Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A gari csak arra kell, ha valami nagy baja van vásárláskor. Azt le tudod tesztelni az asztalon is. Na meg ezért jó hogy nekem van róla papírom, mert a szerelésbe nem tudnak belekötni :)
A hűtésük gyenge, rosszul megtervezett, pontosabban rosszul másolt 😆 enyémben pl. fordítva rakták bele a ventillátort. Meg az alkatrészekből is a legolcsóbbat lapátolják bele, aztán abban van használható meg silány, szóval ez lutri hogy mit kapsz.

De a teljesítmény általában nem gond. Normál lakás fogyasztása 99%-ban 600W alatt van. Akkor kell csak agyalni a csúcsteljesítményen, ha van egy elektromos fűtőtested, villanyautód, vagy bármi olyan ami több órán át működik nagyobb teljesítménnyel, de ahogy te is mondtad azzal a 70-80%-os terhelés rendben van.
csak nem neked 😅
az a baj hogy ide csak a rondábbak jönnek
a melós filippínó nők olyan rondák hogy tuti nem sikerülne a gyors aktus
szomszéd faluban volt pár tucat belőlük
Mondtam hogy jobb a kis ferdeszemu csajszi.Az tuti hozna a penzt. 😆
én az 5kw invertert max 3kw terhelem, volt terhelés teszt 5kw még simán vitte nap+akku módban
ezek a kínaiak se sokkal rosszabbak, persze a matematika nekik kínai, de lehet tesztelni utána meg ha megvan mit bír akkor max 70-80% hajtani és nem lesz gond vele
amúgy már egyre többen szerelik őket szóval ha elovad pár fet meg tudják csinálni
ennyiért én egyből kettőt rendeltem volna, aztán az egyik üzemel másik meg szerelőnél van 😁
ithon azért drágábbak pl: https://www.powmr-hungary.hu/t...
vagy ez: https://villanyraktar.hu/terme...
név mindegy kb mindnek ugyanaz a belsősége
gari persze itthon sincs ezekre mert senki sem fog számlásan (rásegítéses)szigetüzemet csinálni anélkül meg nincs gari csak addig amíg megveszi az ember
Elég nagy károkat tud okozni a drága berendezésekben, meg a takarítás sem olcsó 😁
De szerencsére azért hullanak is a darwin díjasok, csak nem elég gyakran.
https://index.hu/kulfold/2025/...
Csak annyira, hogy elfogadjam azt, amit a nalam (ebben) okosabbak es a szakma javasol.
Rábaszol 😆 Persze játszani jó, de ne erről üzemeltesd a lélegeztető gépeket.
Ha áron alul van, akkor a selejtet szokták így elnyomni. Persze ha értesz az elektronika javításához, akkor még így is jó vétel lehet.
Meg ha szerencséd van, akkor olyan a hibája amitől használható. Pl. hibás a mérése, nem pontos a feszültség, ez igazából nem befolyásolja a napi üzemelést.
Ilyeneket én hazai, rendes üzlettel rendelkező boltban vennék. Igaz hogy ugyan ezt árulják, de ott jobb eséllyel működő példányt kapsz, meg lehet panaszkodni, és annyival nem drágább.

A másik hogy ez kizárt hogy 6.2kW-os legyen. 48V-ról 120Ampert tud kivenni az akkuból. Ez 5700W-ra adódik, tehát ugyan úgy 5.6kW-ot tud mint az enyém, csak a kínai összeszorozta a rendszerben lévő maximális feszültséget, a maximális árammal, meg a maximális hatékonysággal, így jöhetett ki neki a 6.2kW. Tehát 5.6kW névlegesen. Esetleg nagyon rövid ideig fel lehet menni 6kW-ig, de ezeknek a hűtése és méretezése is spórolós, így a 230V@25A névleges kimenetet 20Amperesként érdemes használni, akkor lesz tartós.
Ha meg villanyautót töltesz több órán át, akkor meg 16Amperre is levenném.
de azért esze nem sok volt ...
de valami oknál fogva egy ideje minden arra megy ki hogy a hülyéket mindenáron meg kell menteni
még mások kárára is
aztán ez is megúszta
Én nem tudom hogy ebből mennyi az igaz. Spanyoloknál ezekre a Simán potyázni akart.
szerencsére a betonozáshoz értel(meghajlós) (homlokát törölgető)
de nem is ment 282-vel 😅
persze még jegye sem volt 😅
csak ekkor gondol egyet, hogy még is csak visszasorol jobbra baszik nézni a tükröt hisz jobbról nem lehet mellette senki. Én ledudálom levillogom a picsába.(kezeit széttáró)
az 😅
nekem volt, hogy a legteteje felfagyott mínusz háromnál néhány helyen úgy, hogy adalékolva volt. Persze mint utólag felvilágosítottak elbaxtam, hogy még le is takartam. Állítólag légrésesen kellett volna.(kezeit széttáró)
Itt voltam, de a hibakiolvasohoz meg tobbihez, amit nem erdekel vagy nem ertek, nem tudok mit reagalni.
hál isten előkerültél(meghajlós) Már nagyon megijedtem(kezeit széttáró)
Megint betonoztok kawával? 😅
Speciel nekem bizalomgerjesztőbb, ha egy mérnök (-nek látszó) mondja el egy eszköz esetében a tudnivalót.
Mert különben ilyen dolgok kápráztatnak el, amikor a reklámcégnél mindenki, a portás, a takcinő, a fotós és a főnök is szefo-s.
...most akkor pont nem értelek. Emlegeted a cementtel spórolós megoldást, pár napja meg azt írtad, hogy a közeledben van a sóderbánya, ezért nem érdekel, hogy a javaslatok mit mondanak, neked az az olcsóbb, tehát abból csinálod.
Most akkor saját magadat hozd fel, mint rossz példa?

Amúgy igen, a jóárasított megoldás a végén annyiba, de inkább többe kerül, mint az egyszer, de tisztességesen megcsinált munka. Az lehet, hogy a papa nem éri meg a második betonozást, amit a vejével együtt mókolt, de akkor is.
Ha téged nem érdekel, akkor viszont te miért gondolod az én tudomásomra hozni a te haverod véleményét?
Technológiailag pont hogy indokolt, hiszen le is írtam, illetve egy tananyagot is mutattam, ahol mérési eredmények is voltak. Ha az egyik jobb tulajdonságokkal bír, akkor esetleg kevesebb kell belőle, és ez, esetleg a kismértékű egységár különbözetet pótolja, de ezt is írtam.

De azt is írtam, hogy az "így szoktuk", az "erre van pénzem" és a technológiai ajánlások azok NEM szinonimái egymásnak.
Ma voltam amúgy légcsatornás cégnél itt Veszprémben, összerakják a rendszert adnak ajánlatot, 4-500 lesz csak az anyag aztán legózhatok. Egyedibe gyártatják a csatlakozó dobozt a beltérire.
Mint irtam, ezekre itthon is lenne megoldás😀 nem kell becsomagolva hajóztatni
Akkor most a régi cementtel sporolos kalákás megoldásokat hasonlitod össze a mostani épitésmodokkal vagy szakmai megodásokat vitatsz?
Egyszerűen nem érdekel. Szakmailag megalapozatlan, az utépitéssel ne keverd. És ha mélyen leásol felétek is sódert találsz a beton alatt. Vagy semmit.
Az hogy találtál ilyen baromságot a neten attól még nem lesz kizárólagosan használható megoldás. Ráadásul gondolom költséghatékonyságról is hallottál már, nem váltunk ki adott körülmänyek közt ugyanolyan vagy jobb tulajdonságokkal rendelkező anyagot jóval drágábbra - ugy hogy technologialig semmi nem indokolja, semmivel nem tud többet a beton alatt. Tudod miért nem? Mert nem fizetik ki.....