ezzel az álványos kacattal. egy régi hajtóműves fúrógép 2méteres collmenetes csövekkel ,karmantyúval összetoldva és oldalról egy slagon víz van belevezetve a hálózati vízről, az hozza fel az iszapot. mi csak húsz méterig fúrtunk,csak 17m-nél át kellett fúrni egy köves rétegen, alatta már adta rendesen a vizet
na az se lenne feltétlen jó ami a folyószabályozás előtt volt. Elég kényes az az egyensúly amit fent kéne tartani pláne ilyen időjárási anomáliák mellett ami az elmúlt 10 éve örvendeztet bennünket.
legalább 7 tározót megépítettek már a tisza mellett az elmúlt 20 évben. Darabja nagyobb mint az abádszalóki öből. De ezek csak szükségtározók. Árvíz elvezetésre szolgálnának vizet még egyik sem látott de valószínű nem is fog mert az első feltöltés elmosná a gátrendszert 😅 Ezek is csak azért épültek meg, hogy a pénzt ki lehessen venni belőlük(kezeit széttáró)
kár lenne érte(gondolkodós) Azon már néhány kiló bojlit be tudnál újítani(gondolkodós)
Belém az ilyen úri ital azért lenne kár, mert 3 az egy arányba felhígítanám hell-el, hogy elcsapjam azt a nagyon szar ízét 😅
mindig mondtam én, hogy ezek a gazdagok tiszta hülyék. 😅
Még a szart is megisszák csak azért mert drágán adják 😆
Más ezeknek már nem is jó 😂
El tudom képzelni, ahogy mamlaszék az "úri baráti " társaságban kielemezik a macskaszar ízét és veregetik egymás vállát, hogy micsoda előkelő dolog macskaszart inni 😅
akkor már most fúrasd a kutat amíg épeszű árban csinálják, mert ha mindenhol kell új kút akkor sokkal drágább lesz
nekem már kellett kisebb szivattyút venni mert a ruszki túl sokat szívott és nagyon lement a vízszint, de még elbírja a felszínen
de hamarosan szerezni kell kútgyúrűt és lejjebb tenni a szivattyút
nekünk sírhat az 1,5ös vezeték amikor megy a szárítógép 3200wattal
azért ott van a felső határon
szerencsére ezen nincs semmi más fogyasztó, külön vezeték külön kismegszakító külön firelé
Ja és a csőkútamban talajszinttől mérve 9 méteren van a nyugvó,egyúttal talaj vízszint. 2 méter mély a szivattyú aknám, így 7 méter víz oszlopot kell megemelnie a szivattyúnak. Az még szíváskor lejjebb is megy úgy gondolom. Tehát nemsokára vége ennek a technikának. Vagy új kút kell amit csőbúvárral lehet szívatni, vagy abbamarad a kertészkedés,fűlocsolás,stb.
A szlogenjük is valami olyasmi, hogy " árad a Tisza" (kezeit széttáró)
Belém az ilyen úri ital azért lenne kár, mert 3 az egy arányba felhígítanám hell-el, hogy elcsapjam azt a nagyon szar ízét 😅
Még a szart is megisszák csak azért mert drágán adják 😆
Más ezeknek már nem is jó 😂
El tudom képzelni, ahogy mamlaszék az "úri baráti " társaságban kielemezik a macskaszar ízét és veregetik egymás vállát, hogy micsoda előkelő dolog macskaszart inni 😅
nekem már kellett kisebb szivattyút venni mert a ruszki túl sokat szívott és nagyon lement a vízszint, de még elbírja a felszínen
de hamarosan szerezni kell kútgyúrűt és lejjebb tenni a szivattyút
azért ott van a felső határon
szerencsére ezen nincs semmi más fogyasztó, külön vezeték külön kismegszakító külön firelé