Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

a pet palackkal nagyobbat nem tévedhetnél
az összegyűjtött palackot egész jó áron értékesítik az újrahasznosító üzemeknek, mert ezek a palackok még nem voltak egyszer sem újrahasznosítva
igaz január elsejétől átlagban 30% újrahasznosított anyag van a pet palackban, de ez még mindig kevesebb ciklusú újrahasznosított anyag mint ami nyugaton már sok éve van
szóval ez nekik bőven nyereséges buli egy jó ideig
de akkor is civilizált életet élsz és ez nincs összhangban azzal, hogy a természetet nem alakíthatjuk a javunkra igényeik szerint(kezeit széttáró)
hát erről az jutott eszembe talán 3-4 éve láttam valami természetfilm félét a tévében. Akkor talán még tévéztem (gondolkodós)
Kutatók egy csoportja esőerdőket kajtatta ismeretlen entitánsok után. Új fajok felfedezésére indultak és egész megdöbbentő dolgot találtak(gondolkodós) Európa méretű esőerdők léteznek a világban ahol még civilizált ember lábát be nem tette(kezeit széttáró) Ezek meg több heti barangolás után találtak egy népcsoportot. Már a homoszapiensz jegyeit mutatták olyan kolóniára bukkantak aki még soha nem látott civilizált embert. Az érdekes az volt, hogy nem ijedtek meg tőlük nem akarták őket sem üstben megfőzni sem kicsontozni de ufóként tekintettek rájuk kamerájikra fegyvereikre stb. Teljesen elszigetelten éltek az erdő mélyén pont úgy mint ahogy őseik 1000 évekkel ezelőtt. Saját maguk tákolt fa kunyhóikban éltek vadásztak, halásztak, gyűjtögettek. Te és mamlasz felfogásúak szerint egyébként ők az etalon. Ezek az emberek nem halmoztak fel, nem vettek el a természettől többet mint amit a létfenntartásuk megkívánt. A legfőbb erejük abban volt, hogy nem szaporodtak túl. Bár néhány százas kolónia lévén elég belterjes társaság lehetett valószínű a természet is szabályozta, hogy ne szaporodjanak túl. Egy ilyen életformához merően nem kell megváltoztatni a természet rendszerét. Itt valóban működik a természeti egyensúly az önszabályzó szerep. De ez nagyjából eddig az életformáig terjed (kezeit széttáró) Ha az ember ettől többet akar akkor formálni kell magához. Ezt vagy megértitek vagy nem. mi ezt nem tudjuk meg, hogy milyen úgy élni mert nem abba születtünk és nem azt folytattuk. Boldogok a lelki szegények a maguk módján szerintem jó eséllyel boldogabbak a civilizált embernél(meghajlsó) Egyet viszont biztos tudok ha te odaszülettél volna a kanapé felejtős lenne,mert a napi betevőért keményen meg kell dolgozni a kolónia minden tagjának 😆 mondjuk ha eljutnál a sámán szintig szívhatnád a füvet egész nap meg hülyeségeket mondhatnál és dolgoznod sem kellene neked legfeljebb abból a népcsoportból ez a beosztás lenne megfelelő 😅
Hangyányit kaocsolódik, még szerencse, hogy nem repülőteret épìtenek 🙈

https://pestisracok.hu/kivagta...
Na látod milyen könnyű téged megetetni 🤣 szerinted most az automatába bedobott palack hova kerül? elárulom, ugyanoda, ahova eddig a sárga kukából, az a különbség, hogy most a mohú keres rajta - na nem az újra hasznosításon, hanem azon, amit nem visznek vissza.
akkor remélem vitya még él 30 évet 😆
na látod(meghajlós) Azért apránként ez is változik(meghajlós) Minél nagyobb tudással rendelkezik az ember annál specifikusabb termelő eszközöket rendszereket épít és telepít. ma már egy csepegtetős rendszer és bionövényvédelem sokkal kisebb károkat okoz a természetnek.olyan ez mint az egy dízel golf1 80-ból meg az euro 6-os adblús motor. Az euró 6 gyorsabb jobb, kevesebbet fogyaszt 10 ede annyit szennyez. A mezőgazdaságban is számíthatunk ilyen változásokra nyílván egy ilyen struktúrális átalakulás nem napokban hanem évtizedekben mérhető. 97-ben amikor gyongyosre jártam agrármérnökit végezni már akkor kísérleteztek tass pusztán a termőföld nélküli növénytermesztéssel. Növényházakban függesztett növények az optimális mennyiségű, minőségű hőmérsékletű vizet és tápanyagot kapták(kezeit széttáró) mindenféle fürkészdarázs meg a tököm tudja mi volt a növényvédelem teljesen vegyszer és táptaljamentes volt a gazdálkodás. A siker 100%-os volt eltel lassan 30 év és még mindig nem ez a bevett gazdálkodási forma. De az irány megvan(kezeit széttáró) lassú víz partot mos alapon előbb- utóbb rá is kényszerül az emberiség a korszerű gazdálkodás rendszerbe illesztésére ami nem uzsoráz úgy, mint a 100 évvel ezelőtti hagyományos növénytermesztés. (kezeit széttáró) és akkor még napelemről lapostelefonról nem is hallottunk az internet is nagyobb cégek kiváltsága volt bár sok mindenre még azok sem tudták használni.(gondolkodós) A föld pusztulását a várható technológia fejlődés fogja lassítani amint be tudják illeszteni a folyamatba. Ezekhez ösztönzők kellenek(kezeit széttáró) Nézd meg a palackvisszaváltást(kezeit széttáró) Akarat kérdése volt bevezették ösztönöztek.(kezeit széttáró) Már nem látok halmokban szétdobált palackokat mert 50 forintot ér darabja(kezeit széttáró) Most még akár mennyire gyerekcipőben is jár a rendszer működőképes és elvégre hasznos akár mennyire haragudtam érte. Úgy tűnik célját eléri és beleszok a nép,hogy nem kidobja hanem visszaviszi.(kezeit széttáró) Az asszony már csak havonta 1szer húzza ki a sárga kukát mióta nincs petpalackkal terhelve(kezeit széttáró)
Igazából ezek a tiszások hülyébbek, mint a fideszesek, mert négy évvel ezelőtt ugyanezek még mzpt imádták 😁 most meg megváltóként várják ezt a bukott ner-est 🤣
Persze, mert utólag könnyű okosnak lenni... neked is menne, ha kicsit figyelnél 😁
Mutatom te húgyagyú, már jó ideje, csak nem vagy képes felfogni 😁 én azért nem keccsölök állandóan, mert megvan annyi, amennyi kell, nem hajtok azért, hogy több legyen.
én kurva jól szórakoztam akkor is amikor bringával mentünk pecázni
ha nem lennék ilyen dagadt rozmár akkor még most is lehetne úgy menni, aztán ha szegénység lenne én se lennék dagadt
szóval összességében semmivel se lenne a helyzet rosszabb csak másabb
amúgy mi bajod van ezekkel a tiszás népekkel?
én ahogy nézem semmivel se másabbak mint az o1g hívők csak más az istenük
kb egyforma a fejükben a sötétség
aggodalomra meg semmi okod mert amíg a vitya lélegzik adig itt változás nem lesz, utána majd elkezd a csapat széthúzni és csak aztán lesz változás
Akkor abba gondolj bele ha nem alakítja az emberiség ősikdőktől a természetet akkor te nem is léteznél de még nagyobb gond az se létezne aki a te terepjáródat legyártaná(gondolkodós) Én meg qrvára unatkoznék itt nélkületek 😅
engem az bántana, ha csak az a 20 ezer ember lenne akkor te lehet meg sem születtél volna(gondolkodós)
Ki lenne a reménységünk a tisza párt elpusztítására hisz te vagy a mi dzson konorunk 😂
kérdezd meg az akasztói embereket ha arra jársz milyen volt múlt nyáron hónapokig lajtos kocsiból inni amikor ihatatlan lett a vizük a sok paraszt miatt ami agyatlanul teliszemeteli a földet műtrágyával meg egyéb vegyszerekkel....
ismerős grammra méri a műtrágyát a paprikának, meg másodpercre hogy meddig öntözzön műtrágyás vízzel, mert annyit tud felszívni a paprika
a buta paraszt meg lapáttal szórta a műtrágyát a 80as években pótkocsiszám a szőlőben
Milyen kar hogy nem a szecsényi idejeben éltél,ledumalhattad volna rola gogy faszság az egesz,te jobban tudod a tutit.🤣
na találtam még néhány fotót(gondolkodós) 😁
vannak ésszerű igények
pl én melózok 2 napot megtankolom a terepjárót és elketyegek vele 2 hónapig
persze mehetnék biciklivel is pecázni aztán még azt a 2 napot se kellene dolgoznom
de mehetnék pecázni a duna deltába is de ehhez dolgozni kellene vagy 3 hónapot
szóval az ésszerű igények mentén 2 napig melózok és 2 hónapig héderelek, és minimális a környezet károsításom
szóval csak az egyik felén ég a gyertya és az is csak kis lángon
baszki mindjárt jössz itt természetvédő dumákkal kitalálod azt is, hogy a műtrágya az évezred károkozója(fejét fogó)
Zöld pártot ne alakíts(ujjával nemet mutató) Az most láthatólag már németországban sem működik 😅 Szerencsére(meghajlós)
Amikor édesapám járt általános suliba 2 milliárdan éltek a bolygón. Amikor én jártam általánosba akkor már 4-en most hol tartunk 8?
Akkor alakítsuk a természetet vagy pusztítsuk el a népesség 70%-át? Melyik 70-et Itt ezt vagy kicsit délebbre?
ha így hajtunk akkor 50 év múlva 20 ezren se leszünk itt a nagy sivatagban
eddig elvoltunk mert lehetett locsolni, most már egy csomó kút nem hoz fel vizet le kell tenni a szivattyút 2-3 méterre
ha így hajtunk ezek a huszonpár méteres kutak kiszáradnak még a mi életünkben
utána a parasztok átlyuggatják a köbetkező vízzáró réteget ahonnát az ivóvizeink vannak, aztán jól elbasszák mert leszivárog minden dzsuva
aztán nem lesz mit inni nem lesz locsolás, csak egy kurva nagy részben füves sivatag lesz
szóval még mindig jobb lett volna ha marad az a pár tízezer ember folyamatosan, és a termelést korszerűsítik és nem a természetet kúrják seggbe
Idefigyú mamlasz. Minden igény mesterségesen generált(kezeit széttáró) Te is el lennél egy rozsdás csepel city 26-ossal még is bmvk meg bivájdik kellenek neked miért? Mutass példát, mutasd az utat nekünk(meghajlós)
Nem. Pont fordítva. 20-30 évese éghajlatváltozás az már egy baromira felgyorsult éghajlatváltozás. Eddig évszázadok kellettek ahhoz, hogy egy kicsit mozduljon a tendencia. Most meg csak a mi életünkben hatalmasat változik. Ez nem jó, de most ehhez a helyzethez kell tudni alkalmazkodni(kezeit széttáró) és a törvények egyszerűek. Aki nem képes vagy nem hajlandó alkalmazkodni a változásokhoz az elpusztul.(kezeit széttáró) lehet itt a múlton siránkozni meg töprengeni csak felesleges(gondolkodós)
ja kb. 20 ezren éltek ezen a vidéken akkortájt. De nagyjából ennek a területnek ennyi is volt az eltartó képessége mert mocsárból nem laktak jól az emberek 😆
inikém kiindulhatunk a legelejéről is de hát annak nem lenne sok értelme 😅
Akkor kezdjük onnan, hogy a nap nevű csillagtól számított 3-ik bolygó ez a kék bolygó baromi faszán elvolna annélkül is, ha egy qrva lélek ember fia nem volna rajta 😅 MNég jobban is érezné magát mert a földnek az ember kb. annyit jelenet mint a testnek a rákos sejtek elbúrjázása(kezeit széttáró) Ilyen alapon az egész világegyetem egy önfentartó rendszer a teljes megsemmisülésig. majd amikor vörös óriássá változunk 3-4 milliárd év múlva és egyé válunk a nappal egész önfenntart nélkülünk is(meghajlós) Puffogtathatsz még ilyen frázisokat de ettől sem jól nem fogunk lakni sem mercédeszt nem fogunk vezetni 🤣
Hát inikém ezen már túl vagyunk 😅 Nekem már kisajátították az erdőm egy részét 😆 ez az m44 autóút megy rajta keresztül. Ennél a megyetáblánál jobbról balról az én erdőm található, balról épen egy tarvágásos terület van még át is kiabáltam a srácoknak szombaton is tolták neki 😅 Mondjuk tisztességesen kifizették egy szavunk nem lehet(ujjával nemet mutató)
nem küzdöttek vele, abból élt egy csomó ember
a természettel értelmetlen küzdeni, meg kell tanulni élni benne
lehet okoskodni ideig-óráig de hosszútávon úgy is beszopás a vége