Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

még egyszer leírom:
ezek az értékek 20 fokon lettel megállapítva, ha melegebb van akkor kevesebb a feszültség, ha hideg van több
lesz egy mínusz 6-8 fok és szikrázó napsütés máris 10% fölötti plusz feszültséged lesz a 20 fokoshoz képest
ha ráteszel párhuzam ban 100x 6 panelt az inverter akkor sem fog több ampert felvenni ez olyan mint a 21w izzó hogy ugyanúgy világít egy 44ah akkuról mint egy 150ah akkuról, mert nem vesz fel több áramot
szerintem maradj inkább az 1x11 panelnél
Ez is igaz. Érdemes ráhagyni.
Lehet meg kell nézni mit tud áramot és 6-6 panelt kötni csak sorba és két ágat párhuzamosan.
Az adatlapjában írja pedig 41V-os Voc panelekkel, az enyém meg csak 39V.
Nem tudok mit csinálni amúgy, így férnek el a panelek hogy össze is tudom őket kötni. Ha 2x6-ba rakom az remgeteg + kábel és dupla áram ami már több is mint az inverter speckója.
👍️
Valószínűleg ugyan annyit tud, csak az 500V-osnál bátrabban hazudott a kínai 😅
Nincs nagy tragédia, 12 helyett 11panelt kötsz be, és lesz egy tartalékod.
Nem ez a dupla ár, hanem a kínai a fele 😁
Csak a lámpákat kéne kicserélni pirosra, aztán Gödöllő lehetne az új Amsterdam 😆
12 tuti bem tennék rá
egy hideg márciusi délelőtt simán felmegy majd 500 fölé a feszültség
Arra jó. A gond az volt, hogy 16Ampert írtak rá, pedig ilyen paraméterekkel 5.8Amperre jó csak.
A másik gond, hogy a nagyobb teljesítményű 10Amperes kefés motorok (amit bátran rádugot mindenki, hiszen 16amperes a vezeték) a nagy feszültség eséstől alacsonyabb fordulaton, nagyobb áramot kezdtek el felvenni és szépen leégették magukat.
tegyük hozzá hogy ami a panelon van az +20 fokos érték
hidegben ettől több is lehet
ha 450v az inverter akkor 400 alatt kell tartani 320-360 szokott lenni a nominal feszültség
A 12 panel Voc-ja 470V, ez meg 500V-ot tud. Azért lenne szívás ha a régebbi típust küldenék aminek középen van a kijelzője mert az csak 450V-ot tud elvileg.
Azt bírni fogja.
A paneleknél figyelj rá hogy az űresjárási feszültség ne lépje túl az inverteren megengedettet. Áram az mindegy. Legfeljebb nem használja ki.
Elvileg ezt rendeltem, itthon picit drágább: https://cubesolar.hu/termek/po...

Innen vettem amúgy a paneleket, segítőkészek nagyon a srácok, de dupla árat akkor sem fizetek az inverterért. ☺️
Minden kirakatban táncolna egy csaj, ezért akart Aliexpressről lányokat rendelni már értem 😁 De amúgy a szexbabák már rengeteget fejlődtek állítólag, hátha van már olyan is ami táncolni is tud 😁
Azzal lehet, hogy jobban járna mert szép világos körben ablakkal ahol egy látványbordélyság jobban fialna mint a bútor. 😆
Pedig az kis terhelésnél pont jó volt, pl. vezetékes damilos fűkaszánál nem mindegy, mit húzol magad után, és azok jellemzően pár száz Wattos eszközök.
Csak aki hülye, az hülye.
Nekem most is van ilyen keresztmetszetű hosszabbítóm a kertben, kb. 30 éve használom és soha nem volt baj vele. Igaz, magamat nem is tartom hülyének.
1 klíma meg a bojler menne róla nyáron, az 3+2kW. 12db. 420W-os panellel, az is 5kW.
Ha beválik veszek én is egy ilyet
Azért 5% veszteség az elég pesszimista becslés.
2-3% -ra kéne kihozni a villanyórától. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy 16Ampernél 20-30méter hosszú vezeték lehet rajta, az alap 2.5mm2-esből.
Ezért volt vicces, amikor a Praktikeres 50méteres sárga hosszabbítóba beleraktak 1.5mm2-es vezetéket, és ráírták hogy 16Amper, és nem az indukció miatt kellett letekerni, hanem azért mert ez így már 300W-os fűtőtest volt, és feltekerve nem tudott hűlni. Szerencsére ezeket már kivonatták a forgalomból, mert nem felel meg a magyar szabványnak.
Vagy lehet bordélyt üzemeltet és így nem feltűnő hogy gyakran cseréli az ágyakat 😆
Igen. Így jön ki a fogyasztás.

Attól függ mivel töltöd. Ha a hozzá adott konnektoros EVSE-t használod akkor 12Ampert vesz fel, vagy max 16Ampert tud. Azt bírja gond nélkül az inverter. Ez max 3.6kW.
Bojler 1.8kW szokott lenni, Mosógép, meg a többi ilyesmi is hasonlóan 2kW alatt maradnak. Vízforraló is max 3kW amit láttam eddig. Sütő tud még sok lenni, de az meg nem üzemel túl sokat, és mindent be kell hozzá kapcsolni egyszerre.
Én viszont tudok 1 fázisról 32Amperrel is tölteni ha nagyon akarok, én már túl tudnám terhelni ha akarnám, mert nekem is max 25Ampert tud az inverterem.
2 kw fűtőszál az 2kw 😁
egy óra alatt 2kwh használ el
2000w/230v=8,7amper, plusz ami még elmegy a vezetékeken, ami legalább lesz 5%
szarabb számolni azt ami nem ohmos terhelés, ott már a w és a va nem egyforma, és a meddő áram a napelemes rendszereknél nincs "ingyen" azt is meg kell termelni
de ebbe kár belemenni túl mélyen, legfőképp mert én se értek hozzá csak erősebb sejtéseim vannak
összehasigatni tűzifának 😆
pl az asszony dákója mennyit vehet fel töltéskor, hogy kell ezt elképzelni?
mondjuk a bojlerbe van 2 kw-os fűtőszál azt úgy értelmezem, ha fűt a bojler 1 órát akkor elhasznál 2 kilóvatt áramot(kezeit széttáró)
Honnan tudod? Lehet, a bútorbolt csak fedőszervezet, de vajon mire lehet még használni azt a sok ágyat? 😆
És még a dinamót is tudja tekerni, ha nem süt a nap 😅