegényt, hogy elütötted.
Igen tudat alatt biztos menekült a szeme sarkából jobbról érkező akadálytól. tök természetesen balra. Ha jobbról jön egy kocsi vagy gyerek vagy gyalogos én is balra menekülök alapból. Ha elég idő van rá felülbírálom a reflexet és megcélzom a mögötte lévő területet. De ilyen rövid idő alatt ez képtelenség.
Nekem van olyan ismerosom, aki reszeg biciklist olt meg, onhibajan kivul. 30 ev utan se ul autoba, csak ha nagyon muszaj. Lehet, hogy most igy allsz hozza, de ha nem vagy igazi pszichopata, akkor nem ez lenne az allaspontod, ha meg is tortenne...
Ini őszintén. A fent említett helyzetekben szerintem te is ugyan így tettél volna. Krízis helyzetben mikor hirtelen valami akadály kerül eléd legyen az másik kocsi gyerek kutya biciglis. Hirtelen csak arra figyelsz hogy azt ne üsd el. Szerintem minden ember így működik.
Tudom milyen. Jó, jó, de nem érzem hogy ez hiányozna az életemből.
Ha már pályatuning akkor egy kormánylengés csillapító, tank oldalára gumi csúszásgátló lehetne alap.
Anyámék haverja azért tette tetőte anno a trabantot mert kiszaladt elé egy kutya és kikerülte....
Ismerek olyan esetet ahol a kikanyarodó biciklist kerülte ki és pont a kamion elé ment. szegény kis 206os totálkár lett a biciklis meg (röhögve) elhúzott
Én lehet geci vagyok de inkább a biciklist vertem volna telibe 50 ezres kárért mint a kamiont 2 milláért. És leszarom mi történt volna az idiótával, lehet felzaklatott volna egy ideig hogy a belsőségeit az ablaktörlőről kell letekergetni, de mégse 10 évig mint az autó kölcsön miatt lennék feszült
Szerinted en nem azt tettem? foleg hogy a Zuramnak 15 perc kellett, mire visszafordult, hogy akkor en hogy hogy nem jovok? Tudta, hogy felvetelt akarok kesziteni es megbeszeltuk, hogy majd fenn talalkozunk... Rossz volt, hogy nem volt ott velem. Aztan ott a bazarosok megnyugtattak, leultettek, vizet adtak es mar kinomban rohogcseltem veluk ket siras kozott.
De a kedvenc kerdesem meg mindig az:
- Visszamersz ulni?!
- Nem a motor tehet errol. Nem tole felek.
Amugy annyiszor vegigelemeztuk mar ismerosokkel, baratokkal, szakemberekkel... Ebbol az adott helyzetbol nem lehetett volna jobban kijonni. Az NKH-s VIBI ismerosom epp kitette a sajat oldalara a tegnapi esztergomi balesetet, az ala en is a videomat, hogy akkor ezt tessek kielemezni. Ott egy oktato kollegam megjegyezte, hogy eszrevetele szerint megmozdulok balra es a relativ gyorshajtas miatt is tortent, ami tortent, bar nem itel el, mert nagyon rovid idom volt donteni... Az NKH-s baratom meg annyit irt erre:
"Misi, egyetértek az elemzéseddel, leginkább a zavaros helyre, a dynomen helyzetbe érkezéskor a lassítás lett volna a megoldás. Onnan már ösztönös volt minden. Ez is egy jó példa: Emese gyakorlott, jó motoros, mégis ösztönös a satuzás vészhelyzetben. Nagyon sokat kell tréningezni fejben is és technikailag is.
És még akkor kell szerencse is."
De ez így normális. Teljesen mindegy ki a hibás ilyenkor te, én vagy remélhetőleg bárki más is egy gyerek esetében ha ő akármekkora hülyeséget is csinál akkor is a gyerek épsége az első. Ettől emberi egy ember. Aztán ha ő rendben van lehet fájlalni mindenünket meg megnézni a gépet. ez így normális. Én egy ilyen után egy fél doboz cigit biztos elpöfékeltem volna mire kb megnyugszom.
Lehetett volna jobb reflexem, de nem is a kislanyt neztem mar akkor, hanem a busz kornyeket, meg mondom, eloszor a panik ontott el, ahogy vegiggondoltam legrosszabb verziokat. Magammal egy pillanatig nem tudtam torodni, csak hogy kart okozok egy kis ember eleteben, ez jart a fejemben.
Senkinek nem kivanom ezt az erzest. Pedig eltem mar at rosszabbat is, de ez szornyu volt.
Iszonyat csalodott voltam viszont mikor odajott a BMWs tarsam es kozolte, hogy kurva gyorsan elhuzott a kiscsalad miutan en odamentem, megkerdeztem, hogy rendben van e a kiscsaj es aztan leultettek, mert remegett mindenem az idegtol.
Nem tudtam volna megbocsajtani magamnak, ha a gyereknek baja esik. Szerintem akkor tuti nem ulok vissza a motorra.
Ugyan ilyen helyteben szerintem 100 riderből 99 ugyan így tett volna. Gyorsan keresztbe mozgó akadály. esetén ennyi re rövid idő alatt kitalálni hogy melyik odlalon férsz el szerintem képtelenség. Jobbról érkező akadály esetén a reflex azt mondja hogy balra menekülj. Ha arra korigálsz telibe vered a kislányt. Az aztán sokkal jobb lett volna. Amúgy bőven fktávon belül érkezett meg ABS ide vagy oda. Valójában már majdnem egy vonalba voltál a kislánnyal mire fékezni kezdtél. Szerencsi hogy ilyen keskeny géppel közlekedsz ha én kjövök ugyan így ugyan itt a Hondával én még kárt okozok a kislányban és nagy eséllyel a lekoccanál miatt rá esünk motorostul. az hogy mi lett volna ha gyorsabban mész vagy ha lassabban meg felelsleges gondolat. Fater fejéből is ki kellett ezt verni mert ő is hasonló balesetet szenvedett csak ott nem kislány szaladt keresztben hanem egy utánfutó traktor.
Oszinten szolva az tuti eszembe se jutott amugy, hogy keruljek, az annal inkabb, hogy atmegyek rajta es megnyomoritom, vagy megolom... Nekem erre tellett 2 masodperc alatt. Nobol vagyok, milyen csodat vartok tolem? Magzatpozba huztam magam eseskor, ennyi volt a legjobb, amit tehettem es szartam a motoromra
Mondanam, hogy kiszaladok eled es megnezzuk, de ha feltudsz keszulni ra, az mar lofaszt sem er
Hat, ilyenen egy szerencses baleset. Szerettem volna, ha maskepp tortenik, de tolem csak erre futotta remelem tobbszor nem kell atelnem
Ha én rontok el valamit szoktam bánatos lenni, de ha más nemigazán
Nem én itattam nem én tettem a biciklire nem én kényszerítettem hogy tekerje, akkor miért is legyen hosszabb távú lelkifurdalásom?
Ennyi erővel éheztethetném is magam mert afrikában sok gyerek éhenhal...
Evvan. Azert remelem nem kell kiprobalnom 20 ev mulva, hogy mennyi a rutinom.
Igazából ebben a szituban védhetetlen, ha így eléd ugrik valaki, csak annyit lehet tenni, hogy lassabban menni az ilyen nyüzsis helyeken.
De nem mondom hogy nem dobtam volna satu féket
Bár amikor kismotorral kicsámpázott elém egy mami biciklivel gondolkodás nélkül húztam a maxigázt hogy emelje az elejét
De a kis bitangnak még a hangja se lett nagyobb, a ktm-el tuti legázolom a picsába
Szerencsére tovább fordult és kifordult az útvonalból
Ezt úgy kell, hogy fékezünk, és amikor már látjuk, hogy esélytelen, akkor fék elenged, és kikerülés, kanyarbadöntés stb...
Te még abba a körbe tartozol aki nem tudja elengedni a féket, és tenni a dolgát. Még nincs rutin.
Te meg simán elfértél volna, ha nem húzod rá a kormányt a kislányra. Annyira nézted szegényt, hogy elütötted.
Ha már pályatuning akkor egy kormánylengés csillapító, tank oldalára gumi csúszásgátló lehetne alap.
Ismerek olyan esetet ahol a kikanyarodó biciklist kerülte ki és pont a kamion elé ment. szegény kis 206os totálkár lett a biciklis meg (röhögve) elhúzott
Én lehet geci vagyok de inkább a biciklist vertem volna telibe 50 ezres kárért mint a kamiont 2 milláért. És leszarom mi történt volna az idiótával, lehet felzaklatott volna egy ideig hogy a belsőségeit az ablaktörlőről kell letekergetni, de mégse 10 évig mint az autó kölcsön miatt lennék feszült
De a kedvenc kerdesem meg mindig az:
- Visszamersz ulni?!
- Nem a motor tehet errol. Nem tole felek.
"Misi, egyetértek az elemzéseddel, leginkább a zavaros helyre, a dynomen helyzetbe érkezéskor a lassítás lett volna a megoldás. Onnan már ösztönös volt minden. Ez is egy jó példa: Emese gyakorlott, jó motoros, mégis ösztönös a satuzás vészhelyzetben. Nagyon sokat kell tréningezni fejben is és technikailag is.
És még akkor kell szerencse is."
Senkinek nem kivanom ezt az erzest. Pedig eltem mar at rosszabbat is, de ez szornyu volt.
Iszonyat csalodott voltam viszont mikor odajott a BMWs tarsam es kozolte, hogy kurva gyorsan elhuzott a kiscsalad miutan en odamentem, megkerdeztem, hogy rendben van e a kiscsaj es aztan leultettek, mert remegett mindenem az idegtol.
Nem tudtam volna megbocsajtani magamnak, ha a gyereknek baja esik. Szerintem akkor tuti nem ulok vissza a motorra.
Az erdőben mindig bejön
Az erdőben mindig bejön
Hat, ilyenen egy szerencses baleset. Szerettem volna, ha maskepp tortenik, de tolem csak erre futotta remelem tobbszor nem kell atelnem