bár itt kb mindenki egy kicsit elfogult avval azért tisztában kell lenni hogy egy motorost elég nehét észrevenni még ha szabályosan közlekedik akkor is. sokkal kiseb felület mint egy kocsi egyszerűen nem tűnik fel annyira mint egy autó
plusz azért nem keveset olvasgatom itt hogy nem azért motorozok hogy ne szegjek szabályokat.......... sok esetben szinte lehülyézik azt aki szabályosan közlekedik
amúgy szerintem ha eltörölnék a kocsiknál a nappali fény használatát, és csak a motorosok világítanának biztos kevesebb lenne a baj
hiszen azért elég szembetűnő hogy valami világít az úton nappal, még az idióták is meg tudnák jegyezni hogy ha világít jön a motoros....
Mondjuk azért az már valami hogy téged nem büntetett meg a rend őre. Mert azért elég sokan úgy érnek ki egy ilyen helyszínre hogy "Na megyek megint csinált valami egy száguldó donor"
Egyszer én is behorpasztottam egy alsóbbrendű útról elém hajtó ajtaját. Nem lett se a motornak se nekem bajom, de egyből elkezdte hogy mert túl gyorsan mentem, meg jobb kéz szabály, (ja, az a háromszög az ő irányából meg macisajt?) Vége az lett, hogy hívtunk rendőrt. Rendőr meg ránéz a Simsonomra, ránéz az autósra, majd röhögve megkérdezi, hogy komolyan azt akarja bemesélni hogy ezzel a kismotorral átlépte a megengedett sebességet, és csak egy horpadás van ezen a nagy sebesség következtében az ajtón? Végén megbüntette az elsőbbség meg nem adása miatt, aztán mentünk tovább, mert nekem nem esett károm és nem akartam semmit.
Nekem mikor volt a hasonló balesetem, az öreg azt állította rendőrnek hogy végig előztem a sort.
Kérdeztem tőlle hogy látta hogy sort előzők és kifordúl szembe?
Válasz: nem látta csak gondólta.....
Ilyenkor jönnek az okos autósok hogy mert gyorsan jött ! Kiváncsi lennék hányan fordulnának ki egy gyorsvonat elé , ha történetesen az jön , és nem CSAK EGY MOTOROS !
"Tisztázatlan körülmények között"...."miközben az autó a főútra kifordult"
Most már csak az a kérdésem hogy mitől tisztázatlan? Nem adta meg az elsőbbséget.
Én sem aludtam , fent vagyok a gyomrom összeszorulva , a könnyeim csurognak ! Megrázó mindíg egy motoros baleset , de mikor személyes az eset az kiváltkép ! Tehetetlenség , elkeseredettség , mérhetetlen fájdalom ami most van , a családjára gondolni sem merek . Úgy tudjuk három pici gyereke van !
Okè ha csörgök megyek, ha nem akkor bealudtam majd mesèlsz mi volt. Nejem is megrázta mindig mondja orosz rulett motorozni, csak a redőnyös ne kopogtasson soha helyettünk. Bassza meg ez az egèsz...
9-10 óra körül jönnek a Lacikáék a Krisztiánnal , megnézzük a helyszínt alaposan gyújtunk gyertyát . Nem kell fentmaradnod , ha felkelsz csörögsz , és odamegyek érted és kimegyünk ! Sajnos lesz rá idönk most már örökké ! Zsolti nem volt felelőtlen , vagy meggondolatlan , hisz előző nap ő kért minket hogy reggel hideg van már és ezért finoman menjünk ! 8 óra körül volt a baleset tehát időbe is volt , sietnie sem kellett .8.30 ra volt a tali megbeszélve , tehát onnan 5 perc alatt kényelmesen ideért volna a kútra . Mi meg csak csörgettük csörgettük , de nem volt elérhető ki sem csörgött . Még mérgesek is voltunk rá , hogy ha közbe jött valami , ne kapcsolja ki azt a szart , hanem dobjon egy sms-t . Vártunk még negyed órát aztán mi elindultunk , de semmilyen rosszra nem gondoltunk , meg sem fordult a fejünkbe hogy baj lehet , hisz szombat reggel autó forgalom is nulla volt . Fehérvár elött áltunk meg először csak azért hogy hívjuk jön e utánunk , de nem elérhető volt . Egész nap hívogattuk , de Pécsen már megfordult a fejünkbe hogy nem e történt vele valami hiszen megbízható komoly barát volt . Sajna nem volt akit hívhattunk volna aki esetleg ott lakik a közelbe , most költöztek Tétre , három pici gyereket hagyott itt . Hazaérve Krisztiánt Látogattuk meg , neki is balesete volt elöző nap , ő mondta jó hogy egybe vagyunk mert reggel már valaki elhunyt a 83-ason egy motoros . Egymásra néztünk Lacikával és összeált a kép . Remegő kezekkel ütöttük a netet és már az első képen megismertük a sisakját . Aztán sajnos beigazolódott a megérzésünk . Tényő felől Pápa irányába havonta ha egy autó fordul ki a Csanaki utolsó kijárónál , ezért ide nem is raktak lámpát csak a többi három bejáróba . Szombat reggel amúgy is nulla forgalomba innen fordult Pápa fele az autó elsőbbség megadása nélkül figyelmetlenül ! Ennyi csak , egy másodperc töredéke , hozott egy rosz döntést ! Mi meg csak vártuk és hívogattuk , 8.15-től , de ő akkor már nem élt ! Nyugodjon békében , és valahol odafent akadályok nélkül róhatja az örök utak kilómétereit és figyel minket , hisz velünk is marad örökké vidám emlékével !
Pocs ! Rettenetes ! Zsolti volt az a 600 -as Kawával ! Hozzánk jött volna reggel a megbeszélt időre , de nem ért oda ! Hivogattuk , de nem volt elérhető , vártunk plusz egy negyed órát és mi elindultunk ! Hazaérve már ezzel a hírrel fogadtak bennünket a többiek ! Kikanyarodott eléje az autó az utólsó Csanaki bekötőnél ! Zsolti nyugodj békében !
Ini én projektnek keresem. Időtöltésnek. Azért nem kell jobb állapotú mert egyfelől fillérbaszás más delől tisztelem a gépet. Nem akarom szétbaszni ha többet látok még benne. Itt a műhely a szomszédban. Rendesen rendbe tudjuk szedni. Ami kell neki azt megkapná. De közben meg kéne maradnia patkánynak. Használni sem használnám sokat max melóba elkocognék vele. Aztán ha nem lesz ilyen nem lesz. Nem fogok bőgni miatta. :-)
plusz azért nem keveset olvasgatom itt hogy nem azért motorozok hogy ne szegjek szabályokat.......... sok esetben szinte lehülyézik azt aki szabályosan közlekedik
amúgy szerintem ha eltörölnék a kocsiknál a nappali fény használatát, és csak a motorosok világítanának biztos kevesebb lenne a baj
hiszen azért elég szembetűnő hogy valami világít az úton nappal, még az idióták is meg tudnák jegyezni hogy ha világít jön a motoros....