Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Én itt élek a homokhátság kellős közepén. Pár évtizeddel ezelőtt, körbe vettek bennünket az állóvizek. Persze nem mélyvizek voltak, de nagy területeken. Pl kondor tó. Aztán szép lassan eltűnt. Az okosok azt mondják, hogy igazán nincs lehetőség pótolni, mert magasan fekvő területről van szó. Tehát sem a Tisza, sem a Duna,vizét nem lehet ide vezetni. Sokan a Duna-Tisza csatornában reménykednek, ami Dabasig lett elvezetve, a kisdunától. De onnan is a domborzati viszonyok gátolnák, hogy a víz ide csorogjon. Csak egyedül a csapadék oldaná meg a helyzetet, az meg nincs már akkora mennyiségű.
Az, cibetmacska, de a vicc az hogy az nem is macskaféle, csak rosszul sorolták be 😆
Update, mégis macskaféle.
Inkább ez. Terhelhetőség persze nagyobb, de van kötelező biztosíték méret vezetéktől függőn.
De amúgy ez a magyar előírás elég reális. A 2.5mm2-es vezeték kellemes meleg amikor töltöm 16Amperrel az autót.
Én negyedárért magamon hajtom keresztül, ha valaki megfizeti.
Féláron tudok adni echte macskaszart és nem kell azt a szar kávét szopogatnod, eheted nagykanállal kétpofára és röhöghetsz a sznob barmokon 🤣🤣
Hát én sajnálnám a kávébabot elfogyasztani így csak mindig leszopogatnám és újra áttolnám a macskán ha már ilyen drága vagy lekapargatnám és a kaparékot eladnám, az is barna és macskaízű. 🤑
itt felénk elszivárog a picsába a homokdombok között
a szikes réteken mindig volt víz, de mostanában alig, ezek ilyen fél méter körüli belvizek voltak nyárra kiszáradt a rét
mostanában alig van ilyen nincs eső nincs víz, csatornából meg nem lehet elönteni mert nem olyan mély terület hogy magától kifolyjon
egyébként itt a Tiszaujváros -Debrecen-Szolnok háromszögben olyan sok a tó meg a csatorna, hogy ide több víz már egyszerüen nem kell, inkább a Duna -Tisza közére kellene több tó, a hegyekbe meg minek, onnan úgyis lefolyik
ötletnek nem volt rossz sokáig működött is
ezeknek a nagy rendszereknek sokszor évszázadok kellenek hogy érezhető változás legyen, mert ha mindig csak egy kicsit változik nem vesszük észre
még 50 év és felénk félsivatag lesz 0 termeléssel
csak ugye a többezer hektár mocsár nem jön vissza sosem, persze örülünk a tározóknak, d eezeknél is inkább csak a pénzrablás a cél
régebben kilátókat csináltak, most záportározókat......
Tárolta a természet, de az okos ember kiszabályozta a Tiszát... úgyhogy most csak atfolyik rajtunk
kevesebb vízben könnyebb lesz megtalálni a halat
nemrégiben csinálták a Tisza-Túr tározót és még mostanság is csinálnak vmi árvíztározót a Tisza mellé. halad az csak lassan, mert erősen fogy a pénz
Azon már van haszon rendesen, a termőföldjén ócóbb 😄
Ami a képen van, Indonéziából hozták, eredetigazolással, és 160 000 Ft/kg
Ebből 2x4 cl kv fog kijonni
Ez ennél kicsit bonyolultabb
Valójában nem, mert a dög nem tudja megemészteni, pont ez a lényege. Kiszedik az ép szemeket a kakiból
tudnánk tárolni csak az valakinek a földjén lenne tárolva
plusz kellene pár gát a folyókra, aztán ezek nincsenek ingyen
ráadásul hasznot se hoznának
Vicc amúgy, hogy a gázt tudjuk tárolni a vizet meg nem. Amikor jön az ár akkor meg kapaszkodás van. A Balatont is meg lehetne nagyobbítani, mondjuk hogy pont a kertem végéig érjen, én benne lennék 😁
itt akkor se lesz jobb, majd ha visszaállítjuk a mocsaras lápos környezetet akkor ismét lesz sok víz sok eső
de ezt meg lehetetlen visszacsinálni
Lesz itt még víz, csak olvadjanak el a jégsipkák 😁 Régen sem volt, nem véletlenül találtak ott annyi olajat az oroszok.
szerintem akkor is szar lesz az 😂
szar volt 30 éve is meg most is meg 100év múlva is az lesz, de legalább annakidején kb egy heti bérembe került
amit sok éve csináltam a meggy pálinkát mézesen kb az volt az egyeten iható tömény amit szerettem is
a többi mind elkeserítően szar ízű
legalábbis az első 5-6 pohár
🤣
Szerintem temessék el veled együtt, aztán ha 5000 év múlva kiásnak majd azt mondják ez a szerencsétlen legalább tudott élni, addigra talán iható is lesz 😁
ha így haladunk a tisza időszakosan kiszárad majd
amúgy erdélyben nyáron a hegyekben is alig van víz, aztán ha ott nincs víz akkor lent se lesz
ha nincs párolgás nincs eső ilyen egyszerű a dolog, aztán a sivatagból nem sok párolog