lófasz adót fizetünk....
ennyi kifizetés mellé az adók semmire sem elegek, még akkor is karcsú volna ha nem úszna el a nagyobbik része kölcsön törlesztésekre
ez így van mindenhol
pl a dvcs haltelepítés egész hosszában múlt évben kb 700 engedély ára, egy akasztó nevű faluban 500 felett adtak ki engedélyt erre a vízre(bolt+egyesület)
és ez egy hely csak....
a többi pénz elmegy mindenféle egyébre, terepjáró, drónok, meg ki tudja mire, közben meg ellenőrzés alig van
múlt évben kint voltam kb 150 éjszakát 2x volt ellenőrzés meg pár alkalommal láttam a halőrös kocsit a túlparton
nem kell az árvíz, a "nagy őseink" elbaszásait kellene rendbetenni, mert a sok lecsapolással megásták az alföld sírját
de ez nem fog menni mert se pénz nincs rá se akarat, valami kis látszat intézkedések vannak de csak olyanok amivel a zsebeket meg lehet tömni
amíg a régi lápos vizes részek nem lesznek visszaállítva addig nem lesz megfelelő párolgás, a hegyekben nem lesz eső-hó és nem lesz eső és víz az alföldön
pl az ecseri láp már az őskorban megvolt, de ezek a buzik inkább vetni akartak bele és lecsapolták
Nem kell levonni sehonnan, az árviz védelemre van bőven pénz... ismerek pár embert, aki benne van itt a környéken, mindenre van bőven lóvé, céges terepjáróra, motorcsónakra, irodára, egyedül az árvízvédelemre nem marad sose 🤣
ebbe tudok segíteni. Leírod mit szeretnél üzenni 😅 Ha túl ciki akkor leírod privibe. De előre figyelmeztetlek én nem vagyok olyan(ujjával nemet mutató) A nőnemű egyedeket kedvelem pajzán célokra 😅
ép ez az,hogy nem rinyál(kezeit széttáró) Csak egyedül én. 😅 Senki nem látta a baljós jeleket rajtam kivül, de úgy látszik feleslegesen aggódtam 😅 Jön a víz(meghajlós)
lesz még árvíz is, ha idén nem akkor majd máskor,nem tudom mit rinyál a nép az ilyenek miatt
de ha levonnának mindenkitől havi 50 ezret folyószabályzási célra akkor meg azért lenne a sírás
a nép idióta
legjobban az tetszik amikor mutogatják a fészbukon a medret és teli van szeméttel, és mindenféle hülyék azon nyivákolnak miért nem szedi össze senki sem, de aki nyivákol egy darab szemetet se szedett még ki.....
nem tudom hogy régen is ennyi hülye volt-e csak nem tudtunk róla, vagy mostanában szaporodtak el ilyen mértékben
Na ott még nincs látványos változás. De mától ott is elindul. Egy hét múlva 200-on várják a tetőzést a homokpad eltűnik(meghajlós)
Egész eddig jó nyár közepi vízállás volt csak lesz valamennyi zőldár(meghajlós)
jó hírek 😅
1 nap alatt 1 métert emelkedett a víz szolnoknál és a következő 5 napban +150 és 250 közé teszik a vízállást. Az még +3 vagy 4 méter vízszint emelkedés(meghajlós) Van remény(meghajlós) ezt nem a 2 napos magyarországi esőzés okozta úgy látszik beindultak a vízgyűjtők(meghajlós)
Persze mindjárt ránézek kisköre felsőre nem e csak megnyitották az erőműzsilipet mert már szolnoknál nem volt ivóvíz 😅
szerintem externet szám volt, ha jól emlékszem
a w95 után volt az biztos, pontos évek nincsenek meg mert akkoriban nagyon gyorsan ment az idő
arra tisztán emlékszem valami ribancokat hajkurásztunk havernál és a gecik át tárcsáztak műholdas telefonra és lett egy huszonezres számlánk, ami azért a harmincpár ezres fizetéshez képest meglehetősen sok volt
rafinált kis program volt mert levette a modem hangját és úgy tárcsázott újra.....
na utána kotont húztunk a telefon vezeték dugójára 🤣
Én akkoriban az a vége voltam, amit hívtál a modemmel 😃 Volt egy bérelt vonal, egy 2 millió Ft-os Cisco router, 10 telefonvonal, meg 10 modem, és hozzám tárcsáztak be. Persze az üzletem meg az irodám közvetlenül a routerre volt kötve 😁 kb. 1996 lehetett
és nem kapok érte semmit