Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

és? Nincs időd? (óranézegetős)
Én nagyfeszt tanultam, 20 kV felett... meg mégfeljebb. Ott a kikapcs után is marad annyi a kapacitás miatt, ami agyonbax. Ott földelni meg rövidzárni kell mindent minden oldalról, mielőtt nyúlkálod 😁
Egyébként az autó is veszélyes... Balfax Jankó önjelölt villanyautó szerelő beleejti a szigeteletlen teszkós villáskulcsot a LiIon cellák közé, és nem csak az akku ég le, hanem az egész műhely 😁 Ha csak megfogja, az a kisebbik baj 😁
hát ha nekem kellene ilyet csinálni de szerencsére nem kell 😅 akkor megpróbálnám az aksis flexel végigvágni a fugát. Aztán ha már van rés ki lehet kapargálni szerintem(gondolkodós) Olyan okból csináltam már ilyet amikor ki kellett vennem egymás mellett 3 csempét és nem akartam eltörni. Csőtörés javítás után visszament. Persze ehhez szerencse is kell ha a régi misunggal van felrakva a csempe az sérülés nélkül nem jön ki ha a mostani ragasztóval csavarhúzóval óvatosan aláfeszítve szépen kijön egybe(kezeit széttáró)
😅
ilyenre miért vetemedsz?
szerintem sose fogod csinálni de legalább pozitív irány,hogy érdekel valami ami munkával kapcsolatos 😅
én ezt az oltás dolgot passzoltam annó(kezeit széttáró) Nem tudtak megfenyegetni azzal,hogy nem mehetek moziba nem mehetek étterembe nem mehetek külföldre én álltam a sarat 😅
Létezik motoros fugakaparó, sose láttam még olyat, de az is inkább a ragasztó kiszedésére sztem, mint a már kész fugához...
A fuga gecikemény... 🤔
Akkor hiába húztam le a biztosítékot? 😆
Éppen haver Priusán szereljuk az akkut. Na ott van villany, de nem tudom mit kell ezen annyit túllihegni, hogy fam, meg faszom.
Simán lehúztuk a biztonsági reteszt, az kapásból felezi az akkufeszt 100V-ra. Ilyenkor a blokk két végén ha taperolod még megbaszhat, de amúgy lehet taperolni. Megfeleztük a még egyszer az összekötő lemezek levételével és akár nyalogathatod is, max 50V van benne.
Tényleg kéziszerszámot ajánlasz neki? 😒
ezek a cuccok arrra valóak hogy ragasztás után kikapard a ragasztót a fugából
evvel a fuga kikaparása kb 1 csempe /nap lenne
mire kikaparsz evvel 200méter fugát 2037 lesz
youtube videókon láttam hogy az meg elbassza a csempét, teli lesz kagylós kitöréssel, dremmel meg kb 2-3 csempe/óra
No,az szivas.
Csempevago korong?
nemigen akar kijönni, anno nagyon be lett nyomva aztán nem lehet mögé nyúlni
Vesővel.
Es milyen jol teszik ezt.
Nekem a FAN-ról az ugrott be, hogy vannak olyanok, akik képesek minden logikát nélkülöző három hengeres motort használni 🤣
inkább azt kellene kitalálni hogy lehet kiszedni a csempéből a fugát
úgy hogy ne sérüljön a csempe
Marmint FAM
Eddig a FAN-rol csak ezt tudtam. 🤣

https://hu.wikipedia.org/wiki/...
A FAM pár napos képzés, azzal hamar meg van. Szakosodott kell, van pár KIF FAM (1000V alatt) és ide az elektromos járműves.
Nekem pl. mérőhelyi van, elég ennyi.
Ingyenes képzést kének nekik adni, "nagyfeszültségű hálózat szerelő" munkakörre... aztán a tanagyagból csak a "felmászás" órát leadni 😁
A többit majd gyakorlatban elsajátítják..
na
rájöttem mit lehet kezdeni a migránsokkal
ilyen műhelyekbe alkalmazni kell egyet-egyet ők lesznek a manuális feszültség vizsgálók
aztán ha elégne véletlen akkor felvenni másikat, vannak sokan 😂
Közben google barátom megmondta... mi ezt a témát csak érintettük a képzésen, mert a nagy feszültségű hálózat akkor is feszültség alattinak tekintendő, hogy ha ki van kapcsolva.