2t-vel varacskoltam 25éve is , egy kawasaki kdx125-öm volt sokáig, majd mikor már bajos volt hozzá az alkatrész, néhány évig toltam 650es berggel, majd mikor az is full felújitás közelébe került, akkor ültem vissza 300 2t-re, azt hajtottam 7 évet, majd vettem ezt az egyéves tpi-t, sztem a 300 2t a világon a legjobb a hegyre/erdőre. persze jó alternativa a 350 4t, mélyről húz mint a vízhordójány, de nekem nem kéne
nekem a 2t nem jött be, gyereknek volt egy 200as exc de nagyon szenvedős műszer volt
havernak az 500as exc se tetszett igazán, de a husky 450 se volt az igazi, nagyon nyers gépek taktikásabb hegyi környezetben
az exc 350 ami a legjobb volt a könnyű gépek között
de nekem az lc4 mindent vitt, annyival voltam vele hátrányban hogy bazi nagy fordulóköre volt ezt leszámítva bárhol elmentem
sok helyen a kisgépekkel alig tudtak felmenni én a nagy döggel simán
mondjuk a 200 kilós ténérét is röptettem a hegyen sokat, volt hogy 50 métereket mentem egykeréken felfelé vele 😂
egy fasza villanyos szerintem kurva jó lenne terepen bazi nagy nyomatékkal bárhol felmenne
ja és csakis 6days extreme én attól jobb gumim nem volt, mitasokat utáltam mind csúszott a vizes köveken
Akkor az veri hard volt. Nekem most csa anni műszaki hiba volt h dfektes lett a hatulja, 2 kukaccal csinatam meg, de mar az előző hajtásoknál is lett benne kettő. Mitas terraforce soft ,jól fog a taknyosföldön ,de hamar kiszúrják a kövek, főleg ha 0.4 bar alatt megyek vele. Hazahoztam, lemostam, ilyen szép lett a bicikli
ez egy nem tervezett program volt, az oncsásza rétről nem tudtak ott kimenni ahol bementek mert
annyi eső esett le pillanatok alatt hogy még az exc se tudott mit kezdeni a tereppel, pedig nagyon ügyes volt az ember
aztán kellett egy alternatív út amive ez a kis szakasz beleesett
amúgy ahol most "vízesés" volt ott még ősszel lazán elmentünk csapatostól
csak valami omlás miatt a patak az útra ment egy rövid szakaszon és durván kimosta
ja és a motorok a hegyen éjszakáztak mert gyalog tudtak csak a szálláshoz menni aztán másnap volt a műszaki mentés
jó, hát aki nem keresi a bajt magának, az nem megy ilyen részekre, hogy reszeltesse a motor negyedórát szte egy helyben
,csak nekem egy ideje jobban adja, mint kétkilóval veretni a sztríten
itt megküldtem úgy a 600as ténérét hogy a dekli elrepedt pedig volt az alján védő
kb 20 percet vártam a többire pedig mind ilyen 120 kiló körüli gép volt meg egy lc4
a címke ha nem papír(ami már egyere ritkább) az pet anyag
a kupak más anyag, de ha ledarálják a kupak fennmarad a vizen a pet meg lesüllyed
plusz az újrahaszosítóban kamerák nézik és kifújkálják a nem pet anyagot,
ugyanúgy mint a chips gyárban a hibás darabokat
amúgy a nép komplett idióta
van szódás ismerős aki pet palackba is tölt ásványvizet és szódás palackba is
vannak ízesített ásványvizek is pet palackban,
viszi a nép elég rendesen 15-30 ezreket tölt hetente, nyáron a dögmelegben van hogy 50ezret is
csinált ízesített szódát tesztnek, ugyanaz az íz mint a palackban van és nem tetszett a népnek egyszerűen senki sem vitte
egy picit jobban habzott mint a sima szóda de nem volt vészes simán együtt lehetett vele élni
szóval a 2 literes szóda 80ért nem kellett de a pet palackos 1,5 literes 120+50ért igen
most ott van neki vagy 30 kartondoboz szóda fej
minden íz más színű lett volna hogy könnyen meg lehessen különböztetni
szétválogatás után azért soknindent lehetne csinálni vele
egy halom kültéri dologra jó lenne ahol eddig fát használunk
pl peca stégek, kerítés lécek, padok stbstb
de akár gyeprács, járdalap, ágyásszegélyhez is jó lenne
ha van benne kellő mennyiségű uv stabilizátor akkor nagyjából örök életű lenne a belőle elkészített dolog
igaz bazi drága, de ha azt nézzük hogy utána kezelés mentes, és sok évtizedig nem kell cserélni akkor azért meg is éri
plusz ha nem tetszik be lehet olvasztani és más formát csinálni belőle
Már minden 50 ft-os palackban van, szóval ez a lehetőség ugrott 🙁 és így is kevert marad a műanyag mert a pet meg a kupak anyaga nem ugyanaz, és még ott a címke is... és egyszerűen nem éri meg szétválogatni, gép nincs rá, kézi erővel nem megy,
úgyhogy marad a hegybe dúrás vagy égetés
Azt mondják hogy az azért nem volt jó mert kevert műanyag, amiből nem lehet semmit csinálni, csak égetni. De tényleg így volt. Amikor társasházban laktam raktak mindent mindenhova. Primitívek az emberek. Amikor egyenként be van azonosítva és a gép szortírozza, abban nem lesz nem oda való. Tehát nem a te meg az én sárga kukámmal volt gond, így megköszönhetjük a gyökereknek a szopást. Bár azért működik a dolog, mert azóta nem veszünk olyan lónyálat, ami 50forintos palackban van 😆
Azt nem tudom mire hasznositják, de tőlünk pár kmre van egy szemét telep, oda hordja a fél megye szemetét a kukásautó. Gyarapszik is a hegy ami kinőtt vagy tiz év alatt. Na ott rengeteg kisebbségi dolgozik akinek az a dolga hogy válogassa a szemetet. Nem hinnémy hogy azért válogatják szét az egyes összetevőket (pl pet, üveg, papir) hogy aztán megint összekeverjék és kibaszzák valahová rothadni.
sokat járok műanyagos körökben, hallok ezt-azt
olyanoktól akiknek nem fűződik érdekük ahhoz hogy infókat hallgassanak el másoktól, persze ezek az infók átlag embereknek haszontalanok
amúgy már most tesztelik több helyen is a 100%-ban újrahasznosított pet folyamtokat, és belátható időn belül lesznek evvel gondok, szóval nagyjából semennyire nem lesz környezetbarát, mert mindig kell hozzá új pet anyag
amúgy nincs is magyarországon még pet újrahasznosító üzem
hát ide kapcsolódik de erősen propaganda és hazugság az egész ha a számokat helyesen akarták írni mert hát nem az(kezeit széttáró)
Leírja, hogy több 10 ezer hektárnyi területen vágnak. Ha több akkor az minimum 2*10 ezer induljunk innen(kezeit széttáró) 1 hektár 10000 m2 szóval 100 hektár 1 km2 vagyis 20 ezer ha 200 km2. a cikk azt írja ez egy 8 mérföldes autópálya szakasz miatt(gondolkodós) 8 mérföld *1,6 az 12,8 km. Szemléltetés képen lemértem az m5-ös autópályából egy 12,8 kilométeres szakaszt(gondolkodós) Nos ez 343139 m2-re jött ki vagyis 34 hektár. Ez azért messze van a több 10 ezer hektártól szerintem. Szemléltetés képen mutatom mekkora 200km2. A balatonnál jól látszik a 20*10 km. Na ennyit állít a cikk(fejét fogó) én itt látok ellentmondást azért(kezeit széttáró) Arról már ne is beszéljünk ezekből az erdőkből a mai napig tűnik el egy városnyi erdő illegális fakitermelések okán(kezeit széttáró) Ez a világ tüdeje(kezeit széttáró) Valamiért mégsem akarják tudni megfogni az illegális kiteremelőket(kezeit széttáró) Azért van némi ötletem, hogy miért nem is akarják(gondolkodós) Mindig az a kifogás, hgoy olyan hatalmas az erdő ami igaz is, hogy nem tudják tetten érni a bűnözőket(gondolkodós) Azért a mai műholdas technológiával ezeket az erdőket kopaszra lehet vetkőztetni kicsi szemlélődés után akár hőkamerás felvételekkel meg lehet találni épen hol zajlanak a tevékenységek(kezeit széttáró) nem is nagy ráfordítással oda lehetne külteni egy múzemba működőképesen megmarad 2vh-s b17-est azt dobni egy napalmot rájuk(gondolkodós) majd a következő csapatra is. A 3-ik brigád már meggondolná akar e még fűrészelni(kezeit széttáró) A negyedik brigád meg már tutira fel sem vonulna elmennének inkább útépítőnek 🤣
Mi is a tecsóba hordjuk, részemről nem nagy változás van, én eddig is a sárga kukába dobtam, nem a tiszába... annyi a különbség, hogy most az 50 ft-ot utaztatgatjuk ide-oda. 😁
Egyébként a nagy újra hasznosítás 😁 üvegeket se mossák ki, a gép eleve összetöri.
Eddig a sárga kukából is ugyanúgy újra hasznosíthatták volna, csak szart rá mindenki mint ahogy most is. Nem tudom, te honnan a szeded az adataidat, én az újra hasznosító bizniszben tevékenykedő jóbarátomtól, aki mellesleg milliárdos belőle.
tiszában kb 20% volt a magyar szemét
legalábbis eddig ennyi volt, ez lehet csökken a visszaváltások miatt
a csövesek/csórók egy kiskőrös méretű kisvárosban is napi szinten mászkálnak a teszkóba a visszaváltóhoz nagy zsákokkal
azért a teszkóba mert ott egy régi buta gép van bevesz szinte mindent, a gyűrötteket is ha olvasható a kód
az új gépek nézik a súlyt és a formát is aztán ami sérült visszadobálja
ez ismét szélsőség
az ipari forradalomig viszonylag kevés természtkárosítás volt
persza a nagy civilizációk megnyaggatták rendesen a környezetüket de ez nem volt visszafordíthatatlan
pl a szén bányászata és elégetése visszafordíthatatlan folyamat emberi léptékben
ezt pontosan tudom de nem ezt írtam lényegnek hanem azt, hgoy nem áll halmokban szétdobálva az erdőmbe meg nem úszik a tiszán szigetekbe. Majd figyelgetni kell a pet kupát a körei tározónál hány tonnával lesz kevesebb a begyűjtés(gondolkodó) Bár szerintem oda döntően ukrajnából érkezik a műanyag szemét szóval nem biztos, hogy az lesz a mérce(gondolkodós)
havernak az 500as exc se tetszett igazán, de a husky 450 se volt az igazi, nagyon nyers gépek taktikásabb hegyi környezetben
az exc 350 ami a legjobb volt a könnyű gépek között
de nekem az lc4 mindent vitt, annyival voltam vele hátrányban hogy bazi nagy fordulóköre volt ezt leszámítva bárhol elmentem
sok helyen a kisgépekkel alig tudtak felmenni én a nagy döggel simán
mondjuk a 200 kilós ténérét is röptettem a hegyen sokat, volt hogy 50 métereket mentem egykeréken felfelé vele 😂
egy fasza villanyos szerintem kurva jó lenne terepen bazi nagy nyomatékkal bárhol felmenne
ja és csakis 6days extreme én attól jobb gumim nem volt, mitasokat utáltam mind csúszott a vizes köveken
annyi eső esett le pillanatok alatt hogy még az exc se tudott mit kezdeni a tereppel, pedig nagyon ügyes volt az ember
aztán kellett egy alternatív út amive ez a kis szakasz beleesett
amúgy ahol most "vízesés" volt ott még ősszel lazán elmentünk csapatostól
csak valami omlás miatt a patak az útra ment egy rövid szakaszon és durván kimosta
ja és a motorok a hegyen éjszakáztak mert gyalog tudtak csak a szálláshoz menni aztán másnap volt a műszaki mentés
,csak nekem egy ideje jobban adja, mint kétkilóval veretni a sztríten
kb 20 percet vártam a többire pedig mind ilyen 120 kiló körüli gép volt meg egy lc4
exc kb lejött magától az lc4-et néhol kötélen engedtük le
a kupak más anyag, de ha ledarálják a kupak fennmarad a vizen a pet meg lesüllyed
plusz az újrahaszosítóban kamerák nézik és kifújkálják a nem pet anyagot,
ugyanúgy mint a chips gyárban a hibás darabokat
amúgy a nép komplett idióta
van szódás ismerős aki pet palackba is tölt ásványvizet és szódás palackba is
vannak ízesített ásványvizek is pet palackban,
viszi a nép elég rendesen 15-30 ezreket tölt hetente, nyáron a dögmelegben van hogy 50ezret is
csinált ízesített szódát tesztnek, ugyanaz az íz mint a palackban van és nem tetszett a népnek egyszerűen senki sem vitte
egy picit jobban habzott mint a sima szóda de nem volt vészes simán együtt lehetett vele élni
szóval a 2 literes szóda 80ért nem kellett de a pet palackos 1,5 literes 120+50ért igen
most ott van neki vagy 30 kartondoboz szóda fej
minden íz más színű lett volna hogy könnyen meg lehessen különböztetni
egy halom kültéri dologra jó lenne ahol eddig fát használunk
pl peca stégek, kerítés lécek, padok stbstb
de akár gyeprács, járdalap, ágyásszegélyhez is jó lenne
ha van benne kellő mennyiségű uv stabilizátor akkor nagyjából örök életű lenne a belőle elkészített dolog
igaz bazi drága, de ha azt nézzük hogy utána kezelés mentes, és sok évtizedig nem kell cserélni akkor azért meg is éri
plusz ha nem tetszik be lehet olvasztani és más formát csinálni belőle
úgyhogy marad a hegybe dúrás vagy égetés
olyanoktól akiknek nem fűződik érdekük ahhoz hogy infókat hallgassanak el másoktól, persze ezek az infók átlag embereknek haszontalanok
amúgy már most tesztelik több helyen is a 100%-ban újrahasznosított pet folyamtokat, és belátható időn belül lesznek evvel gondok, szóval nagyjából semennyire nem lesz környezetbarát, mert mindig kell hozzá új pet anyag
amúgy nincs is magyarországon még pet újrahasznosító üzem
Leírja, hogy több 10 ezer hektárnyi területen vágnak. Ha több akkor az minimum 2*10 ezer induljunk innen(kezeit széttáró) 1 hektár 10000 m2 szóval 100 hektár 1 km2 vagyis 20 ezer ha 200 km2. a cikk azt írja ez egy 8 mérföldes autópálya szakasz miatt(gondolkodós) 8 mérföld *1,6 az 12,8 km. Szemléltetés képen lemértem az m5-ös autópályából egy 12,8 kilométeres szakaszt(gondolkodós) Nos ez 343139 m2-re jött ki vagyis 34 hektár. Ez azért messze van a több 10 ezer hektártól szerintem. Szemléltetés képen mutatom mekkora 200km2. A balatonnál jól látszik a 20*10 km. Na ennyit állít a cikk(fejét fogó) én itt látok ellentmondást azért(kezeit széttáró) Arról már ne is beszéljünk ezekből az erdőkből a mai napig tűnik el egy városnyi erdő illegális fakitermelések okán(kezeit széttáró) Ez a világ tüdeje(kezeit széttáró) Valamiért mégsem akarják tudni megfogni az illegális kiteremelőket(kezeit széttáró) Azért van némi ötletem, hogy miért nem is akarják(gondolkodós) Mindig az a kifogás, hgoy olyan hatalmas az erdő ami igaz is, hogy nem tudják tetten érni a bűnözőket(gondolkodós) Azért a mai műholdas technológiával ezeket az erdőket kopaszra lehet vetkőztetni kicsi szemlélődés után akár hőkamerás felvételekkel meg lehet találni épen hol zajlanak a tevékenységek(kezeit széttáró) nem is nagy ráfordítással oda lehetne külteni egy múzemba működőképesen megmarad 2vh-s b17-est azt dobni egy napalmot rájuk(gondolkodós) majd a következő csapatra is. A 3-ik brigád már meggondolná akar e még fűrészelni(kezeit széttáró) A negyedik brigád meg már tutira fel sem vonulna elmennének inkább útépítőnek 🤣
Egyébként a nagy újra hasznosítás 😁 üvegeket se mossák ki, a gép eleve összetöri.
legalábbis eddig ennyi volt, ez lehet csökken a visszaváltások miatt
a csövesek/csórók egy kiskőrös méretű kisvárosban is napi szinten mászkálnak a teszkóba a visszaváltóhoz nagy zsákokkal
azért a teszkóba mert ott egy régi buta gép van bevesz szinte mindent, a gyűrötteket is ha olvasható a kód
az új gépek nézik a súlyt és a formát is aztán ami sérült visszadobálja
az ipari forradalomig viszonylag kevés természtkárosítás volt
persza a nagy civilizációk megnyaggatták rendesen a környezetüket de ez nem volt visszafordíthatatlan
pl a szén bányászata és elégetése visszafordíthatatlan folyamat emberi léptékben