Mindegyiken van valamennyi. Én az enyémen meglepődtem hogy duplájára lehet pakolni. A nagyobbik 7.2 es, azon is van szabad heky valamennyi, de ott fizikailag nem.fér sehová. A kisebbik rendszerre meg van felület bőven
Nekem sma van, most akarok a kisebbikre bőviteni - kevés lesz a megtermelt a hibrid töltögetésére, a hőszivattyúval épp nulla közelébe maradt egy kicsi elszámoláskor. Az 4kW, de 8kW a max. Most 10 db 330as van rajta egy stringen. Két munkapontos ugyhogy elvileg én bármit felrakhatok.
7000w tud tölteni de 9450w tud fogadni a napelem felől a 3 fázisos kivitel SE7K 3PH nevű inverter
az olcsóbbik RW0TEBNN4 nevűről nem nagyon találok infőkat
nagyon felhígult a webshop állomány, alig van infó
ha tud kettőt stringet kezelni az inverter akkor nincs gond
napelemes szakik 10% eltérést írtak hogy ennyivel simán össze lehet kötni 2 különböző stringet 1 mppt-re
utána ajánlott a dióda, ami nem egy nagy pénz csak állandó veszteség és hő, szóval egy nagyobb hűtőbordára kell tenni
SolarEdge SE7K van a számlán, annak elviekben két pár DC csatija van, 2 sztringet tud kezelni asszem.
Ami fura, hogy 9 kWp inverterről beszélt a Pipi, de az SE7K az 7 kWp-s.
mondjuk nekem 1,5-be került akkor. meg 4 éve van róla ingyen áram(kezeit széttáró) átlag havi 550 kw fogy el. Forintosítva ha 211 a 40 forintos felette a 70 forintos áram akkor évente ez 386 ezer spórolás. 2021 május vége óta üzemel akkor most május végére hozott eddig 1544 ezret. Szóval igazából nekem jelen pillanatban nullán van a napelem a következő 6 évben meg pénzt termel(dollárjeles)
azt baxtam el, hogy engedtem magam lebeszélni, hogy 9kw-ig fel legyen panelezve. Azt mondta a csávó nem tudja mikor milyen szabály fog majd változni, hogy tuti ne legyen belőle baj csak annyi panelt rakjunk fel amennyi a tényleges fogyasztás. Csak most nálam az a csöcs, hogy 2 hónappal hamarébb olvassák és ezt nem indokolták hanem hétfőn jönnek. Pont április május marad így ki amikor a télio túlfogyasztásomat kompenzálná a 2 hónap. Szóval 20-30 ezer forint között fogok ráfizetni amire eddig még nem volt példa. Azért tennék fel inkább néhány panelt mert még 6 évig szaladóba vagyok ezeknek az ára megtérülne ennyi idő alatt szűken.(gondolkodós)
ezeknek is ilyesmi lesz a sorsa(gondolkodós) lehet zé-től kérek majd olyan ipari napvitorlát amit szoboszlóra is telepítettek az hátha helyettesíti a tujákat ha levéglegelnek(gondolkodós)
nekünk 8.5m a ház de kb 3/4 részig ért csak az oszlop tuja
hátul a sima hagyományos meg még addig se
pedig 20éves tuti voltak
aztán elkezdett sárgulni/száradni foltokban és pár év aatt vége lett mindnek, pedig ástam le 50es pvc csövet kilyuggatva és lent öntöztük folyamatosan
olyanra gondolok mint pl egy kémény ami sok óráig kitakar egy minimális területet mindig máshol
ilyenkor szokták feltenni azokat a kis opti kacatokat
amúgymeg meg kell nyesni a tuját
de milyen tuja 10+ méter? nem is láttam még ekkorákat, 6m túl csak fenyőket látni felénk
mondjuk a tuják 90% már kihalt ebben a homoksivatagban
az olcsóbbik RW0TEBNN4 nevűről nem nagyon találok infőkat
nagyon felhígult a webshop állomány, alig van infó
napelemes szakik 10% eltérést írtak hogy ennyivel simán össze lehet kötni 2 különböző stringet 1 mppt-re
utána ajánlott a dióda, ami nem egy nagy pénz csak állandó veszteség és hő, szóval egy nagyobb hűtőbordára kell tenni
Ami fura, hogy 9 kWp inverterről beszélt a Pipi, de az SE7K az 7 kWp-s.
de
mivel te oda úgysem fogsz feltenni semmit keress aki ért hozzá és felteszi
azt baxtam el, hogy engedtem magam lebeszélni, hogy 9kw-ig fel legyen panelezve. Azt mondta a csávó nem tudja mikor milyen szabály fog majd változni, hogy tuti ne legyen belőle baj csak annyi panelt rakjunk fel amennyi a tényleges fogyasztás. Csak most nálam az a csöcs, hogy 2 hónappal hamarébb olvassák és ezt nem indokolták hanem hétfőn jönnek. Pont április május marad így ki amikor a télio túlfogyasztásomat kompenzálná a 2 hónap. Szóval 20-30 ezer forint között fogok ráfizetni amire eddig még nem volt példa. Azért tennék fel inkább néhány panelt mert még 6 évig szaladóba vagyok ezeknek az ára megtérülne ennyi idő alatt szűken.(gondolkodós)
hátul a sima hagyományos meg még addig se
pedig 20éves tuti voltak
aztán elkezdett sárgulni/száradni foltokban és pár év aatt vége lett mindnek, pedig ástam le 50es pvc csövet kilyuggatva és lent öntöztük folyamatosan
ilyenkor szokták feltenni azokat a kis opti kacatokat
amúgymeg meg kell nyesni a tuját
de milyen tuja 10+ méter? nem is láttam még ekkorákat, 6m túl csak fenyőket látni felénk
mondjuk a tuják 90% már kihalt ebben a homoksivatagban